NEWSFLASH...
Χρηματοδότηση
ανάγνωση

Όσο υπάρχει ήλιος καθένας μπορεί να έχει δωρεάν ρεύμα!

Όσο υπάρχει ήλιος καθένας μπορεί να έχει δωρεάν ρεύμα!

Πώς να κάνεις τον ήλιο σύμμαχό σου για την μείωση του κόστους λειτουργίας του νοικοκυριού ή της επιχείρησής σου!

Γιατί ένα νοικοκυριό ή μια επιχείρηση στην Ελλάδα να πληρώνει τεράστια ποσά για ηλεκτρικό ρεύμα όταν μπορεί να έχει δωρεάν και απεριόριστη ηλεκτρική ενέργεια από τον ήλιο;

Η Ελλάδα έχει το προνόμιο να διαθέτει τον ομορφότερο ήλιο στην Ευρώπη! Αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από τον ήλιο, η χώρα μας μπορεί πλέον να απαλλαγεί από τα ακριβά και ρυπογόνα ορυκτά καύσιμα.

Σας προβληματίζει το υψηλό κόστος ρεύματος που καταναλώνετε στο σπίτι σας ή στην επιχείρησή σας; Με χρήση της νέας τεχνολογίας αυτοπαραγωγής ρεύματος (net-metering) έχετε τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε ένα φωτοβολταϊκό για να παράγετε τη δική σας καθαρή και δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια από τον ήλιο για ιδία χρήση, και όχι για πώληση.

Τι είναι η αυτοπαραγωγή ρεύματος (net-metering)

Το πρόγραμμα αυτοπαραγωγής με ενεργειακό συμψηφισμό (net-metering) σας επιτρέπει να παράγετε ηλεκτρική ενέργεια μέσω φωτοβολταϊκού συστήματος εγκατεστημένου στην οικία σας ή στην επιχείρησή σας. Η παραγωγή αυτή συμψηφίζεται σε ετήσια βάση με την κατανάλωση σας μειώνοντας έτσι δραστικά το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας που πληρώνετε στη ΔΕΗ ή σε άλλο εναλλακτικό πάροχο.

Η ανάπτυξη φωτοβολταϊκών συστημάτων από αυτοπαραγωγούς θεσπίστηκε με την ΥΑ ΑΠΕΗΛ/Α/Φ1/οικ.24461 (ΦΕΚ Β’ 3583/31.12.2014) και αφορά στην εγκατάσταση σταθερών φωτοβολταϊκών συστημάτων για την κάλυψη ιδίων αναγκών από καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας με εφαρμογή του ενεργειακού συμψηφισμού.

Ως ενεργειακός συμψηφισμός νοείται ο συμψηφισμός της παραγόμενης από το φωτοβολταϊκό σύστημα ενέργειας με την καταναλισκόμενη στις εγκαταστάσεις του αυτοπαραγωγού, ο οποίος διενεργείται σε ετήσια βάση. Μετά την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού συστήματος, εάν η ενέργεια που παράγεται σε ετήσια βάση είναι ίση με την κατανάλωση, το νοικοκυριό ή η επιχείρηση θα πληρώνει στην ΔΕΗ (ή στον εναλλακτικό πάροχο) μόνο το μέρος του λογαριασμού που αφορά στις λοιπές χρεώσεις και στο πάγιο. Στον ενεργειακό συμψηφισμό η παραγόμενη ενέργεια δεν είναι απαραίτητο να ταυτοχρονίζεται με την καταναλισκόμενη.

Τα οφέλη της αυτοπαραγωγής ρεύματος

Τα οφέλη για το νοικοκυριό ή την επιχείρησή σας είναι μεγάλα, τόσο από πλευράς κόστους όσο και από πλευράς αναβάθμισης της ποιότητας ζωής και της περιβαλλοντικής ευθύνης.

Το κόστος για ηλεκτρική ενέργεια μειώνεται δραστικά, καθώς από απλός καταναλωτής γίνεστε και παραγωγός ρεύματος. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να παράγετε και να καταναλώνετε το δικό σας δωρεάν ηλιακό ρεύμα, μειώνοντας έως και 70% το λογαριασμό της ΔΕΗ!

Η απόσβεση της επενδυτικής δαπάνης γίνεται πολύ γρήγορα καθώς αυτοχρηματοδοτείται από τα λεφτά που δεν πληρώνετε πλέον για ρεύμα στην ΔΕΗ. Επίσης δεν επηρεάζεστε αρνητικά από πιθανές αυξήσεις του τιμολογίου της ΔΕΗ ή εναλλακτικού παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας.

Παράλληλα, υιοθετώντας τη λύση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος συμβάλλετε στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς η ενέργεια που παράγεται προέρχεται από τον ήλιο και είναι καθαρή και ανεξάντλητη. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται σημαντικά το ενεργειακό σας αποτύπωμα και αναβαθμίζεται ενεργειακά το ακίνητό σας.

Σχεδιασμός έργου και συμβουλευτική υποστήριξή του

Για ένα επιτυχημένο έργο εγκατάστασης φωτοβολταϊκού συστήματος απαιτείται κατάλληλος σχεδιασμός της βέλτιστης τεχνικής λύσης σε συνδυασμό με την χρηματοοικονομική μελέτη σκοπιμότητας και εφικτότητας του έργου.

Κρίσιμο παράγοντα αποτελεί η εύρεση του αρχικού κεφαλαίου επένδυσης, σε περίπτωση που το νοικοκυριό ή η επιχείρησή δεν διαθέτει το απαιτούμενο ποσό για την αγορά και εγκατάσταση του συστήματος. Η προσέγγιση λύσεων χρηματοδότησης είτε μέσω τραπεζικού δανεισμού είτε μέσω προγραμμάτων χρηματοδότησης επιχειρήσεων, όπως τα προγράμματα ΕΣΠΑ, είναι καθοριστικής σημασίας για την λήψη της αρχικής απόφασης καθώς και για την μετέπειτα επιτυχή υλοποίηση του έργου.

Μέσα από τις εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες της εταιρείας HFT Consultants, αξιοποιώντας την πολυετή μας εμπειρία στην χρηματοοικονομική συμβουλευτική, σας υποστηρίζουμε στον χρηματοοικονομικό σχεδιασμό του έργου καθώς και στην εύρεση της βέλτιστης λύσης χρηματοδότησής του.

Ανάλογα με τις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά του έργου, σας υποστηρίζουμε στην προσέγγιση της βέλτιστης λύσης τραπεζικής χρηματοδότησης μέσω της ανάλυσης, τεκμηρίωσης, σύνταξης και υποβολής της σχετικής αίτησης στην τράπεζα για την σύναψη δανείου.

Για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στην επιχείρησή σας, διερευνούμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ, διενεργώντας (χωρίς χρέωση) την αρχική σας ενημέρωση και τον έλεγχο επιλεξιμότητας της επιχείρησης σας για ένταξη σε κάποιο ανοιχτό πρόγραμμα ενίσχυσης. Στη συνέχεια σας υποστηρίζουμε συμβουλευτικά στην σύνταξη και υποβολή της σχετικής αίτησης χρηματοδότησης, καθώς και στην υλοποίηση του έργου εφόσον εγκριθεί.

Παράλληλα σας υποστηρίζουμε στην προσέγγιση της τεχνικής λύσης, μέσω των εξειδικευμένων συνεργατών μας, για τον τεχνικό σχεδιασμό, την προμήθεια και την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού συστήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες και εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος σε νοικοκυριά ή επιχειρήσεις, επικοινωνήστε με την HFT Consultants στο τηλέφωνο 210 65 65 400 ή στο email vfotop@hft.gr και για ΔΩΡΕΑΝ αρχική συνάντηση ενημέρωσης και εξατομικευμένης προσέγγισης λύσης για τις ανάγκες σας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr