NEWSFLASH...
Κοινωνική Επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

Πρακτική Άσκηση για όλους τους Φοιτητές

Πρακτική Άσκηση για όλους τους Φοιτητές

Ως φοιτητής μου είχαν πει στο Πανεπιστήμιο πως δεν υπάρχει δυνατότητα πρακτικής άσκησης. Και σίγουρα δεν είμαι ο μόνος που το έχει περάσει αυτό και έχασε ευκαιρία να δοκιμαστεί και να αποκτήσει εμπειρίες από πρώτο χέρι στην αγορά εργασίας. Αυτό το κενό σήμερα προσπαθεί να καλύψει η Zeusius για τους φοιτητές.

Η ιδέα της Zeusius γεννιέται το Σεπτέμβριο του 2015 από τους Βαγγέλη Σούλτη, Ανδρέα Αθανασόπουλο και Δέσποινα Καρβούνη. Ωστόσο σαν project υλοποιείται μερικούς μήνες μετά, ενώ η σελίδα ανεβαίνει τον Απρίλιο του 2016 και πριν από μόλις ένα μήνα ολοκληρώθηκε η διαδικασία σύστασης εταιρείας.

Στόχος της Zeusius είναι να επαναπροσδιορίσει τον θεσμό της πρακτικής άσκησης με τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργεί αφενός σαν γέφυρα μεταξύ Πανεπιστημίου και αγοράς εργασίας και αφετέρου σαν μέσο με το οποίο θα εξασφαλίζονται ίσες ευκαιρίες για τους νέους ανθρώπους που διεκδικούν την είσοδό τους στην αγορά εργασίας.

Παράθεση - epixeiro.gr

Η εμπειρία που κερδίζεις στον δρόμο για την επιτυχία - ή την αποτυχία, είναι το πιο σημαντικό

Πώς λειτουργεί η Zeusius, σε ποιους απευθύνεται και ποια τα οφέλη;

Στη σελίδα μας δημοσιεύονται αγγελίες θέσεων πρακτικής άσκησης τις οποίες προωθούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι θέσεις αυτές μπορεί να απευθύνοται από φοιτητές που βρίσκονται στα πρώτα έτη των σπουδών τους μέχρι και τελειόφοιτους ή νέους πτυχιούχους, ανάλογα με τις απαιτήσεις της κάθε θέσης.

Για έναν φοιτητή μια θέση πρακτικής είναι ο καλύτερος τρόπος να αποκτήσει εμπειρίες, να έρθει σε επαφή με τομείς που τον ενδιαφέρουν και να τους αγαπήσει ή να τους απορρίψει. Κυρίως όμως, έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματά του, να δοκιμάσει και να δοκιμαστεί.

Για έναν πτυχιούχο μια αντίστοιχη θέση είναι μια ευκαιρία να εφαρμόσει σε πραγματικό χρόνο όσες γνώσεις έχει αποκομίσει από το Πανεπιστήμιο. Κερδίζει πρόσβαση στην αγορά εργασίας, αποκτά εργασιακή εμπειρία και, μέσα από την πρακτική, διεκδικεί μια θέση απασχόλησης στην εταιρεία που τον ενδιαφέρει να εργαστεί.

Για έναν εργοδότη, μεταξύ άλλων, είναι ένας τρόπος να ενσωματώσει στο δυναμικό της επιχείρησής του ένα νέο άνθρωπο με διαφορετικό τρόπο σκέψης, φρέσκες ιδέες και ενδιαφέρον για αυτό που κάνει. Μέσω μιας θέσης πρακτικής άσκησης έχει την ευκαιρία να αποκτήσει μια διαφορετική σχέση με τον εργαζόμενο, να επενδύσει σε αυτόν και να αποκομίσει το κέρδος  μιας επιτυχημένης επαγγελματικής σχέσης.

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία της Zeusius;

Ως φοιτητές, μας είχαν απασχολήσει και μας απασχολούν σε αρκετές συζητήσεις ζητήματα όπως η υψηλή ανεργία των νέων, η σημαντική έλλειψη αξιοκρατίας, η ανισότητα στις ευκαιρίες. Καθώς ο Αντρέας και η Δέσποινα ήταν φοιτητές στην Αγγλία, τους έκανε μεγάλη εντύπωση ο ρόλος των internships στην αντίστοιχη αγορά εργασίας αλλά και το πόσο οι εταιρείες επενδύουν σε αυτό το θεσμό. Έπειτα από αρκετή έρευνα, σχεδιασμό και συζήτηση, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τη Zeusius, με σκοπό να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με τα οποία ήρθαμε σε επαφή από τόσο νωρίς στη ζωή μας.

Ποια είναι τα μυστικά ενός καλού βιογραφικού και τι συμβουλές θα δίνατε σε κάποιον που περνάει πρώτη φορά από συνέντευξη;

Να είναι απλό, σύντομο και πιο περιεκτικό από οτιδήποτε άλλο θα γράψουμε ποτέ μας! Όσον αφορά τη συνέντευξη, αυτοπεποίθηση αλλά όχι αλαζονεία, αυτοπροβολή αλλά όχι έπαρση. Να είναι ειλικρινής και να δείξει ότι όσα γράφει το βιογραφικό του τα έχει κάνει με ενδιαφέρον και με κάποιο σκοπό, όχι απλά για να βρίσκονται εκεί. Θα έχει λίγο χρόνο για να πει και να δείξει πολλά, οπότε οι απαντήσεις του καλό είναι να επιδεικνύουν έμμεσα ή άμεσα τα χαρακτηριστικά ή τις γνώσεις του που τον καθιστούν ιδανικό για τη θέση που διεκδικεί.

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς; Ποια είναι τα επιτεύγματά σας ως τώρα;

Για εμάς η επιτυχία έγκειται στο να καταφέρει κανείς να αφοσιωθεί σε έναν σκοπό ακόμα και αν δεν ξέρει εάν θα έχει αποτέλεσμα η προσπάθειά του. Η εμπειρία που κερδίζεις στον δρόμο για την επιτυχία - ή την αποτυχία, είναι το πιο σημαντικό.

Ο αριθμός επισκεψιμότητας ανεβαίνει με ταχύτατους ρυθμούς, οι χρήστες που θα επισκεφθούν σε τακτική βάση το Zeusius πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο, ενώ οι αιτήσεις που πραγματοποιούνται ανά μήνα αυξάνονται διαρκώς. Πλέον κάθε μας δημοσίευση προσεγγίζει 15.000 νέους μέσω facebook, ενώ δεκάδες φοιτητές και πτυχιούχοι έχουν βρει μια θέση μέσω της πλατφόρμας μας.

Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε στην αρχή και πώς τις ξεπεράσατε;

Στην αρχή συναντήσαμε πολλές δυσκολίες, από τον μικρό αριθμό της ομάδας μας και την απειρία μας σε κάποιους τομείς, μέχρι και την έλλειψη του κατάλληλου budget για να προχωρήσουμε σε κάποιες ενέργειες. Το πιο δύσκολο όμως ήταν το να καταφέρουμε εξαρχής να δεσμευθούμε σε ένα εγχείρημα που δεν ξέραμε αν την επόμενη μέρα θα υπάρχει, και αφού το είχαμε αποφασίσει ήδη, όλα τα άλλα μπορούσαμε να τα αντιμετωπίσουμε.

Τι θέλετε να δείτε να κατορθώνει η Zeusius σε 5 χρόνια από τώρα;

Αυτό που θέλουμε από την πρώτη μέρα που τη δημιουργήσαμε: Να συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση της ανισότητας των ευκαιριών για όλους τους νέους στη χώρα μας, να δώσει την ευκαιρία σε όσους πραγματικά το αξίζουν να κυνηγήσουν αυτό που αγαπούν και να το πραγματοποιήσουν. Πιστεύουμε στις ίσες ευκαιρίες, την αξιοκρατία και στη σημασία των εμπειριών που αποκτάμε στη ζωή μας, και θέλουμε η Zeusius να γίνει φορέας αλλαγής, βασισμένος στους τρεις αυτούς άξονες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr