NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

‘’Έξυπνο’’ Σπίτι από την Entranet

‘’Έξυπνο’’ Σπίτι από την Entranet

Με αφορμή την συμμετοχή στον διαγωνισμό MITEF Greece Startup Competition 2017, ο Λευτέρης Παπαγεωργίου, Πολιτικός Μηχανικός, serial entrepreneur και CEO της Entranet με έδρα τη Florida των ΗΠΑ, το Λονδίνο και τη Θεσσαλονίκη, μίλησε στο epixeiro.gr.

Ο Λευτέρης Παπαγεωργίου είχε από πάντα έντονη επιχειρηματική δράση και μεγάλη αγάπη για την καινοτομία. Έχει ιδρύσει αρκετές εταιρείες μέχρι σήμερα, κάποιες εκ των οποίων έχουν πουληθεί σε επενδυτές από την Ευρώπη. «Ως μηχανικός (και κατασκευαστής παλαιότερα), παρατήρησα ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ελλείψεις στην μοντερνοποίηση των κατασκευών ενώ η τεχνολογία ήδη υπήρχε. Οι χρήστες όμως γυρνούσαν την πλάτη σε αυτό που ονομάζουμε ‘’έξυπνο σπίτι’’. Ο σκοπός της Entranet λοιπόν είναι να κάνει κάθε σπίτι στον πλανήτη ‘’έξυπνο’’» δήλωσε ο CEO της Entranet.

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;

Βλέπαμε ότι δημογραφικά η κοινωνία άλλαζε. Σε λίγα χρόνια ο προηγμένος πλανήτης θα μετατραπεί σε κοινωνία γερόντων επειδή το προσδόκιμο ζωής αυξάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα τα επόμενα 30 χρόνια. Υπάρχει ανάγκη λοιπόν για εισαγωγή της τεχνολογίας στο χώρο που περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του, ο μέσος πολίτης άνω των 40. Αρκεί αυτή η τεχνολογία να είναι απλή, προσβάσιμη από όλους και να λύνει πραγματικά προβλήματα.

Παράθεση - epixeiro.gr

Απλά μιλάς στο σπίτι, το σπίτι ακούει και εκτελεί την εντολή που έδωσες

Έτσι σχεδιάσαμε housemate package - το ευκολότερο σύστημα έξυπνου σπιτιού στον κόσμο. Το ευκολότερο στην εγκατάσταση, στη χρήση και την παραμετροποίησή του. Είναι ένα κουτί με διακοπτικό υλικό, πρίζες, θερμοστάτη, κάμερα, οθόνη, ηχεία και ένα router, που αποτελούν ένα ολοκληρωμένο πακέτο έξυπνου σπιτιού. Ένα σύστημα που δεν χρειάζεται οικοδομικές εργασίες για την εγκατάσταση και δεν απαιτεί γνώσεις χρήσης Η/Υ ή smart phone για την λειτουργία του. Απλά μιλάς στο σπίτι, το σπίτι ακούει και εκτελεί την εντολή που έδωσες.

‘’Έξυπνο’’ Σπίτι από την Entranet

Ποιο είναι το όραμα σας;

Σε λίγα χρόνια θα ζούμε όλοι μας σε ένα διαφορετικό περιβάλλον σπιτιού. Θα ζούμε σε ένα σπίτι που μια ψηφιακή βοηθός θα εκτελεί τις εντολές μας για τον χειρισμό των αυτοματισμών, θα μας δίνει όποια πληροφορία ζητήσουμε, θα κάνει την ενεργειακή διαχείριση του χώρου μας και θα ελέγχει την υγεία μας. Αυτό θα είναι ένα σπίτι made by Entranet.

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς; Ποια είναι τα επιτεύγματά σας ως τώρα;

Επιτυχία είναι να μπορείς να δημιουργείς συνεχώς. Επιτυχία είναι να δημιουργείς θέσεις εργασίας. Επιτυχία είναι να έχεις μια εταιρεία που αποτελεί διέξοδο για κόσμο με ταλέντο. Επιτυχία είναι να κάνεις κάτι που έχει σημασία όχι μόνο για σένα αλλά για την κοινωνία γενικότερα.

Πώς κρατάτε το κίνητρο ζωντανό στην ομάδα;

Εμείς παράγουμε συνεχώς νέα – καινοτόμα προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχουμε ένα εξαιρετικο κλίμα ομαδικότητας που βοηθά τη δημιουργία και ξεπερνά την πίεση της δουλειάς που αναγκαστικά πολλές φορές υπάρχει. Κυρίως όμως υπάρχει πάντα ένας νέος στόχος. Μια νέα ανάγκη να καλύψουμε. Ένας νέος δρόμος να ακολουθήσουμε. Αυτό από μόνο του παράγει θετική ενέργεια.

Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;

Πολύ δύσκολα. Για να σου μιλήσουν οι επενδυτές, θα πρέπει να δουν τουλάχιστον το μίνιμουμ βιώσιμο προϊόν. Με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα. Αν αρχίσουν να σε ακούν, μετά θα πρέπει να τους πείσεις ότι υπάρχει αγορά που θα καλωσορίσει το προϊόν σου. Μετά θα σου ζητήσουν και τον πρώτο πελάτη. Για να φτάσεις ως εκεί χρειάζεσαι χρήματα.

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα;

  • Κάντε εξαιρετική έρευνα αγοράς. Μιλήστε με πιθανούς χρήστες. Πάρτε feedback. Κάντε αλλαγές στο προϊόν πριν ακόμα παρουσιάστεί.
  • Βρείτε την ομάδα που θα το υλοποιήσει.
  • Κάντε το business plan
  • Κάντε το structure breakdown. Βρείτε πόσο χρόνο και χρήμα θα χρειαστείτε.
  • Deliver.
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr