NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Οι Ευρωπαίοι πολίτες στηρίζουν τα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας

Οι Ευρωπαίοι πολίτες στηρίζουν τα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας

Έρευνα που διεξήγαγε το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ/European Union Intellectual Property Office (EUIPO) και δόθηκε στη δημοσιότητα τον Μάρτιο του 2017, δείχνει ότι το 97% των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θεωρούν ότι είναι σημαντικό οι εφευρέτες, οι δημιουργοί και οι εκτελεστές καλλιτέχνες να προστατεύουν τα δικαιώματά τους και να πληρώνονται για τη δουλειά τους.

Κατά την έρευνα ερωτήθηκαν 26.555 άτομα από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, ηλικίας άνω των 15 ετών για τις απόψεις τους περί διανοητικής ιδιοκτησίας.

Το 70% των ερωτηθέντων είπαν ότι τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την αγορά παραποιημένων προϊόντων, ενώ το 78% θεωρούν ότι η αγορά παραποιημένων προϊόντων έχει αρνητικές επιπτώσεις για τις επιχειρήσεις και για την αγορά εργασίας.

Από την άλλη μεριά, η έρευνα δείχνει ότι στις νεαρές κυρίως ηλικίες, υπάρχει μεγαλύτερη ανοχή για την αγορά παραποιημένων προϊόντων. Το 15% των νέων ηλικίας 15-24 ετών είπαν ότι σκόπιμα αγόρασαν ένα παραποιημένο προϊόν κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου. Επιπλέον, λόγω της οικονομικής κρίσης, 41% των νέων είπαν ότι θεωρούν αποδεκτή την αγορά ενός παραποιημένου προϊόντος εάν το αυθεντικό προϊόν είναι πολύ ακριβότερο. Όμως, η πλειοψηφία όλων των ερωτηθέντων είπε ότι θα σταματούσαν την αγορά παραποιημένων προϊόντων εάν υπήρχαν διαθέσιμα προϊόντα πιο προσιτά οικονομικά. 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr