NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Γερμανία παραμένει η κορυφαία αγορά οινοπνευματωδών ποτών στην Ευρώπη

Η Γερμανία παραμένει η κορυφαία αγορά οινοπνευματωδών ποτών στην Ευρώπη

Ένα από τα σημαντικότερα είδη του λιανεμπορίου ειδών διατροφής παραμένουν τα οινοπνευματώδη ποτά στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης και σε αυτόν τον κλάδο. Τα προϊόντα που συγκαταλέγονται σε αυτόν ανήκουν στα δέκα κορυφαία σε πωλήσεις στο λιανεμπόριο ειδών διατροφής, σύμφωνα με το ινστιτούτο Marktforschung Information Resources GmbH. Όσο για τη διείσδυσή τους στους καταναλωτές (το ποσοστό εκείνων που τα αγοράζουν έστω και μία φορά), φτάνει το 63%.

Συγκεκριμένα, πέρυσι, μέσω των καταστημάτων εμπορίας ειδών διατροφής (συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων αλυσίδων) πουλήθηκαν 526 εκατομμύρια φιάλες 0,7 λίτρων οινοπνευματωδών ποτών, δηλαδή 10 εκατομμύρια ή κατά 1,9% περισσότερες σε σύγκριση με το 2015. Η ποσότητα αυτή αντιπροσωπεύει περίπου το 75% των συνολικών πωλήσεων οινοπνευματωδών πέρυσι στη Γερμανία, οι οποίες έφτασαν τα 701 εκατ. φιάλες. Έτσι, η κατάσταση παρέμεινε αμετάβλητη έναντι του αμέσως προηγούμενου έτους, κάτι που προφανώς ισχύει και για την μέση ετήσια κατά κεφαλή κατανάλωση, η οποία παρέμεινε σταθερή στα 5,4 λίτρα.

Η αξία των πωλήσεων οινοπνευματωδών στο λιανεμπόριο το 2016 διαμορφώθηκε στα 4,1 δισεκ. ευρώ, η οποία αντιστοιχεί περίπου στο ένα τέταρτο της αξίας των συνολικών πωλήσεων αλκοολούχων (κρασί, μπύρα, σαμπάνια κ.λπ.).

Σε επίπεδο μεριδίου αγοράς, το μεγαλύτερο ανήκει στα λεγόμενα «καθαρά οινοπνευματώδη» με 37,5%, ενώ ακολουθούν τα διάφορα είδη λικέρ με 34,7% και η κατηγορία των κονιάκ με 10,7%. Πάντως, οι ανάγκες καλύφθηκαν και πέρυσι σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές. Η ποσότητα των εισαγόμενων οινοπνευματωδών ποτών έφτασε το 2016 στα 448 εκατ. φιάλες των 0,7 λίτρων, ήταν δηλαδή αυξημένη κατά 3,2% ή 14 εκατ. σε σύγκριση με το 2015. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, έχει καταγραφεί αύξηση των εισαγωγών κατά 22,4% ή 82 εκατ. φιάλες, με τις κύριες χώρες προέλευσης να είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ολλανδία, η Ιρλανδία, η Τζαμάικα, η Ρωσία, η Σουηδία και το Μεξικό. Ακόμη μεγαλύτερη ήταν, όμως, πέρυσι η αύξηση των εξαγωγών οινοπνευματωδών από τη Γερμανία, καθώς έφτασε τις 281 εκατ. φιάλες, ποσότητα αυξημένη κατά 17 εκατ. ή 6,4% έναντι του 2015. Εντυπωσιακή είναι η σύγκριση με τις προ δεκαετίας εξαγωγές, που είναι αυξημένες κατά 100 εκατ. φιάλες ή ποσοστό 55,2%. Όσο για τις βασικές αγορές που απορροφούν τα γερμανικά προϊόντα είναι η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Αυστρία, η Δανία, η Ιταλία, η Ελβετία, η Τσεχία και η Λετονία.

Με πληροφορίες από την INTZEIDIS Consulting

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr