NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Το Tech Talent αναδεικνύει τους Έλληνες Developers

Το Tech Talent αναδεικνύει τους Έλληνες Developers

Οι Δημήτρης Καλαβρός - Γουσίου και Γιάννης Σκλάβος μίλησαν στο epixeiro.gr για το Tech Talent.

Η ιδέα του Tech Talent δημιουργήθηκε από την ομάδα του Found.ation για να δώσει λύση σε δύο ξεχωριστά προβλήματα. Από τη μία, το Tech Talent School είναι ένας εκπαιδευτικός φορέας που ενθαρρύνει τη διαρκή εκπαίδευση πάνω σε νέες ψηφιακές δεξιότητες, το οποίο από τις αρχές του 2017 εξελίχθηκε σε ένα ξεχωριστό προϊόν χάρη στη βοήθεια υποστηρικτών όπως η Microsoft, και έχει ήδη συμβάλλει στην επιμόρφωση μεγάλου αριθμού ατόμων που αξιοποίησαν τις νέες τους γνώσεις σε κάποιον τομέα εργασίας ή σπουδών. Από την άλλη, το Tech Talent Pool είναι μια εν εξελίξει πλατφόρμα διασύνδεσης των καλύτερων προγραμματιστών με την αγορά εργασίας, η οποία πιλοτικά λειτουργεί για τις ομάδες που συνεργάζονται με το Found.ation και μόλις ολοκληρωθεί θα ανοίξει για κάθε ενδιαφερόμενο. 

Παράθεση - epixeiro.gr

Αξιοποιήστε τον ενθουσιασμό και την τόλμη σας

Τι το ξεχωριστό προσφέρει η Tech Talent, σε ποιους απευθύνεται και ποια τα οφέλη;

Προσπαθούμε μέσω της εκπαίδευσης να φέρουμε καινούρια άτομα στην τεχνολογία, δίνοντας το έναυσμα να ασχοληθούν περαιτέρω μόνοι τους με τον προγραμματισμό και να εξελίξουν τις γνώσεις τους. Επιπλέον, σκοπός μας είναι να ενθαρρύνουμε τη συνεχή εκπαίδευση και να συμβάλλουμε στη δημιουργία νέων ταλέντων, ώστε να καλύψουμε και την αυξανόμενη ανάγκη της αγοράς για προγραμματιστές με γνώσεις σε συγκεκριμένα πεδία. Ωφελούνται, δηλαδή, τόσο όσοι θέλουν να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας όσο και οι εταιρείες που αναζητούν νέους συνεργάτες.

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;

Πριν από αρκετό καιρό είχαμε διενεργήσει μια έρευνα για τις γνώσεις των Ελλήνων developers, και μέσα από την επικοινωνία με πολλές εταιρείες εκφράστηκε η ανάγκη τους για έναν τρόπο να έρθουν σε επαφή με αυτούς που είχαν συγκεκριμένες δεξιότητες. Από την πολυετή εμπειρία μας έχουμε διαπιστώσει ότι είναι δύσκολο για μια εταιρεία να βρει έναν καλό προγραμματιστή ακολουθώντας την παραδοσιακή διαδικασία αναζήτησης, ειδικά αν έχει να διαχειριστεί έναν μεγάλο όγκο αιτήσεων και οι απαιτήσεις σε γνώσεις είναι αρκετά συγκεκριμένες.

tech_talent_m.jpg?mtime=20170901141745#asset:60615

Ήσασταν ανάμεσα στους 5 νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας. Μιλήστε μας για αυτήν την επιτυχία σας.

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας αποτελεί μια πολύ σημαντική επιβράβευση για εμάς γιατί επιβεβαιώνει ότι η ιδέα μας και ο τρόπος με τον οποίο την υλοποιούμε απαντά σε ένα πραγματικό πρόβλημα. Επίσης, θα μας βοηθήσει να εξασφαλίσουμε τους απαραίτητους πόρους σε ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να διασφαλιστεί η επιτυχία του εγχειρήματος.

Τι θέλετε να δείτε η Tech Talent να κατορθώνει σε 5 χρόνια από τώρα;

Θα θέλαμε το Tech Talent Pool να αποτελεί το πιο ενημερωμένο, πλήρες και αποτελεσματικό εργαλείο για την διασύνδεση ταλαντούχων προγραμματιστών με την αγορά εργασίας.

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα;

Να αξιοποιήσουν τον ενθουσιασμό και την τόλμη τους –γιατί αποτελεί μια ισχυρή κινητήρια δύναμη για να ξεπεράσουν πολλά εμπόδια-, να αναζητήσουν τη συμβουλή έμπειρων ατόμων του οικοσυστήματος, και να μην φοβούνται την αποτυχία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr