NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Μεγάλη επιτυχία για την Ελληνική Μόδα στο Brno της Τσεχίας

Μεγάλη επιτυχία για την Ελληνική Μόδα στο Brno της Τσεχίας
30_08_2017 | 10:32
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

‘Επιτέλους, η Ελληνική Μόδα μπορεί να βρεί την θέση που της αξίζει στην Διεθνή αγορά και η Επιχειρηματικότητα να αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης των νέων Δημιουργών.’

Αυτό ήταν το συμπέρασμα της Ιδιοκτήτριας της 1ης Κυψέλης Νέων Δημιουργών Μόδας και του Showroom ‘The Fashion Gate’ κας Βυτινίδου Μαρίας, η οποία διοργάνωσε την Εμπορική αποστολή 12 Νέων Δημιουργών Μόδας στο Βrno της Τσεχίας στην Διεθνή Εκθεση Styl Kabo, 19-21 Αυγούστου 2017.

Είχαμε ενημερωθεί από τον ΣΕΠΕΕ για την πορεία και θετική ανάπτυξη άλλων Ελληνικών Brands μετά τη συμμετοχή τους στην Εμπορική Εκθεση στην Τσεχία και αποφασίσαμε συζητώντας μαζί με τον Κο Θεόφιλο Ασλανίδη, να τολμήσουμε την συμμετοχή μας στην έκθεση για πρώτη φορά με 13 Fashion Brands που δραστηριοποιούνται στην Ένδυση, Υπόδηση, Κόσμημα και Αξεσουάρ.

Το προφίλ της έκθεσης ταίριαζε με τον στόχο μας στο πρόγραμμα Σχεδιαστικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Νέων Δημιουργών Μόδας ‘The Fashion Gate’ καθώς και στο προφίλ των Σχεδιαστών μας, οι οποίοι επιχειρούν για πρώτη φορά την δημιουργία των Συλλογών τους, την έναρξη του brand τους καθώς και την συμμετοχή τους σε Διεθνή Εκθεση.

Ταξιδέψαμε με μεγάλη αγωνία και υψηλές προσδοκίες. Οι Σχεδιαστές που εκπροσωπούσαμε ήταν δημιουργοί Ηigh Fashion και όχι απλά κατασκευαστές ρούχων. Tο υψηλό επίπεδο τάσεων και μόδας που προτείναμε μας δυσκόλεψε πολύ την πρώτη ημέρα της έκθεσης μέχρι να κατανοήσουμε την κουλτούρα των καταστημάτων που επισκέπτονταν την έκθεση ανάλογα με την χώρα προέλευσης.

Η παραδοσιακή Τσέχικη μόδα τείνει προς το ύφος της Γερμανικής μόδας, είναι πολύ κλασσική, με απλές γραμμές , μονόχρωμα υφάσματα και πολύ jersey με print, ενώ καταστήματα από την Σλοβακία λάτρεψαν το χρώμα, τα ετερόκλητα υλικά, την μίξη των υφασμάτων και το στυλ mix& match.

Oι περισσότεροι επισκέπτες σχολίαζαν όλες τις Συλλογές των Σχεδιαστών μας ως ‘extravagant’, που από την μία μας έδινε ικανοποίηση γιατί η μόδα μας ξεχώριζε αμέσως σε σχέση με άλλους εκθέτες, από την άλλη δημιουργούσε πρόβλημα γιατί η αγορά στην οποία απευθυνόμασταν ήταν niche market.

Tελικά, καταφέραμε από την πρώτη ημέρα να πάρουμε τις πρώτες μας παραγγελίες από καταστήματα της Σλοβακίας για Συλλογές ρούχων και υποδημάτων.

Το πιο σημαντικό όμως για εμάς ήταν ότι βρέθηκε ο κατάλληλος αντιπρόσωπος να διαθέσει τις συλλογές μας στην διεθνή αγορά.Πρόκειται για ένα μεγάλο Showroom της Πράγας, που ενέκρινε τις Συλλογές των Σχεδιαστών μας, μίλησε με τον κάθε ένα ξεχωριστά, δειγματίσαμε όλα τα ρούχα και ξεκινήσαμε άμεσα τις συζητήσεις για την εκπροσώπηση όλων των Σχεδιαστών μας που συμμετέχουν στο Showroom του ‘The Fashion Gate’.

Το μέγεθος και η οργάνωση της έκθεσης ήταν εντυπωσιακά.Τα περίπτερα ήταν πολυτελή και άνετα.Το περίπτερο του The Fashion Gate ήταν στην Premium zone, ακριβώς μπροστά στην είσοδο της έκθεσης με ειδική προβολή.

Την τρίτη ημέρα της έκθεσης, ο Κος Δημητρακόπουλος Ευάγγελος, Ιδιοκτήτης του ‘TheFashion Gate’, παρουσίασε με συνέντευξη τις συλλογές σε κανάλι της τηλεόρασης.

Καθημερινά, πρωί και απόγευμα, γινόντουσαν 2 εντυπωασιακά fashion show από τους εκθέτες, γεγονός που βοηθούσε πολύ στις πωλήσεις τους.

Μας δώθηκαν ένα μήνα νωρίτερα δωρεάν προσκλήσεις για τους πελάτες που θα θέλαμε να καλέσουμε στην έκθεση με το λογότυπο ‘TheFashion Gate’ καθώς και τα passes του προσωπικού που θα συμμετείχε στο περίπτερο.

Την δεύτερη ημέρα της έκθεσης πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλο εντυπωσιακό πάρτι για όλους τους εκθέτες λόγω των 25 ετών που συμπληρώνει η έκθεση και την τρίτη ημέρα μας περίμενε ως έκπληξη το fashion show της καταξιωμένης Σχεδιάστριας Vivienne Westwood για την επόμενη σεζόν.

Οι Σχεδιαστές που ταξίδεψαν μαζί μας, είναι ιδιαίτερα ταλαντούχοι, φέρουν τη έμπνευση του τόπου μας και έχουν προετοιμαστεί εδώ και ένα χρόνο μέσω του προγράμματος Επιχειρηματικής ανάπτυξης ‘TheFashion Gate’ να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του εξωτερικού. Οταν ανεβάζεις τα standarts, το πιο εύφορο έδαφος είναι το εξωτερικό και όχι η Ελληνική αγορά.

Μετά την πρώτη αυτή πετυχημένη συμμετοχή μας στη έκθεση, την γνώση της αγοράς που αποκτήσαμε, τις εμπειρίες μίας διεθνούς έκθεσης, τις πρώτες παραγγελίες και την εκπροσώπησή μας από το Showroom της Πράγας, θα συνεχίσουμε να επιμένουμε και να δυναμώνουμε την παρουσία μας στην συγκεκριμένη αγορά με την Εμπορική Αποστολή του ‘TheFashion Gate’.

H πρώτη Θερμοκοιτίδα Μόδας Πανελλαδικά ‘Τhe Fashion Gate’  άνοιξε τις πύλες της ένα χρόνο πριν, καλώντας στην αγκαλιά της νέους Έλληνες Σχεδιαστές με όραμα την διάκριση στο εξωτερικό, να δημιουργήσουν προϊόντα Mόδας υψηλής αξίας για προώθηση στη Διεθνή αγορά.

Το ετήσιο πρόγραμμα της Θερμοκοιτίδας προσφέρει Σχεδιαστική και Επιχειρηματική ανάπτυξη σε νέους Σχεδιαστές και ανερχόμενα fashion brands καθώς και προβολή των προϊόντων τους σε Διεθνείς Εμπορικές Εκθέσεις στο εξωτερικό.

Η 1η Κυψέλη Νέων Σχεδιαστών Μόδας ‘TheFashion Gate’ γεννήθηκε από την Σχεδιάστρια και Ιδιοκτήτρια της Σχολής Μόδας AthensFashionClub Βυτινίδου Μαρία, καθώς και τον Κλωστοϋφαντουργό Μηχανικό Ευάγγελο Δημητρακόπουλο απαντώντας στην ανάγκη των ταλέντων της χώρας μας για ισότιμες ευκαιρίες στην επιχειρηματική ανάπτυξη και διάκριση στη Διεθνή αγορά.

Το όραμα της Θερμοκοιτίδας Μόδας ‘Τhe Fashion Gate’ και των δημιουργών της, είναι η δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Κέντρου Μόδας, το οποίο θα προωθήσει την Ελληνική Μόδα έξω από τα σύνορα της χώρας δίνοντας βήμα στην Καινοτομία, στις συνεργασίες, στον υγιή ανταγωνισμό και στην εξωστρέφεια.

Τα 13 Fashion Brands που συμμετέχουν στη έκθεση Styl Kabo με τη υποστήριξη της ‘The Fashion Gate’ είναι :

  1. Maria Vytinidou Handwoven Luxury Brand
  2. Mad Flax, Sustainable Apparel με Ενδύματα από Οικολογικά Υφάσματα όπως Γάλα, Κάναβη, Βαmboo, Οrganic Cotton, Recycled Linen &Cotton
  3. Anywaymyway/ Ενδύματα
  4. Ellie Rokkas/ Ενδύματα
  5. Rochelle/ Ενδύματα
  6. Kalligasart/ Χειροποίητα Κοσμήματα
  7. Amarys/ Πλεχτές Τσάντες
  8. ChicLaRou/ Υποδήματα
  9. Stev&Paul/ Υποδήματα
  10. Wudens/ Ξύλινες Τσάντες
  11. Silk House, Soufli/ Mεταξωτά Υφάσματα
  12. Αppasionata/ Ενδύματα
  13. Stathis Samantas/ Υποδήματα
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr