NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Παιδεία - Νεολαία
ανάγνωση

200 υποτροφίες για πρόσφυγες στα Αμερικανικά Κολλέγια Αθήνας και Θεσσαλονίκης

200 υποτροφίες για πρόσφυγες στα Αμερικανικά Κολλέγια Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη 6 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στο Αρχοντικό Μπενιζέλων η συνέντευξη τύπου της Αμερικανικής Πρεσβείας για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Education Unites: From camp to campus που θα προσφέρει υποτροφίες ανώτερης εκπαίδευσης σε 200 πρόσφυγες στην Ελλάδα  για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

To πρόγραμμα “Education Unites: From Camp to Campus” απευθύνεται σε πρόσφυγες ηλικίας μεταξύ 18 και 30 ετών που έχουν ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Κατόπιν αξιολόγησης,  θα επιλεχθούν 50 φοιτητές για το Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης- Anatolia College, 100 για το Deree του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών και 50 για το Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, με δυνατότητα να παρακολουθήσουν δυο μαθήματα για τα εξάμηνα Φθινόπωρο 2017 ή/και Άνοιξη 2018.

Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει τη δυνατότητα σε νέους πρόσφυγες να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους. Να τους παρέχει γνώσεις, δεξιότητες και μονάδες σπουδών  που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν είτε στην Ελλάδα είτε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα μετακινηθούν στο μέλλον. Να τους βοηθήσει να βγουν από τα κέντρα φιλοξενίας και να ενταχθούν σε ένα περιβάλλον σπουδών, και να τους προσφέρει ένα όραμα για το μέλλον τους.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Την επικοινωνία του προγράμματος ανέλαβε η εταιρεία επικοινωνίας OPUS Integrated Communication.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr