NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Φορολογικά & Ασφαλιστικά
ανάγνωση

Έχετε επιχείρηση με οφειλές σε Τράπεζες, Δημόσιο και Προμηθευτές;

Έχετε επιχείρηση με οφειλές σε Τράπεζες, Δημόσιο και Προμηθευτές;
Sponsored by:
HFT Consultants

Αξιοποιήστε την ευκαιρία του εξωδικαστικού συμβιβασμού ρύθμισης των οφειλών σας!

Από τις 3 Αυγούστου βρίσκεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, ανοίγοντας πλέον το δρόμο για χιλιάδες επιχειρήσεις που δικαιούνται και επιθυμούν να ενταχθούν στον μηχανισμό ώστε να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με ευνοϊκότερους όρους.

Μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού οι επιχειρήσεις μπορούν να μειώσουν τις οφειλές τους και να γυρίσουν σελίδα στην αναπτυξιακή τους μελλοντική πορεία.

Αξιοποιώντας τη δυνατότητα ρύθμισης του συνόλου των οφειλών τους οι επιλέξιμες επιχειρήσεις μέσα από το εξωδικαστικό μηχανισμό μπορούν να διαμορφώσουν ένα νέο περιβάλλον συνεργασίας με τους πιστωτές τους. Το νέο αυτό πλαίσιο συνεργασίας ευνοεί τις επιχειρήσεις για να γίνουν άμεσα βιώσιμες και να περάσουν γρήγορα σε φάση ανάπτυξης στο εγγύς μέλλον.

Με αυτό τον τρόπο η εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών γίνεται ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των επιχειρήσεων για την απαλλαγή των βαρών του παρελθόντος και την αξιοποίηση των ευκαιριών ανάπτυξης.

Ρύθμιση χρεών μακριά από την ψυχοφθόρα και χρονοβόρα δικαστική οδό επίλυσης διαφορών

Μέσα από το νέο αυτό θεσμικό πλαίσιο δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις για εξωδικαστική ρύθμιση των συνολικών οφειλών χωρίς να χρειάζεται να ακολουθήσουν την χρονοβόρα και ψυχοφθόρα δικαστική οδό. Προβλέπεται δηλαδή μια ολοκληρωμένη και τυποποιημένη διαδικασία διαπραγμάτευσης μεταξύ οφειλέτη και πιστωτών μακριά από τις αίθουσες των δικαστηρίων και με συντονισμό από εξειδικευμένο διαμεσολαβητή.

Παράγοντες επιτυχίας για μια ολοκληρωμένη αίτηση και τελική συμφωνία ρύθμισης οφειλών

Πέραν των τυπικών στοιχείων και των απαιτούμενων δικαιολογητικών της αίτησης η επιχείρηση πρέπει να καταθέσει ως επισυναπτόμενο αρχείο το επιχειρηματικό της πλάνο (μελέτη βιωσιμότητας) με βάση το οποίο θα αποδεικνύει τη δυνατότητά της να αποπληρώνει στο μέλλον τις ρυθμισμένες οφειλές της (πρόταση αναδιάρθρωσης χρέους προς τους πιστωτές της).

Απαραίτητη προϋπόθεση για μια επιτυχημένη διαπραγμάτευση είναι η πλήρης ανάλυση και τεκμηρίωση της μελλοντικής βιωσιμότητας της αιτούσας επιχείρησης. Με αυτόν τον τρόπο θα αποδεικνύει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις ρυθμισμένες οφειλές της στο μέλλον, κάτι που σε τελική ανάλυση θα είναι προς όφελος και των πιστωτών της, καθώς σε αντίθετη περίπτωση λόγω της κατάστασης που έχει περιέλθει ενδεχομένως να οδηγηθεί σε παύση λειτουργίας με πολλαπλάσιο κόστος για όλα τα μέρη.

Για το σκοπό αυτό οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να διεκδικήσουν με αξιώσεις τη ρύθμιση (κούρεμα) των οφειλών τους από τους πιστωτές τους θα πρέπει να εκπονήσουν με ολοκληρωμένο, επιστημονικό, μεθοδικό και ρεαλιστικό τρόπο την μελέτη βιωσιμότητάς τους για την μελλοντική τους πορεία, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες που την επηρεάζουν καθώς και την σχέση τους με τους πιστωτές τους.

Στόχος είναι η ειλικρινής και πλήρης αποτύπωση όλων των οφειλών της αιτούσας επιχείρησης, της τρέχουσας οικονομικής της κατάστασης καθώς και των προοπτικών βιωσιμότητάς της ώστε να μπορέσει να οδηγηθεί σε συμφωνία με τους πιστωτές της για ευνοϊκότερη ρύθμιση των οφειλών και βελτίωση της μελλοντικής της πορείας.

Συμβουλευτική υποστήριξη σε όλα τα βήματα του εξωδικαστικού συμβιβασμού από την HFT Consultants

Αξιοποιώντας την πολυετή μας εμπειρία στην χρηματοοικονομική συμβουλευτική η HFT Consultants παρέχει στους πελάτες της ένα ολοκληρωμένο σύνολο συμβουλευτικών υπηρεσιών καλύπτοντας από το αρχικό στάδιο της διαδικασίας(έλεγχος προϋποθέσεων ένταξης επιχείρησης) μέχρι το τελικό στάδιο (συμφωνία – σύμβαση αναδιάρθρωσης οφειλών) του εξωδικαστικού συμβιβασμού οφειλών επιχειρήσεων.

Παράλληλα, διαθέτοντας υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία με μεγάλη εμπειρία στην χρηματοοικονομική ανάλυση και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό των επιχειρήσεων μπορούμε να σας παρέχουμε την βέλτιστη χρηματοοικονομικά και άρτια τεχνικά εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας που απαιτεί η διαδικασία της ρύθμισης οφειλών.

Για δωρεάν έλεγχο επιλεξιμότητας της επιχείρησής σας για υποβολή αίτησης στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών πατήστε εδώ.

Sponsored by:
HFT Consultants
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr