NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Ξεπεράστε το πρόβλημα της δυσλεξίας σας με την 3asyR ltd

Ξεπεράστε το πρόβλημα της δυσλεξίας σας με την 3asyR ltd

Η Μαρία Τσιάνα, CEO της εταιρίας 3asyR ltd. ίδρυσε μαζί με την Βασιλική Χρυσοβιτσιώτη την εταιρεία τον Αύγουστο του 2016, και σκοπός τους είναι να κάνουν την online ανάγνωση ανθρώπων με δυσλεξία και άλλες αναγνωστικές δυσκολίες ευκολότερη και γρηγορότερη. Με αφορμή τον διαγωνισμό του MITEF, η Μαρία μίλησε στο epixeiro.gr

Πώς ακριβώς λειτουργεί το 3asyR;

Το 3asyR είναι plugin στο Chrome και το κατεβάζεις εύκολα από το site μας με μηνιαία, εξαμηνιαία ή ετήσια συνδρομή. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 15 χρώματα φιλικά προς τους δυσλεξικούς για το μαρκάρισμα του κειμένου, τη γραμματοσειρά, το μέγεθος της γραμματοσειράς (18-24) αλλά και την υπογράμμιση του κειμένου. 

Επιπλέον, το 3asyR συνεργάζεται με την Innoetics και προσφέρει την επιλογή του Text-to-Speech, στην οποία διατίθενται διαφορετικές φωνές ανάλογα τη γλώσσα. Όλες αυτές οι ρυθμίσεις επιτρέπουν στον αναγνώστη να διαβάζει λέξη-λέξη το κείμενο που επιθυμεί κάνοντας κλικ στην παράγραφο και μετακινώντας το ποντίκι δεξιά. Aν είναι ενεργοποιημένη και η επιλογή του Text-to-Speech, στο ήδη υπογραμμισμένο κείμενο ο χρήστης έχει την δυνατότητα να το ακούσει όταν πατήσει το κουμπί του ήχου. Τέλος το εργαλείο αποθηκεύει όλες τι αλλαγές αυτόματα στις σελίδες που επισκέπτεται ο χρήστης και είναι ενεργοποιημένες όταν τις ξανά επισκέπτεται και υποστηρίζει σχεδόν όλες τι γλώσσες.

Παράθεση - epixeiro.gr

Το feedback που παίρνουμε είναι πολύ θετικό και αυτό μας ενθαρρύνει και προχωράμε παρακάτω

Επίσης λανσάραμε και το νέο προϊόν μας το 3asyR για websites απευθυνόμενοι σε  επιχειρήσεις και οργανισμούς, ώστε να κάνουμε τα sites τους προσβάσιμα σε ανθρώπους με αναγνωστικές δυσκολίες.

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;

Είμαι δυσλεξική και έψαχνα ένα εργαλείο να κάνει την ανάγνωσή μου ευκολότερη στο διαδίκτυο και δεν έβρισκα κάτι να με καλύπτει και έτσι αποφάσισα να το δημιουργήσω. Με την ομάδα μας, κάναμε το όραμά μου πραγματικότητα!

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς; Ποια είναι τα επιτεύγματά σας ως τώρα;

Να κατακτάς τους στόχους που θέτεις και να εξελίσσεσαι. Έχουμε κερδίσει από τον Μάιο του 2014 που ξεκίνησε σαν ιδέα 2 βραβεία, της καλύτερης web app idea στο Startup Live Thessaloniki, (2014) καλύτερο business plan στο διαγωνισμό Mary and John Papajohn του Ανατόλια Κολεγίου Θεσσαλονίκης, με έπαθλο 4000 ευρώ. Βρεθήκαμε επίσης στις 24 καλύτερες ομάδες του MIT Enterprise Forum of Greece όπου κάναμε 3μηνο σεμινάριο επιχειρηματικότητας (2017). Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι πραγματοποιήσαμε και τις πρώτες μας πωλήσεις!

Ξεπεράστε το πρόβλημα της δυσλεξίας σας με την 3asyR ltd

Πώς κρατάτε το κίνητρο ζωντανό στην ομάδα;

Η ομάδα αποτελείτε από τους Μαρία Τσιάνα founder & CEO, Βασιλική Χρυσοβιτσιώτη co-founder & creative director, Αλέξανδρο Μπινόπουλο web developer, Όλγα Καλατζή στο γραφείο τύπου και Ζαχαρία Zαχαροδήμο web engineer. Πιστεύουμε πολύ στο πρότζεκτ μας. Έπειτα το feedback που παίρνουμε είναι πολύ θετικό και αυτό μας ενθαρρύνει και προχωράμε παρακάτω.

Τι θέλετε να δείτε την 3asyR Ltd να κατορθώνει σε 5 χρόνια από τώρα;

Να είναι το 3asyR σε όσες περισσότερες ιστοσελίδες μπορεί εντός και εκτός συνόρων. 

Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;

Ναι μπορεί. Εμείς ξεκινήσαμε ακριβώς έτσι, με ένα  χαμηλό κεφάλαιο.  Θέλει πολύ προσωπική δουλειά, αρκετή θέληση και υπομονή σε αυτή την περίπτωση.

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα;

Να πιστεύουν πολύ στο προϊόν τους και να δουλεύουν πολύ.


Φωτογραφία by Εκτορας Νικολάκης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr