NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Γαλλική πρωτοβουλία καταπολεμά την ανεργία μέσω της τεχνολογίας

Γαλλική πρωτοβουλία καταπολεμά την ανεργία μέσω της τεχνολογίας
03_07_2017 | 15:47

Η Ashoka, το πρώτο δίκτυο κοινωνικών επιχειρηματιών, εγκαινιάζει στην Ελλάδα το θεσμό Ashoka Talks, φέρνοντας κοινωνικούς καινοτόμους του δικτύου της (Ashoka Fellows) να παρουσιάσουν το έργο τους, να εμπνεύσουν και να συνομιλήσουν με το ελληνικό κοινό, δημιουργώντας ευκαιρίες για συνεργασία με στόχο τη βελτίωση της κοινωνίας.

Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, έχει την τιμή να φιλοξενεί τον Frédéric Bardeau Ashoka Fellow & Co-founder του Simplon.co, στις 18:00 στο Ιnnovathens.

Προωθώντας μια διαδραστική συζήτηση σχετικά με τους τρόπους που η κοινωνική επιχειρηματικότητα μπορεί να βοηθήσει στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος και να γίνει εργαλείο για να ανακαλύψουμε την ευκαιρία πίσω από τα εμπόδια, ο Frédéric Bardeau θα συζητήσει με τους Έλληνες κοινωνικούς επιχειρηματίες του ψηφιακού χώρου και θα εμπλακεί με το κοινό σε ένα γόνιμο διάλογο.

Η Simplon.co είναι μια κοινωνική επιχείρηση που ιδρύθηκε στο Montreuil της Γαλλίας, τον Απρίλιο του 2013.

Παρέχει  εκπαίδευση και πιστοποίηση στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών και απευθύνεται κυρίως σε νέους χωρίς ή με μικρή επαγγελματική και ακαδημαϊκή κατάρτιση, μακροχρόνια ανέργους, ανθρώπους με αναπηρία αλλά και γυναίκες καθώς το ποσοστό γυναικών σε τεχνικά επαγγέλματα είναι ακόμη χαμηλό.

  • Μέσα σε 4 χρόνια, η Simplon.co έχει εκπαιδεύσει περισσότερα από 1.000 άτομα εκ των οποίων 31% είναι γυναίκες και 58% άτομα με χαμηλό επίπεδο μόρφωσης.
  • Σήμερα, λειτουργούν περισσότερα από 35 «ψηφιακά εργοστάσια» όπως αποκαλεί τους χώρους εκπαίδευσης ο ιδρυτής της εταιρίας, στη Γαλλία αλλά και εκτός (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική).
  • Μόλις 6 μήνες μετά το τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος 80% από τους συμμετέχοντες έχουν επιτυχώς βρει εργασία.
  • Η Simplon.co δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα «εκδημοκρατισμού» του προγραμματισμού της συγγραφής κώδικα, προσφέροντας εκπαίδευση web development σε ενήλικες και παιδιά και συντονίζοντας πρωτοβουλίες όπως η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα» και η «Εβδομάδα Κώδικα Αφρικής».
  • H Simplon.co διαθέτει 2 υπηρεσίες στις οποίες απασχολούνται απόφοιτοι του προγράμματος: το Simplon Prod για τη δημιουργία ιστοσελίδων και mobile εφαρμογών και το Simplon Corp που υποστηρίζει την ψηφιακή μεταμόρφωση επιχειρήσεων.

Το προφίλ των συμμετεχόντων

• 76% είναι άνεργοι

 • 31% είναι γυναίκες

 • 6% είναι μεγαλύτεροι από 45 ετών

 • 29 έτη η μέση ηλικία

 • 58% έχουν επίπεδο εκπαίδευσης μικρότερο ή ίσο του Απολυτηρίου Λυκείου

 Το μέλλον των συμμετεχόντων

 · Επιτυχής εύρεση εργασίας μετά το τέλος του προγράμματος : 65%

· Εξάσκηση ως ελεύθεροι επαγγελματίες : 19%

· Συνέχιση σπουδών σε ανώτερο επίπεδο : 16%

Ο Frédéric Bardeau ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να επεκτείνει την πρωτοβουλία του σε αρκετές ακόμη χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με τοπικές πρωτοβουλίες.

Με τον Frédéric Bardeau θα συνομιλήσει ο Βασίλης Χρύσσος, συνιδρυτής του sarantaporo.gr, αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή του Σαρανταπόρου Ελασσόνας, οικοδομώντας ένα κοινοτικό ασύρματο δίκτυο που συνδέει 15 χωριά της περιοχής, παρέχοντας ταυτόχρονα ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο για τους μόνιμους κατοίκους, τους φορείς και τους επισκέπτες της περιοχής.

Η αποστολή του οργανισμού είναι να εξαλείψει το ψηφιακό χάσμα και να προσφέρει στις τοπικές κοινότητες ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην ψηφιακή οικονομία και την ιδιότητα του πολίτη, προωθώντας μια δημιουργική και ενεργό στάση των πολιτών.

Πληροφορίες

Πότε;

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017, 18:30-22:00

Που;

INNOVATHENS - Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Αθήνα)

Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει Networking Event με τη συνεργασία του Options FoodLab.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Σχόλια

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr

Ροή

ειδήσεων

    Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr

Top5

σήμερα

    Επιχειρώ - epixeiro.gr