NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

ISTMOS: Η Ελληνική εταιρία πιστοποίησης διαδικασιών ποιότητας

ISTMOS: Η Ελληνική εταιρία πιστοποίησης διαδικασιών ποιότητας

Η ISTMOS δημιουργήθηκε από τους Σταμάτη Πουλημένο (CEO) Τάσο Οικονομίδη (CTO), 2 ανθρώπους με πολυετή εμπειρία στο χώρο της πληροφορικής και του αυτοματισμού και στοχεύει στην αποτελεσματική χρήση νέων τεχνολογιών όπως IoT, Machine learning και  Big data analytics για την ανάπτυξη λύσεων σε τομείς όπως agrifood, supply chain logistics κλπ.

Η πλατφόρμα παρακολουθεί την πορεία κάθε φιάλης οίνου στην εφοδιαστική αλυσίδα από την εμφιάλωση μέχρι τον τελικό καταναλωτή, προσφέροντας ιχνηλασιμότητα, έλεγχο συνθηκών φύλαξης και μεταφοράς, alerts για προβληματικές συνθήκες και τελικά πιστοποίηση στον καταναλωτή και προστασία του brand name του παραγωγού. Συνδυάζει συσκευές IoT εφοδιασμένες με τους απαραίτητους αισθητήρες με καταγραφή και επεξεργασία στο cloud. Σχεδιάστηκε για το κρασί, αλλά ο στόχος της εταιρίας είναι να βρει εφαρμογή και σε άλλα ευπαθή προϊόντα. Οι δύο ιδρυτές μίλησες στο epixeiro.gr στα πλαίσια του διαγωνισμού MITEF.

Παράθεση - epixeiro.gr

Επιτυχία είναι να κυνηγάς με συνέπεια και μέθοδο το όραμα σου και να βλέπεις - με όλα τα λάθη και τις παραλείψεις – την ιδέα σου να αποκτά οντότητα και αναγνώριση

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;

Η ιδέα προήλθε από τις ανάγκες του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας και δίνει λύση σε υπαρκτό και σημαντικό πρόβλημα του κλάδου, τόσο στην Ελλάδα όσο και εκτός. Σχεδιάστηκε με την πολύτιμη συνδρομή του τμήματος οινολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τη στήριξη του επιταχυντή Finish του Fiware.

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς; Ποια είναι τα επιτεύγματά σας ως τώρα;

Επιτυχία είναι να κυνηγάς με συνέπεια και μέθοδο το όραμα σου και να βλέπεις - με όλα τα λάθη και τις παραλείψεις – την ιδέα σου να αποκτά οντότητα και αναγνώριση. Ακόμα το να προσθέτεις στη φαρέτρα σου πολύτιμη εμπειρία και δίκτυο μέσα από την όλη διαδικασία και τις ευκαιρίες, που σου παρουσιάζονται. Από την εποχή του πρώτου prototype  - περίπου ένα χρόνο πριν - έχουμε διάφορες διακρίσεις με σημαντικότερες την επιλογή μας στα τελικά για την καλύτερη λύση στην κατηγορία Business Transformation στο IoT Solutions World Congress 2016 και φυσικά η πρόκριση μας στην τελική φάση του διαγωνισμού του MITEF Greece.

Πώς κρατάτε το κίνητρο ζωντανό στην ομάδα;

Με την τακτική τριβή με εκπροσώπους και ειδικούς του κλάδου που απευθυνόμαστε, με την συνεχή παρακολούθηση και ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών που προσθέτουν αξία στη λύση μας, με την καθοδήγηση από εξωτερικούς συμβούλους. Όλα αυτά ενισχύουν στην περίπτωση μας την πεποίθηση για την ορθότητα της κατεύθυνσης, που έχουμε επιλέξει.

Τι θέλετε να δείτε την ISTMOS να κατορθώνει σε 5 χρόνια από τώρα;

Να είναι μια αναγνωρισμένη μέθοδος πιστοποίησης διαδικασιών ποιότητας στην εφοδιαστική αλυσίδα διαφόρων τομέων ευπαθών προϊόντων και ειδικά στον τομέα του εμφιαλωμένου οίνου.

Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;

Θεωρητικά ναι,  όταν παράλληλα έχει και μια άλλη πηγή εισοδήματος., κυρίως βέβαια στην πρώτη φάση. Και αυτό ανάλογα με τις πραγματικές αρχικές ανάγκες του εγχειρήματος. Από ένα σημείο και μετά θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική  η επιτάχυνση της εξέλιξης της μέσα από κάποια επένδυση ή επιδότηση. Ταυτόχρονα μια διαδικασία mentoring προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις για τη σωστή ανάπτυξη της .

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα;

Να είναι οπλισμένοι με επιμονή, υπομονή και κυρίως αντοχή, να μη διστάζουν να αλλάξουν κατεύθυνση όταν αντιληφθούν ότι έχουν πέσει έξω στις αρχικές εκτιμήσεις, να έχουν πάντα επικοινωνία και feedback από την αγορά στην οποία απευθύνονται και τέλος να μη βάζουν όρια στη φιλοδοξία τους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr