NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Καλωσορίσατε στο ACEin τη Θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Καλωσορίσατε στο ACEin τη Θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Στον ανδροκρατούμενο κόσμο της επιχειρηματικότητας, 5 γυναίκες είναι η ομάδα που στηρίζει της Θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ACEin. Eιμαστε η Αγγελική, η Δώρα, η Μαριάννα, η Έλλη και «μαμά» όλων μας η αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κατερίνα Πραματάρη.

Μη σας φοβίζουν τόσες γυναίκες, το σύνολο των μεντόρων και experts μας κάνει μια μικτή ομάδα, που περιμένουμε να σας βοηθήσουμε.

Πώς γίνεται αυτό; Αν έχετε κάποιο εγχείρημα για το οποίο έχετε ήδη το πρώτο feedback από την αγορά και -κυρίως- αν έχετε μια καλή ομάδα, κάνετε αίτηση, περάστε από συνέντευξη και ένα διήμερο bootcamp. Σε αυτό σας επιβλέπουν 6 μέντορες (άνθρωποι που έχουν ήδη κάνει stat-ups και ξέρουν ακριβώς τι περνάτε) και σας παρέχουν το απαραίτητο feedback.

Παράθεση - epixeiro.gr

Αν έχετε κάποιο εγχείρημα για το οποίο έχετε ήδη το πρώτο feedback από την αγορά και -κυρίως- αν έχετε μια καλή ομάδα, κάνετε αίτηση, περάστε από συνέντευξη και ένα διήμερο bootcamp

Εάν κριθείτε αρκετά ώριμοι και δε γίνεται conflict με άλλη ομάδα που είναι ήδη στο ACEin, μπαίνετε στην παρέα μας. Προσπαθούμε να βοηθούμε τις ομάδες με διάφορους τρόπους -εκτός του ότι γλιτώνουν τα λειτουργικά έξοδα αφού φιλοξενούνται στον χώρο μας. Τους παρέχουμε έναν μέντορα, κάποιους experts (πχ νομικά, design κλπ), δικτύωση, σεμινάρια κ.α.. Η κάθε ομάδα είναι ξεχωριστή, έχει άλλες ανάγκες και άλλο κοινό οπότε προσαρμοζόμαστε κι εμείς ανάλογα. Προσπαθούμε να δώσουμε ο,τι καλύτερο γίνεται, με τους πόρους που έχουμε, στην κάθε ομάδα. Ειμαστε κι εμείς μόνο 3 ετών κι ακόμη έχουμε πολλά να μάθουμε. Είμαστε κι εμείς μια startup!

Οι start-ups που φιλοξενούνται στο ACEin δεν έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση. Τώρα εξετάζουμε το ενδεχόμενο σε περίπτωση που μια start-up παίρνει χρηματοδότηση, να ζητούμε στον  1ο γύρο χρηματοδότησής της, ένα μικρό ποσοστό της τάξης κάτω του 6%. Ξεκινήσαμε με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Αθηνά», αλλά τώρα πρέπει να βρούμε νέους τρόπους χρηματοδότησης. Όχι για να είμαστε κερδοφόροι, αλλά για να είμαστε βιώσιμοι και να μπορούμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις ομάδες.

Οι ομάδες μας περνάνε κάθε ένα δίμηνο ένα progress report. Παρουσιάζουν την πρόοδό τους μπροστά στις άλλες startups  και παίρνουν feedback. Οι ομάδες που έχουν σημειώσει τη μεγαλύτερη πρόοδο παίρνουν ένα μικρό ποσό ως seed funding, για να τους βοηθήσει με κάποια έξοδα τους. Προσωπικά όμως, θεωρώ το feedback από άλλες ομάδες μεγάλη ψυχολογική στήριξη. Τους δίνουν συμβουλές κάποιοι που όπως θα έλεγαν οι γιαγιάδες μας «εδώ που είσαι ήμουνα κι εκεί που είμαι θα ‘σαι», και είναι πολύ διαφορετικό από το να το έκανε κάποιος συμβουλος μεγάλης εταιρίας. Δεν υπάρχει ταύτιση και ενσυναίσθηση έτσι.

Εκτός απο τις ομάδες μας, ασχολούμαστε και με open innovation programs. Έχουμε ήδη τρέξει τα idea.aueb, μόλις ολοκληρώθηκε το vivanest, και οι συμμετοχές στον 2ο κύκλο του The Digital Gate είναι ανοιχτές μέχρι τις 05/05.

Kάνουμε και πολλά άλλα ακόμη, όπως συνεργασίες με incubator στο εξωτερικό, ενδυναμώνουμε το Technology Transfer κομμάτι μας και θέλουμε να βγάλουμε τους ερευνητές απο τα γραφεία τους και να τους δώσουμε κίνητρο να αξιοποιήσουν την ερευνά τους εμπορικά. Για τα υπόλοιπα σας περιμένουμε να τα πούμε από κοντά είτε σε κάποιο bootcamp (είναι ανοιχτά για όλους) είτε προσωπικά.

Τι μας κάνει καλύτερους από άλλες θερμοκοιτίδες;

Αυτό μόνο οι ομάδες μπορούν να σας το απαντήσουν. Εχουμε καλές σχέσεις με όλες τις θερμοκοιτίδες και κάποιες συνέργειες. Αυτό που προσπαθούμε να αποφύγουμε είναι να είναι μια ομάδα σε 2 ταυτόχρονα γιατί πιστεύουμε ότι περισσότερο θα μπερδευτούν παρά θα βοηθηθούν. Ένα από τα πράγματα που θα με χαροποιούσε πάντως πολύ να απαντήσει μια ομάδα στην παραπάνω ερώτηση είναι ότι, στο ACEin νιώθουν σα στο σπίτι τους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr