NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

eNVy softworks: Τα παιδιά πίσω από το "Greek Game of the Year 2016"

eNVy softworks: Τα  παιδιά πίσω από το "Greek Game of the Year 2016"

Με έδρα την ηλιόλουστη Πάτρα και με burgers και μπύρα για καύσιμα, η ομάδα της eNVy softworks δημιουργεί πρωτότυπα ηλεκτρονικά παιχνίδια και συνεπαίρνει μικρούς και μεγάλους gamers σε όλον τον κόσμο.

Με αφορμή τον τελικό του Mindspace Challenge, έναν μαραθώνιο διαγωνισμό με συμμετέχοντες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, εντοπίσαμε την ομάδα που πήρε την πρώτη θέση, στο POS4work, τον συνεργατικό χώρο της Πάτρας που τους φιλοξενεί και μάθαμε περισσότερα. Ο Μανώλης Δημητράς, ο Βασίλειος Καραβασίλης, η Ειρήνη Ιωαννίδου και ο Κώστας Κουκούδης αποτελούν την ομάδα της eNVY softworks και δημιουργούν ηλεκτρονικά παιχνίδια που ξεχωρίζουν.

Παράθεση - epixeiro.gr

Προσπαθούμε διοργανώνοντας εργαστήρια, ομιλίες αλλά και συναντήσεις με την τοπική κοινότητα να βοηθήσουμε όσους περισσότερους ανερχόμενους δημιουργούς μπορούμε

Παραδείγματα αποτελούν το Death and Beyond που μας καλεί να νικήσουμε σκοτώνοντας τον ήρωα μας ξανά και ξανά, το Sabotaz Inc. όπου σαμποτάρουμε βαρετές παρουσιάσεις καθώς και το Toby's Friendless Adventures όπου μπορούμε να εξαφανίσουμε κυριολεκτικά με το βλέμμα μας όποιον εμφανίζεται στο δρόμο μας. To Death and Beyond μάλιστα κατέκτησε τον τίτλο του "Greek Game of the Year 2016".

Καταρχήν συγχαρητήρια για την πρόσφατη νίκη σας στο διαγωνισμό του Mindspace Challenge. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για την ιδέα με την οποία συμμετείχατε; Τι αποκομίσατε από αυτήν την εμπειρία;

Ευχαριστούμε! Συνήθως λέμε ότι η ιδέα μας, το REND, είναι το Netflix για ηλεκτρονικά παιχνίδια! Ένας χρήστης μπορεί να πληρώνει μια μικρή μηνιαία συνδρομή και να έχει πρόσβαση σε μια βιβλιοθήκη από χιλιάδες ηλεκτρονικά παιχνίδια τα οποία μπορεί να παίξει χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την νίκη και μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο να συνεχίσουμε την ανάπτυξη της πλατφόρμας. Όλες οι ιδέες ήταν αξιόλογες, ήταν έκπληξη για εμάς το ότι νικήσαμε! Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού γνωρίσαμε πολλούς ενδιαφέροντες ανθρώπους, τόσο διαγωνιζόμενους όσο και διοργανωτές, και μάθαμε πολλά από όλους τους και θα γυρίζαμε από την Αθήνα χαρούμενοι ακόμη και αν δεν είχαμε νικήσει.

Πώς δημιουργήθηκε η eNVy softworks; Τι σας έδωσε το κίνητρο για να ξεκινήσετε;

Ξεκινήσαμε σαν ένα study group για το πανεπιστήμιο το 2011. Δεν μας πήρε πολύ να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι μόνο με το να είμαστε φοιτητές. Θέλαμε κάτι παραπάνω. Όλοι μας παίζαμε ηλεκτρονικά παιχνίδια από μικρή ηλικία και μας ενδιέφερε να μάθουμε περισσότερα πράγματα για την διαδικασία δημιουργίας τους. Είχαμε και λίγο καλλιτεχνικό πνεύμα οπότε δεν ήθελε και πολύ.   

Ποιες είναι οι δυσκολίες που έχετε συναντήσει ως τώρα; Πώς τις αντιμετωπίσατε;

Το δυσκολότερο σημείο ήταν το ξεκίνημα. Μας πήρε αρκετό καιρό να καταλάβουμε ακριβώς πως πρέπει να δημιουργείται  ένα παιχνίδι. Δυστυχώς στην Ελλάδα η τεχνογνωσία στο game development είναι σχετικά περιορισμένη.  Ειδικά όταν ξεκινούσαμε εμείς πριν 5 χρόνια υπήρχαν πολλοί λίγοι άνθρωποι που και ξέρανε και ήτανε διατεθειμένοι να μας καθοδηγήσουν. Το αντιμετωπίσαμε με πολύ δουλειά και προσπάθεια. Πλέον και επειδή έχουμε βρεθεί σε αυτή την θέση προσπαθούμε διοργανώνοντας εργαστήρια, ομιλίες αλλά και συναντήσεις με την τοπική κοινότητα να βοηθήσουμε όσους περισσότερους ανερχόμενους δημιουργούς μπορούμε.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Έχετε κάποιο καινούριο παιχνίδι στα σκαριά;

Αυτή την περίοδο ασχολούμαστε με διάφορα εκπαιδευτικά παιχνίδια για πελάτες μας. Παρόλα αυτά έχουμε αρχίσει να ετοιμάζουμε την επόμενη μας εμπορική κυκλοφορία. Βρείτε μας στα social media για να ενημερωθείτε όταν θα έχουμε περισσότερα νέα.  

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr