NEWSFLASH...
Διεθνή
ανάγνωση

6 ιστορίες ανθρώπων που ξεπέρασαν θριαμβευτικά την αποτυχία

6 ιστορίες ανθρώπων που ξεπέρασαν θριαμβευτικά την αποτυχία

Μια μεγάλη αποτυχία μπορεί να αποτελέσει το κίνητρο για μια τεράστια επιτυχία!

Η αποτυχία είναι δυστυχώς κάτι που συναντάμε συχνά στις κοινωνίες μας. Όλοι προσπαθούμε να την αποφύγουμε γιατί μια ενδεχόμενη αποτυχία μας κρατάει πίσω στα σχέδια και τους στόχους μας και μερικές φορές μπορεί και να μην επανέλθουμε από αυτήν! Όλοι όμως ερχόμαστε αντιμέτωπη με αυτήν αργά ή γρήγορα στη ζωή μας. Το όλο νόημα κρύβεται στο πως την αντιμετωπίζουμε. Γιατί οι πιο σοφοί δεν την φοβούνται αλλά την βλέπουν ως μάθημα για να συνεχίσουν πιο δυναμικά στο επόμενο βήμα τους!

Πάρτε μάλιστα ως παράδειγμα τις ιστορίες των παρακάτω 6 επιχειρηματιών. Είναι και οι έξι τους εξαιρετικά πετυχημένοι αλλά όλοι τους έχουν περάσει από το στάδιο της αποτυχίας και για αυτό αποτελούν το έμπρακτο παράδειγμα του γιατί η αποτυχία δεν πρέπει να σας σταθεί εμπόδιο για τα όνειρα και τους στόχους σας!

Η Arianna Huffington απορρίφθηκε από 36 εκδότες.

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς σήμερα πως ένα από τα πιο αναγνωρισμένα ονόματα στον διαδικτυακό τύπο κάποτε απορρίφθηκε από δεκάδες εκδότες. Το δεύτερο βιβλίο της Huffington, το οποίο προσπάθησε να εκδώσει πριν την δημιουργία του γνωστού πλέον σήμερα κολοσσού ονόματι Huffington Post, απορρίφθηκε 36 φορές πριν τελικά δημοσιευτεί. Ακόμη όμως και το ίδιο το Huffington Post δεν αποτέλεσε άμεση επιτυχία. Συγκεκριμένα, όταν βγήκε προς τα έξω, υπήρξαν δεκάδες αρνητικές κριτικές που αφορούσαν την ποιότητά του και τις προοπτικές του. Φυσικά όμως εν τέλει το Huffington Post ξεπέρασε αυτές τις δυσκολίες και σήμερα θεωρείται ως μια από τις πιο πετυχημένες ιντερνετικές πλατφόρμες.

Ο Bill Gates είδε την πρώτη του εταιρεία να καταρρέει.

Ο Bill Gates σήμερα αποτελεί έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως. Η επιτυχία του αυτή όμως δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Τα πρώτα βήματα του Bill Gates στο επιχειρηματικό κόσμο ήταν όταν ίδρυσε την εταιρεία ονόματι Traf-O-Data, η οποία είχε σκοπό να επεξεργάζεται και να αναλύει τα δεδομένα από κασέτες κυκλοφορίας. Μαζί με τον συνεργάτη του, Paul Allen, προσπάθησε να πουλήσει αυτή την ιδέα αλλά το τελικό προϊόν ίσα που λειτουργούσε και αποτέλεσε μια παταγώδη αποτυχία. Η αποτυχία αυτή όμως δεν στάθηκε εμπόδιο για τον Bill Gates ο οποίος στην συνέχει αναζήτησε νέες ιδέες και τελικά δημιούργησε το πρώτο προϊόν της Microsoft. Η συνέχεια γνωστή σε όλους μας.

Ο George Steinbrenner χρεοκόπησε μια ομάδα.

Πριν αναλάβει την γνωστή ομάδα Baseball, τους New York Yankees, ο George Steinbrenner ήταν ιδιοκτήτης μιας μικρής μπασκετικής ομάδας ονόματι the Cleveland Pipers πίσω το μακρινό 1960. 2 χρόνια μετά η ομάδα χρεοκόπησε λόγω των διάφορων αποφάσεών του. Η αποτυχία αυτή φαίνεται πως τον ακολούθησε όταν ανέλαβε και τους Yankees τη δεκαετία του 1970, καθώς η ομάδα πέρασε από πολλές δυσκολίες και αποτυχίες τις 2 επόμενες δεκαετίες. Παρά τον φόβο του κοινού και την σκληρή κριτική που έλαβε, μέσα από αμφιλεγόμενες αποφάσεις, κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στις επιτυχίες και μάλιστα σήμερα η ομάδα του θεωρείται ως ένας από τους πιο κερδοφόρους συλλόγους στην ιστορία του Major League Baseball.

Στον Walt Disney ειπώθηκε πως δεν ήταν δημιουργικός.

One of the most creative geniuses of the 20th century was once fired from a newspaper because he was told he lacked creativity. Trying to persevere, Disney formed his first animation company, which was called Laugh-O-Gram Films. He raised $15,000 for the company but eventually was forced to close Laugh-O-Gram, following the close of an important distributor partner.

Ένα από τα πιο ιδιοφυή μυαλά του 20ου αιώνα απολύθηκε κάποτε από μια εφημερίδα λόγω έλλειψης δημιουργικής σκέψης! Επειδή όμως ο επιμένων νικά, ο Walt Disney δημιούργησε την πρώτη του εταιρεία κινουμένων σχεδίων ονόματι Laugh_O-Gram Films. Συγκέντρωσε ένα ποσό γύρω στις 15.000 δολάρια για να επενδύσει στην εταιρεία αλλά τελικά αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο όταν έχασε έναν σημαντικό συνεργάτη διανομής.

Απελπισμένος και δίχως χρήματα, ο Disney κατευθύνθηκε προς το Hollywood, όπου ήρθε αντιμέτωπος με ακόμη περισσότερη κριτική και αποτυχία ώσπου βγήκαν οι πρώτες του ταινίες κινουμένων σχεδίων και η επιτυχία του εκτοξεύτηκε σαν πύραυλος στον ουρανό!

Ο Steve Jobs εκδιώχθηκε από την ίδια του την εταιρεία.

Ο Steve Jobs ήταν ένας αξιοθαύμαστος επιχειρηματίας λόγω των ατελείωτων καινοτόμων ιδεών που είχε, αλλά και εξαιτίας της εμφατικής επιστροφής που πραγματοποίησε από μια ανεπανόρθωτη αποτυχία. Η επιτυχία τον βρήκε στα 20 του όταν η Apple έγινε πλέον μια μεγάλη αυτοκρατορία, αλλά στα 30 του χρόνια το διοικητικό συμβούλιο τον απομάκρυνε από την εταιρεία. Η αποτυχία αυτή δεν τον φόβισε όμως και έτσι ίδρυσε μια ακόμη εταιρεία, την Next, η οποία εν τέλει αποκτήθηκε από την Apple. Στην επιστροφή του στην Apple, ο Jobs απέδειξε τις τεράστιες δυνατότητές του μετασχηματίζοντας την εικόνα της εταιρείας και οδηγώντας την Apple σε νέες επιτυχίες.

Ο Milton Hershey άνοιξε 3 εταιρείες γλυκών πριν τα γνωστά Hershey's.

Όλοι μας γνωρίζουμε πλέον την μάρκα Hershey’s chocolate, όταν όμως είχε πρωτοξεκινήσει ο Milton Hershey ήταν παντελώς άγνωστος. Αφού απολύθηκε από μια μαθήτρια μέσα από έναν εκτυπωτή, ο Hershey πραγματοποίησε 3 προσπάθειες για να ανοίξει επιχειρήσεις γλυκών, αλλά και τις 3 φορές οδηγήθηκε στην αποτυχία. Σε μια τελευταία προσπάθεια, ίδρυσε την Lancaster Caramel Company, και άρχισε να παρατηρεί πολλά θετικά αποτελέσματα. Πιστεύοντας στο όραμά του για σοκολάτα γάλακτος, ίδρυσε την Hershey Company,  και αποτέλεσε ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στην βιομηχανία!

Εμπνευστείτε λοιπόν από αυτές τις σύντομες 6 ιστορίες σε περίπτωση που έρθετε αντιμέτωποι ποτέ σας με την αποτυχία. Και δεν έχει σημασία το σκέλος της αποτυχίας όπως θα διαβάσατε παραπάνω, γιατί πρέπει να βλέπετε την αποτυχία ως μάθημα και κίνητρο να πετύχετε στην επόμενή σας προσπάθεια. Γιατί είναι πολλά τα παραδείγματα πετυχημένων ανδρών και γυναικών που πέτυχαν μόνο και μόνο γιατί πρώτα τους δόθηκε η δυνατότητα να αποτύχουν! Μάθετε από τα λάθη σας δεχόμενοι την αποτυχία, κρατήστε ζωντανή την φλόγα που τρέχει στο πάθος σας και μην παρατήσετε ποτέ το κυνήγι του ονείρου σας ό,τι εμπόδια και αν συναντάτε στον δρόμο σας

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr