NEWSFLASH...
Κοινωνική Επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

Το Creative BizLab αναδεικνύει την αγορά μέσω διαδικτύου

Το Creative BizLab αναδεικνύει την αγορά μέσω διαδικτύου

Το Creative BizLab αποτελείται από 2 ανθρώπους, την Ιφιγένεια Χριστοδουλίδου και τον Ζαχαρία Πολυμενάκο, που δεν άντεξαν άλλο το περιβάλλον των μεγάλων επιχειρήσεων και τα παράτησαν για να κάνουν κάτι δικό τους, κάτι που αγαπάνε και ονειρευόντουσαν χρόνια. Ενώσανε τις δυνάμεις, εμπειρίες και γνώσεις και δημιούργησαν το CBL για να βοηθήσουν ανθρώπους που δημιουργούν και παράγουν να φτιάξουν την δική τους δημιουργική επιχείρηση με εξωστρέφεια και στόχευση προς την διεθνή αγορά. Στόχος είναι να καταλάβουν όλοι τις ευκαιρίες εργασίας που υπάρχουν μέσω διαδικτύου και να μην αφήνουν τον τόπο τους για να ψάχνουν δουλειά στο εξωτερικό.

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;

Ως δημιουργός και η ίδια, ασχολούμουν με το ETSY από το 2009 και είχα δει τις απίστευτες ευκαιρίες που υπάρχουν για να αποκτήσει κάποιος εισόδημα εκεί. Όταν ξέσπασε η κρίση, άρχισα να μιλάω εθελοντικά σε προγράμματα ανέργων και τους έδειχνα όλες αυτές τις δυνατότητες που υπάρχουν για να κάνουν κάτι δικό τους και πώς να τα καταφέρουν. Ταυτόχρονα, ο Ζαχαρίας έκανε κάτι ανάλογο, συμβουλεύοντας start ups, μικρές επιχειρήσεις στο ξεκίνημά τους. Σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, που ήμασταν και οι 2 εισηγητές, συζητήσαμε την ιδέα και ξεκινήσαμε. 

Παράθεση - epixeiro.gr

Δεν χρειάζεται να φύγουμε εμείς από την Ελλάδα, μόνο τα προϊόντα μας

Τι κριτήρια υπάρχουν για να μπορέσει κάποιος να αναζητήσει βοήθεια στο Creative BizLab; Ποιους (τι είδους) επιχειρηματίες βοηθάτε;

Βοηθάμε δημιουργούς, καλλιτέχνες, σχεδιαστές, χειροτέχνες, μικρούς παραγωγούς, που έχουν καταλάβει ότι πια ένας είναι ο δρόμος: να μπουν σε  νέα κανάλια πωλήσεων, να απευθυνθούν σε ένα διεθνές κοινό για να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Δεν πρόκειται ποτέ να ξαναγυρίσουμε στις εποχές που βγάζαμε χρήματα ανοίγοντας ένα κατάστημα, πουλώντας χονδρική στην Ελλάδα, ή τοποθετώντας τα προϊόντα μας σε καταστήματα άλλων.

Και αυτό δεν οφείλεται στην κρίση μόνο. Έχει αλλάξει παγκοσμίως το μοντέλο αγοραπωλησίας προϊόντων. Η δύναμη βρίσκεται στο εμπόριο μέσω διαδικτύου και ειδικά σε μεγάλες πλατφόρμες αγοραπωλησιών, όπως το Amazon, το Ebay και το Etsy, που έχουν συγκεντρώσει τεράστιο ποσοστό του παγκόσμιου τζίρου.

Το Creative BizLab αναδεικνύει την αγορά μέσω διαδικτύου

Τι είναι το Etsy.com και πώς μπορεί κανείς να ανοίξει εκεί ένα κατάστημα

Το ETSY, είναι το μεγαλύτερο online marketplace στον κόσμο για δημιουργούς.  Αποτελεί μία πολύ καλή είσοδο στον κόσμο της διαδικτυακής επιχειρηματικότητας, διότι είναι οικονομικό, δεν έχει ρίσκο και προσφέρει τεράστια παγκόσμια έκθεση στα προϊόντα που τοποθετούνται εκεί.

Το άνοιγμα ενός καταστήματος εκεί τεχνικά είναι πολύ απλό. Εκεί είναι και το πρόβλημα για όσους το επιχειρούν!  Διότι, το να ανοίξεις είναι εύκολο, να πετύχεις είναι το δύσκολο! Δεν αρκεί να ανοίξει κανείς ένα κατάστημα, να ανεβάσει προϊόντα και να περιμένει να πουλήσει. Είναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να κάνει για να πετύχει και μάλιστα με τη σωστή σειρά-αυτή που προσφέρει η μέθοδός μας. Διαφορετικά δεν πρόκειται να πάει πολύ μακριά, όπως φυσικά ισχύει για όλα τα εγχειρήματα, που δεν έχουμε αντιμετωπίσει με την ανάλογη μεθοδικότητα.

Τι είδους προγράμματα προσφέρει η Creative BizLab με στόχο να βοηθήσει τους νέους επιχειρηματίες;

Έχουμε 3 κύρια προγράμματα, που βασίζονται σε μία μέθοδο που έχουμε αναπτύξει, βάση της εμπειρίας μας και των βέλτιστων διεθνών πρακτικών. Πρόκειται για μία μέθοδο 4 σταδίων, από τα οποία πρέπει να περάσει κάποιος για να στήσει μεθοδικά και οργανωμένα τη δουλειά του και να πετύχει. (φωτογραφία)

  • Το MyCreativeBizStart
  • Το Etsy made easy plus
  • Το MyCreativeBizPromo

Απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να ξεκινήσουν κάτι δικό τους και είτε έχουν πολλές ιδέες και δεν ξέρουν με ποια τους συμφέρει να ασχοληθούν είτε θέλουν να ενημερωθούν γενικά για τις ευκαιρίες επιχειρηματικότητας που υπάρχουν μέσω διαδικτύου και πώς να τις εκμεταλλευτούν.

Απευθύνεται σε όσους θέλουν να αποκτήσουν ένα επιτυχημένο κατάστημα στο Etsy.com. Βοηθάει κάποιον να πετύχει όχι με το να ανοίξει αμέσως ένα κατάστημα –κάτι που είναι λάθος- αλλά με το να κατανοήσει και να εφαρμόσει στην πράξη όλες τις βασικές αρχές επιχειρηματικότητας, όπως έρευνα αγοράς, προφίλ πελάτη, κοστολόγηση προϊόντων, εμπορική πολιτική, , σωστή σύνταξη κειμένων, branding, Search Engine Optimization, marketing, κλπ.

Απευθύνεται σε όσους έχουν ένα Etsy shop ή άλλο διαδικτυακό σημείο πώλησης προϊόντων ή υπηρεσιών και θέλουν να το προωθήσουν. Φτιάχνουν site, μαθαίνουν πώς να κάνουν Facebook advertising & email marketing και πώς να χρησιμοποιούν στρατηγικά το Pinterest & το Instagram για αύξηση της επισκεψιμότητας στο κατάστημά τους και φυσικά και των πωλήσεων

Στο site σας αναγράφεται πως προσφέρεται και online training. Πώς λειτουργεί ακριβώς αυτό; Μιλήστε μας για αυτό.

Μας ενδιαφέρει να υποστηρίξουμε δημιουργούς, από όλη την Ελλάδα. Εκτός από τα ταξίδια που κάνουμε συχνά σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, προσφέρουμε και τα προγράμματά μας online ώστε να έχουν πρόσβαση όλοι από παντού. Η online εκπαίδευση έχει πολλά πλεονεκτήματα. Παρακολουθείς ένα πρόγραμμα όταν και όσες φορές θέλεις. Αυτή τη στιγμή, προσφέρουμε τα δύο δημοφιλή μας προγράμματα, το Etsy made Easy plus και το MyCReativeBizPromo, σε μία σειρά υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικά videos, που συνοδεύονται από ασκήσεις, οδηγίες και άλλο εκπαιδευτικό υλικό, αλλά και ζωντανά webinars.

Πώς μπορεί κάποιος να γίνει μέλος της κοινότητας του Creative BizLab και τι οφέλη θα έχει από αυτό;

Στην κοινότητά μας συμμετέχουν δημιουργοί από όλη την Ελλάδα που έχουν συμμετάσχει σε κάποιο από τα προγράμματά μας. Μέσα από την κοινότητα, επικοινωνούμε, απαντάμε σε ερωτήσεις και απορίες, λύνουμε τυχόν προβλήματα, προσφέρουμε δωρεάν webinars, άρθρα, συμβουλές. Δεν προσφέρουμε μόνο εκπαίδευση και υποστήριξη σε δημιουργούς. Μας ενδιαφέρει να τους φέρουμε κοντά και να δημιουργηθούν συνεργασίες μεταξύ τους Ο μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στην αλλαγή πλαισίου για την έναρξη μίας μικρής επιχείρησης, κάτι που αυτή τη στιγμή είναι πολύ αποθαρρυντικό.

Σε τι ποσοστό περίπου κυμαίνεται  η επιτυχία των προγραμμάτων σας;

Υπάρχουν 2 κατηγορίες ανθρώπων που έχουν παρακολουθήσει κάποιο από τα προγράμματά μας. Αυτοί οι οποίοι πιστεύουν πολύ σε αυτό που θέλουν να κάνουν, είναι απόλυτα αποφασισμένοι να πετύχουν, να κάνουν όλα όσα απαιτούνται, να δουλέψουν σκληρά, και να ακολουθήσουν πιστά τη μέθοδο που τους προσφέρει το πρόγραμμα και να αξιοποιήσουν την υποστήριξη που προσφέρουμε εμείς. Αυτοί ξεκινούν να έχουν πολύ καλά αποτελέσματα από τους πρώτους 6 με 7 μήνες και σε διάστημα 1 με 2 ετών να έχουν μία πραγματικά κερδοφόρα επιχείρηση. Το ποσοστό επιτυχίας λοιπόν εδώ είναι 100%.

Υπάρχει και η άλλη κατηγορία: άνθρωποι που θέλουν μεν να το κάνουν, διστάζουν, αναβάλλουν, δεν το παλεύουν αρκετά, κάνουν  τα πράγματα πρόχειρα και επιφανειακά, δεν επιμένουν, δεν αλλάζουν προσέγγιση αν κάτι δεν πάει καλά και τελικά απογοητεύονται και τα παρατάνε. Η δεύτερη κατηγορία είναι πολύ μεγαλύτερη. Εδώ ο παράγοντας επιτυχίας ή μη, δεν είναι το πρόγραμμα, άρα δεν μπορεί να υπολογισθεί ποσοστό.

Ποιο είναι το όραμά σας για το μέλλον του Creative BizLab;

Ήδη τα προγράμματά μας τα μεταφράζουμε στα αγγλικά, άρα θα βγούμε κι εμείς σύντομα στη διεθνή αγορά. Επίσης, μας ενδιαφέρει το εμπορικό κομμάτι, δηλαδή  η προώθηση ποιοτικών δημιουργικών προϊόντων μελών της κοινότητάς μας στο εξωτερικό και ήδη το προετοιμάζουμε.

Τι συμβουλές θα δίνατε σε νέους επιχειρηματίες;

Να πιστέψουν στον εαυτό τους και στις δυνάμεις τους και να επιζητήσουν σωστές συνεργασίες. Να ερευνήσουν πάρα πολύ την αγορά που τους ενδιαφέρει πριν ξεκινήσουν και να καταλήξουν στα δικά τους συμπεράσματα και να μην ακούν τις αρνητικές φωνές, που είναι περισσότερες από τις ενθαρρυντικές. Να συμβουλευτούν επαγγελματίες που θα τους γλυτώσουν άπειρο χρόνο, κόπο και χρήμα στην αρχή τους, ώστε να ξεκινήσουν βασιζόμενοι σε αποδεδειγμένα επιτυχημένες μεθόδους.  Να παραμείνουν προσηλωμένοι στο στόχο τους και να μην φοβηθούν τη σκληρή δουλειά. 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr