NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

«Πιστοποίηση Επαγγελματικών Προσόντων και Δραστηριοτήτων» από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

«Πιστοποίηση Επαγγελματικών Προσόντων και Δραστηριοτήτων» από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας διοργανώνει σε συνεργασία με την ΚΕΕΕ και τον ΔΙ.ΦΟ.Π. (Διεπιμελητηριακό Φορέα Πιστοποίησης) Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα «Πιστοποίηση Επαγγελματικών Προσόντων και Δραστηριοτήτων».

Στην εκδήλωση θα παρουσιασθεί η πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος να ιδρύσει Φορέα Πιστοποίησης για επαγγέλματα που μέχρι σήμερα δεν έχουν κάποιο ρυθμιστικό πλαίσιο, για επαγγελματικές δραστηριότητες που έχουν ενδιαφέρον για την τοπική οικονομία, καθώς και παραδοσιακά επαγγέλματα που χάνονται στο πέρασμα του χρόνου, ενώ αξίζει να τα προστατεύσουμε.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των μελών του και της οικονομίας διευρύνει τις δραστηριότητές του και καλύπτει σε τοπικό αλλά και κεντρικό επίπεδο θέματα πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η εξειδίκευση και η πιστοποίηση έχουν σημαντικό ρόλο σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο ΔΙ.ΦΟ.Π. έχει σκοπό την πιστοποίηση φυσικών προσώπων (επαγγελματίες / εργαζόμενοι) που επιθυμούν να πιστοποιηθούν στο αντικείμενο εργασίας τους, σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ISO/IEC 17024:2012. Η πιστοποίηση αυτή είναι μία μορφή αναγνώρισης της άτυπης και μη τυπικής εκπαίδευσης που ξεπερνά προβλήματα σχετικά με την επαγγελματική κατάρτιση.

Η πιστοποίηση προσώπων εγγυάται ότι οι πιστοποιούμενες δεξιότητες ενός προσώπου είναι αξιόπιστες και προκύπτουν μέσα από διαφανείς και αμερόληπτες διαδικασίες, διασφαλίζει ότι τα πιστοποιημένα άτομα καλύπτουν τις απαιτήσεις ενός σχήματος πιστοποίησης, διασφαλίζει την διασύνδεση της Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

Καλούμε όλα τα μέλη μας αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο στην εκδήλωσή μας την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 και ώρα 19.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου (Πλατεία 23ης Μαρτίου).

Την παρουσίαση θα κάνει ο Διευθυντής του Διεπιμελητηριακού Φορέα Πιστοποίησης, κος Άγγελος Τόλκας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr