NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Μεγάλη συμμετοχή στις επιχειρηματικές συναντήσεις B2B@EUSAIR 2017 του Enterprise Europe Network-Hellas

Μεγάλη συμμετοχή στις επιχειρηματικές συναντήσεις B2B@EUSAIR 2017 του Enterprise Europe Network-Hellas
25_05_2017 | 22:39
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Στις επιχειρηματικές συναντήσεις συμμετείχαν, συνολικά, περίπου 240 επιχειρήσεις, οργανισμοί και ακαδημαϊκοί-ερευνητικοί φορείς από την Ελλάδα και τις συμμετέχουσες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι πραγματοποίησαν 350 συναντήσεις, καλύπτοντας και τους 4 τομείς της Στρατηγικής της Μακροπεριφέρειας (Γαλάζια Ανάπτυξη, Μεταφορές-Ενέργεια, Ποιότητα Περιβάλλοντος και τον Βιώσιμο Τουρισμό), αλλά και τον Αγροδιατροφικό τομέα που παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική και εξωστρέφεια.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 στα Ιωάννινα, το διήμερο «2ο Φόρουμ για την Στρατηγική της ΕΕ για τη Μακροπεριφέρεια Αδριατικής- Ιονίου» (EUSAIR Forum: EU Strategy for the Adriatic and Ionian Region), το οποίο συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, το Υπουργείο Εξωτερικών και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στο πλαίσιο του Φόρουμ, το Enterprise Europe Network-Hellas, δίκτυο που συντονίζει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, διοργάνωσε εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων με περισσότερους από  200 οργανισμούς να πραγματοποιούν περισσότερες από 300 συναντήσεις.

Κατά τη διάρκεια των δυο ημερών, περισσότεροι από 600 εκπρόσωποι φορέων της αυτοδιοίκησης, του επιχειρηματικού κόσμου και της ακαδημαϊκής κοινότητας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν την πρόοδο και τα επόμενα βήματα υλοποίησης της Στρατηγικής, ενώ πραγματοποιήθηκαν και θεματικές συζητήσεις που σχετίζονται με τους τέσσερις πυλώνες της Στρατηγικής: τη Γαλάζια Ανάπτυξη, τις Μεταφορές-Ενέργεια, την Ποιότητα του Περιβάλλοντος και τον Βιώσιμο Τουρισμό.

Οι 8 συνεργαζόμενες χώρες ήταν η Ελλάδα, η Ιταλία, η Κροατία, η Σλοβενία, η Αλβανία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο και η Σερβία, οι οποίες συμμετέχουν στην Μακροπεριφέρεια και εκπροσωπήθηκαν από τους Υπουργούς Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και τους Υπουργούς με αρμοδιότητα τα Ταμεία της Ε.Ε. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος. Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Joint Research Centre (JRC), ενώ χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι των Γενικών Διευθύνσεων Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Περισσότερες από 300 συναντήσεις στο B2B @ EUSAIR Forum 2017

Η εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων που διοργάνωσε το Enterprise Europe Network-Hellas, στις 11 Μαΐου , σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του ξενοδοχείου Du Lac, αποτέλεσε μοναδική ευκαιρία για ελληνικούς οργανισμούς να συναντήσουν δυνητικούς συνεργάτες στο εξωτερικό, νέους πελάτες/προμηθευτές και νέες τεχνολογίες. Οι συμμετέχοντες συναντήθηκαν επίσης με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, το δίκτυο των Επιχειρηματικών Αγγέλων, των Υπουργείων και άλλων οργανισμών.

Αναλυτικότερα, στις επιχειρηματικές συναντήσεις συμμετείχαν, συνολικά, περίπου 240 επιχειρήσεις, οργανισμοί και ακαδημαϊκοί-ερευνητικοί φορείς από την Ελλάδα και τις συμμετέχουσες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι πραγματοποίησαν 350 συναντήσεις, καλύπτοντας και τους 4 τομείς της Στρατηγικής της Μακροπεριφέρειας (Γαλάζια Ανάπτυξη, Μεταφορές-Ενέργεια, Ποιότητα Περιβάλλοντος και τον Βιώσιμο Τουρισμό, αλλά και τον Αγροδιατροφικό τομέα που παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική και εξωστρέφεια.

Σύμφωνα με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, τοπικό συνδιοργανωτή της εκδήλωσης, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, ήταν η μεγαλύτερη εκδήλωση αυτού του είδους που πραγματοποιήθηκε ποτέ στα Ιωάννινα και οργανώθηκε σε λιγότερο από δύο μήνες, χρόνος σχετικά μικρός σχετικά με τις απαιτήσεις διοργάνωσης αντίστοιχων, διεθνούς εμβέλειας, εκδηλώσεων. Αυτό αποδεικνύει την διαρκή ανάγκη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ελλάδας να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους  αναζητώντας ευκαιρίες εκτός αλλά και εντός συνόρων. Η εκδήλωση απέδειξε παράλληλα τις δυνατότητες συνεργειών μεταξύ των επιχειρήσεων, των περιφερειακών - τοπικών αρχών και των ακαδημαϊκών-ερευνητικών οργανισμών ενώ, παράλληλα, η υποστήριξη από τα έμπειρα στελέχη του δικτύου Enterprise Europe Network υπήρξε καταλυτικός παράγοντας επιτυχίας της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ανώτερα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που συμμετείχαν, παράλληλα, στο EUSAIR FORUM 2017, οι οποίοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις επιχειρηματικές συναντήσεις και την αξία που επιφέρουν στις επιχειρήσεις και στις περιφέρειες, ενώ δεσμεύτηκαν να λάβουν υπόψη τη σχετική εμπειρία στη χάραξη των επόμενων περιφερειακών και αναπτυξιακών πολιτικών της ΕΕ.

Το Δίκτυο Enterprise Europe Network είναι σήμερα το μεγαλύτερο Δίκτυο στήριξης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στον κόσμο, με σημαντική συμβολή στην προώθηση της εξωστρέφειας των ευρωπαϊκών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Καλύπτει με τις υπηρεσίες του πάνω από 60 χώρες, παγκοσμίως, και συμβάλλει στην επίτευξη περισσότερων από 2.500 διεθνών Συμφωνητικών Συνεργασίας, ετησίως.

Το Enterprise Europe Network - Hellas, μέλος του αντίστοιχου πανευρωπαϊκού δικτύου, παρέχει υπηρεσίες διεθνούς επιχειρηματικής συνεργασίας, ενημέρωσης για ευρωπαϊκές πολιτικές, υπηρεσίες για την καινοτομία και τη μεταφορά τεχνολογίας καθώς και υπηρεσίες για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr