NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Top Stories από το Διαδίκτυο
ανάγνωση

Πώς θα εκμεταλλευτείς το τέλος του καλοκαιριού για να πετύχεις τους στόχους σου

Πώς θα εκμεταλλευτείς το τέλος του καλοκαιριού για να πετύχεις τους στόχους σου

Μπορεί η ωραιότερη εποχή του χρόνου να μην είναι η κατάλληλη για μεγάλες αλλαγές όμως οι τελευταίες της εβδομάδες μπορούν να σε βοηθήσουν να προετοιμάσεις το έδαφος!

Παράξενη η αίσθηση το καλοκαίρι στις περισσότερες δουλειές. Άλλοι φεύγουν, άλλοι γυρίζουν, είναι πιο ήσυχα και οι ρυθμοί δεν έχουν καμία σχέση με λίγο καιρό πριν. Τα μεγάλα projects συνήθως πάνε πίσω, συναντήσεις αναβάλλονται κι όλα λίγο – πολύ κινούνται πιο αργά.

Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη περίοδο για μεγάλα ανοίγματα κι αλλαγές. Όμως με την επιστροφή απ' τις διακοπές όπως είναι λογικό έχεις περισσότερη ενέργεια. Και τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου μπορείς να προετοιμάσεις το έδαφος για να κάνεις τις αλλαγές που θέλεις από Σεπτέμβρη.

Ιδού τρία πράγματα που θα σε βοηθήσουν να τις πετύχεις.

Τσέκαρε σε τι έμεινες πίσω

Το πρώτο βήμα είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο στις «συστηματικές αποτυχίες» σου. Όχι σε συγκεκριμένους στόχους που δεν κατάφερες αλλά σε εκείνους που χάνεις επανειλημμένα.

Αν λοιπόν υπάρχει κάτι που έχεις προσπαθήσει αρκετές φορές χωρίς αποτέλεσμα είναι πολύ πιθανό να αποτύχεις και πάλι αν δεν κάνεις κάποια σημαντική αλλαγή. Σίγουρα το καλοκαίρι δεν είναι η ιδανική περίοδος για τέτοια πράγματα αλλά είναι η τέλεια για να βρεις ποια αλλαγή χρειάζεσαι.

Ξεκίνα λοιπόν κάνοντας μια ανασκόπηση των μεγάλων στόχων που είχες μέχρι τώρα αλλά δεν μπόρεσες να πιάσεις. Μήπως είναι οι ίδιοι λόγοι που δεν στο επέτρεψαν; Υπάρχει κάτι βασικό που σε κρατάει πίσω; Πιστεύεις ότι θα μπορούσες να βελτιωθείς σε κάποιες συγκεκριμένες δεξιότητες;

Σχεδίασε τις πρώτες μικρές αλλαγές

Άπαξ και διαπιστώσεις τι είναι αυτό που σε κρατάει πίσω και δεν σου έχει επιτρέψει μέχρι τώρα να φτάσεις εκεί που θέλεις, ξεκίνα να σχεδιάζεις τις πρώτες αλλαγές. Αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται να κάνεις απαραίτητα μόνος. Μπορείς να ζητήσεις τη βοήθεια ενός συναδέλφου ή προϊσταμένου που εκτιμάς.

Εδώ θα σου φαινόταν χρήσιμη μια λίστα (όπως σε πολλές άλλες περιπτώσεις) με όλα εκείνα που θεωρείς ότι δεν σε αφήνουν να πετύχεις τους στόχους σου και μαζί τις αλλαγές που θες να κάνεις.

Βρες τον μέντορά σου

Μερικές φορές ο λόγος για τις συστηματικές αποτυχίες σου δεν είναι άλλος απ' τις συμβουλές που παίρνεις. Πολλοί άνθρωποι έχουν κάποιο για μέντορα. Μόνο που αρκετοί συνειδητοποιούν κάποια στιγμή ότι το πρόσωπο που κάποτε τους συμβούλευε και έβλεπαν σαν θεό δεν είναι πια το κατάλληλο για να τους καθοδηγήσει. Το τέλος του καλοκαιριού είναι η κατάλληλη περίοδος για να ξανασκεφτείς ποιους ανθρώπους τελικά χρειάζεσαι δίπλα σου ως μέντορες και ίσως να αναζητήσεις καινούργιους.

Βρες κάποιον που να έχει πετύχει κάτι αντίστοιχο με αυτό που έχεις βάλει σκοπό και εκμεταλλεύσου τις μέρες που απομένουν μέχρι να χαιρετήσεις το καλοκαίρι ώστε να έρθεις κοντά με αυτό το άτομο.

Πηγή: askmen.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr