NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Top Stories από το Διαδίκτυο
ανάγνωση

6 σημεία που πρέπει να προσέξεις στο νέο σου e-shop

6 σημεία που πρέπει να προσέξεις στο νέο σου e-shop

O κλάδος του ηλεκτρονικού εμπορίου ανθεί και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό θα σταματήσει σύντομα. Από όλα τα καταστήματα e-shop, η ψυχαγωγία, τα ρούχα, τα παπούτσια, τα αξεσουάρ, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα, κυριαρχούν στην αγορά. Αν θέλεις να πουλήσεις το προϊόν σου ή τις υπηρεσίες σου μέσω διαδικτύου, οι πελάτες σου θα πρέπει να σε εμπιστεύονται. Πως θα βελτιώσεις όμως την αξιοπιστία του brand σου;

Διάβασε παρακάτω 6 συμβουλές για το πως μπορείς να δημιουργήσεις ένα αξιόπιστο e-shop.

1. Χρησιμοποίησε SSL για ασφάλεια

Το SSL (Secure Sockets Layer) είναι ένα πρότυπο ασφάλειας για ιστοσελίδες που εγκαθιστά μία κρυπτογραφημένη σύνδεση μεταξύ του Server και του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιεί ο χρήστης. Η χρήση του SSL θεωρείται πλέον απαραίτητη ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των προσωπικών πληροφοριών του αγοραστή. Για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των πελατών σου πρέπει να κάνεις τις απαραίτητες ενέργειες για να αισθάνονται ασφαλείς!

2. Βάλε σε εμφανές σημείο τα στοιχεία επικοινωνίας της εταιρίας σου

Μελέτες δείχνουν ότι το 46% των χρηστών που επισκέπτονται ένα e-shop δεν θα αγοράσουν από αυτό αν δεν μπορούν να βρουν τα στοιχεία επικοινωνίας με την εταιρία. Επίσης η εμφάνιση των στοιχείων επικοινωνίας εξασφαλίζει ότι αν κάτι πάει στραβά στην συναλλαγή, οι πελάτες θα μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σου και να κάνουν ερωτήσεις. Επίσης, είναι πιο εύκολο να εμπιστευτείς κάποιον που δεν κρύβεται.

3. Βεβαιώσου ότι η παράδοση, η πληρωμή και η διαδικασία επιστροφής είναι σαφείς

Το μεγαλύτερο μέρος από τους πιθανούς πελάτες σου θα ολοκληρώσει μια διαδικασία αγοράς στο e-shop σου μόνο αν η ημερομηνία παράδοσης είναι εγγυημένη και δεν παίρνει πολύ καιρό. Ένα μεγάλο ποσοστό θα εγκαταλείψει το e-shop σου αν έχει κρυφές χρεώσεις καθώς επίσης και αν έχει μεγάλες χρεώσεις αποστολής καθώς και αν δεν αισθάνεται ασφάλεια με την συναλλαγή. Να είσαι ειλικρινής με τις χρεώσεις σου και κάνε ακριβώς ότι έχεις υποσχεθεί στον πελάτη.

4. Πρόσθεσε Δωρεάν Αποστολή σε μερικά προϊόντα

Η δωρεάν αποστολή είναι ένας πολύ καλός τρόπος να προσελκύσεις πελάτες στο e-shop σου. Μελέτες πάνω στο αντικείμενο δείχνουν ότι μπορείς να αυξήσεις τις πωλήσεις σου μέχρι και 90%!

5. Πρόσφερε υποστήριξη πελατών

Οι ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου που προσφέρουν άμεση εξυπηρέτηση πελατών ανταμείβονται με την εμπιστοσύνη και την αφοσίωση των πελατών. Να είσαι ορατός στα Social Media. Άφησε τους πελάτες να κάνουν σχόλια. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι μόνο καλά για να επικοινωνείς με φίλους αλλά και με πελάτες. Αν είσαι ιδιοκτήτης e-shop πρέπει να σκεφτείς πως να αυξήσεις το budget που διαθέτεις στο μάρκετινγκ μέσω των Social Media.

6. Βεβαιώσου ότι το e-shop σου είναι γρήγορο και εύχρηστο

Μια ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου που αργεί να φορτώσει μπορεί εύκολα να διώξει πιθανούς πελάτες. Για να γίνει κατανοητό πόσο σημαντική είναι η ταχύτητα και η ευχρηστία σε ένα e-shop παρουσιάζουμε ενδεικτικά κάποια στοιχεία.

  • Η ικανοποίηση των πελατών πέφτει 7% για κάθε δευτερόλεπτο που χρειάζεται μια ιστοσελίδα για να φορτώσει
  • 65% των καταναλωτών δεν θα περιμένει περισσότερο από 3 δευτερόλεπτα για να φορτώσει μια ιστοσελίδα
  • 76% των καταναλωτών συμφωνούν πως η ευκολία της χρήσης μια ιστοσελίδας είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της
  • 93% στήριξε την απόφαση για την αγορά ενός προϊόντος σχετικά με το εάν τους άρεσε η οπτική εμφάνιση της ιστοσελίδας
  • 52% εγκαταλείπει και μπορεί να μην επιστρέψει ποτέ σε μια ιστοσελίδα αν δεν τους αρέσει ο σχεδιασμός της.

Επομένως είναι πολύ σημαντικό για έναν ιδιοκτήτη ηλεκτρονικού καταστήματος να έχει ένα e-shop γρήγορο, σχεδιασμένο για να είναι φιλικό προς τον χρήστη έτσι ώστε ο αγοραστής να αισθάνεται ωραία κατά την διάρκεια των online αγορών του. Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι το ηλεκτρονικό σου κατάστημα είναι σαν ένα πραγματικό κατάστημα. Θα πρέπει να ευχαριστεί όσους εισέρχονται.

Κάνε τη σωστή επιλογή. Κέρδισε την εμπιστοσύνη των πελατών σου!

Πηγή: readmore.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr