NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Τι δείχνουν τα Αποτελέσματα Δείκτη GMCCI για το α' τρίμηνο 2017

Τι δείχνουν τα Αποτελέσματα Δείκτη GMCCI για το α' τρίμηνο 2017

Η βελτίωση των προσδοκιών των συμβούλων μάνατζμεντ για την πορεία των βασικών οικονομικών μεγεθών το επόμενο δωδεκάμηνο, ήτοι του ρυθμού οικονομικής μεγέθυνσης, της ανεργίας, των ιδιωτικών επενδύσεων παγίων, των εξαγωγών προϊόντων και υπηρεσιών και του πληθωρισμού, συνεχίστηκε και το πρώτο τρίμηνο του 2017. Ο μέσος όρος των «θετικών» - «αρνητικών» προβλέψεων για τις μεταβλητές του GMCCI - Οικονομική Συγκυρία έγινε θετικός 0,4% στο τέλος Μαρτίου 2017, έναντι -1,9% στο τέλος Δεκεμβρίου 2016 και -16,8%, που είχε καταγραφεί στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2016.

Από την άλλη πλευρά, σημειώθηκε ελαφρά επιδείνωση του σύνθετου δείκτη GMCCI - Παραγωγικοί Συντελεστές, ο οποίος καταγράφει τις προσδοκίες για την εξέλιξη το επόμενο δωδεκάμηνο της αποδοτικότητας του ανθρώπινου δυναμικού, των δημόσιων υποδομών, των συνθηκών χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, της επιχειρηματικότητας και του θεσμικού πλαισίου. Συγκεκριμένα, ο δείκτης μειώθηκε από -13,7% στο τέλος του 2017 σε -15,4% το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Τα κυριότερα προσκόμματα στην επιχειρηματική δράση παραμένουν η υψηλή φορολογία, οι συχνές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, οι δυσκολίες στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, η λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, η «ασυνέχεια» στη λειτουργία του κράτους και το σύστημα απονομής δικαιοσύνης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr