NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Παιδεία - Νεολαία
ανάγνωση

Παράταση υποβολής υποψηφιοτήτων στο ΔΠΜΣ “Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού” μέχρι τις 12 Ιουλίου!

Παράταση υποβολής υποψηφιοτήτων στο ΔΠΜΣ “Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού” μέχρι τις 12 Ιουλίου!

Από το ακαδημαϊκό έτος 2014-15 τα Τμήματα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνδιοργανώνουν το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών 'Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού' (ΣΑΤΠ). Το ΣΑΤΠ έχει χαρακτήρα κυρίως προγράμματος εξειδίκευσης καλύπτοντας το κενό που υπάρχει στην παρεχόμενη τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα, εφόσον υπάρχουν μεταπτυχιακά που αφορούν τον τουρισμό ή τον πολιτισμό αλλά όχι συνδυαστικά.

Το πρόγραμμα απευθύνεται τόσο σε νέους απόφοιτους, στοχεύοντας κυρίως στη βελτίωση των ερευνητικών τους προοπτικών και στην παροχή των βασικών δεξιοτήτων για εκείνους που ενδιαφέρονται να απασχοληθούν στον τουριστικό και/ ή πολιτιστικό τομέα, όσο και σε επαγγελματίες το δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα με σκοπό την απόκτηση νέων γνώσεων και τον εμπλουτισμό του θεωρητικού τους υποβάθρου.

Το ΣΑΤΠ απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) (60 ECTS). Οι σπουδές για την απόκτηση ΜΔΕ είναι πλήρους ή μερικής παρακολούθησης. Η χρονική διάρκεια των σπουδών σε πλήρη φοίτηση είναι 2 ακαδημαϊκά εξάμηνα ενώ στην περίπτωση μερικής φοίτησης είναι 4 ακαδημαϊκά εξάμηνα. Για την απονομή του τίτλου απαιτείται και η επιτυχής υποστήριξη της ατομικής μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας.

Τα δίδακτρα του ΣΑΤΠ ανέρχονται σε €2.900 ετησίως για τους φοιτητές πλήρους φοίτησης και €1.600 για τους φοιτητές μερικής φοίτησης. Για τα πρόσθετα εξάμηνα που ενδεχομένως να χρειαστούν για την ολοκλήρωση της διπλωματικής εργασίας καταβάλλονται €100 για το πρώτο εξάμηνο και €200 για το δεύτερο. Τέλος, απαιτείται η καταβολή ποσού ύψους €150 για την κατάθεση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας, το οποίο επανακαταβάλλεται σε περίπτωση διπλής προσπάθειας.

Στο ΣΑΤΠ γίνονται δεκτές υποψηφιότητες αποφοίτων (ή τελειοφοίτων, εφόσον αποφοιτήσουν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2017) των Πολυτεχνικών Σχολών, των Σχολών Οικονομικών Επιστημών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πολιτισμικών Σπουδών, Διεθνών Σπουδών, Επιστημών του Περιβάλλοντος, Κοινωνικών Επιστημών, Ανθρωπιστικών Επιστημών, Πολιτικών Επιστημών, Νομικών Επιστημών, Γεωπονικών Επιστημών, Αθλητικών Επιστημών, άλλων τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου.

Η διαδικασία επιλογής περιλαμβάνει προ-επιλογή με βάση τον φάκελο υποψηφιότητας και γίνεται με κριτήρια όπως ο βαθμός πτυχίου, η γνώση ξένων γλωσσών, η κατοχή άλλων μεταπτυχιακών τίτλων, η επαγγελματική και ερευνητική εμπειρία και οι δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, οι ανακοινώσεις σε συνέδρια, καθώς και η συνάφεια των προπτυχιακών (ή άλλων μεταπτυχιακών) σπουδών με το αντικείμενο του ΣΑΤΠ. Οι φάκελοι υποψηφιότητας που θα ληφθούν υπόψη για τη διαδικασία επιλογής, θα πρέπει να έχουν σταλεί στη Γραμματεία του ΣΑΤΠ μέχρι και την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017. Όσοι προεπιλεγούν θα υποβληθούν σε εξέταση στην αγγλική γλώσσα και προφορική συνέντευξη την Τρίτη 18 Ιουλίου.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα του ΣΑΤΠ, καθώς και στη Γραμματεία του ΣΑΤΠ (Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη, 13:00-19:00) τηλέφωνα 24210-74494 & 24210-74399, φαξ & τηλέφωνο 24210-74381, email: tourismculture_pms@prd.uth.gr.  

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr