NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Παιδεία - Νεολαία
ανάγνωση

107 Έλληνες εκπαιδευτικοί ξεχώρισαν στο πρόγραμμα Microsoft Innovative Educator Experts 2017-2018

107 Έλληνες εκπαιδευτικοί ξεχώρισαν στο πρόγραμμα Microsoft Innovative Educator Experts 2017-2018

Το παγκόσμιο πρόγραμμα της Microsoft αναγνωρίζει εκπαιδευτικούς οι οποίοι συμβάλλουν δυναμικά στη μεταμόρφωση της εκπαίδευσης και της διδασκαλίας με την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογικών πρακτικών.

H Microsoft ξεχώρισε ακόμη περισσότερους εκπαιδευτικούς για το Microsoft Innovative Educator (MIE) Experts 2017-2018, οι οποίοι φέτος έφτασαν τους 107 για την Ελλάδα, από τους 6,000 που επιλέχθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι επιλέχθηκαν με βάση τη συμβολή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, αποτελούν πλέον μέλη του παγκόσμιου δικτύου των MIE Experts της Microsoft, στο οποίο ανήκουν περισσότεροι από 150.000 εκπαιδευτικοί από όλο τον κόσμο. Μέσα από το καινοτόμο έργο τους, στόχος τους είναι να εμπνέουν τους μαθητές τους, μέσα από την εφαρμογή των πιο σύγχρονων εργαλείων τεχνολογίας της Microsoft στη σχολική τάξη, ώστε να πετυχαίνουν περισσότερα. Κοινό όραμά των καινοτόμων εκπαιδευτικών είναι να συνεχίσουν να ενισχύουν και να βελτιώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία, στην οποία η τεχνολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, έτσι ώστε να μπορούν να εξοπλίζουν τους μαθητές με τις δεξιότητες του 21ου αιώνα, οι οποίες είναι απαραίτητες εντός και εκτός της σχολικής τάξης.

Το MIE Expert είναι ένα αποκλειστικό πρόγραμμα το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό να αναγνωρίσει τους οραματιστές εκπαιδευτικούς από όλο τον κόσμο, οι οποίοι αξιοποιούν την τεχνολογία, χαράσσοντας το δρόμο για τους συναδέλφους τους προκειμένου να εφαρμόζουν καινοτόμες πρακτικές τεχνολογίας, με στόχο την ενίσχυση και τη βελτίωση της μάθησης. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, ως μέλη αυτής της τεράστιας κοινότητας εκπαιδευτικών, οι MIE Experts έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο διάλογο για τις ψηφιακές δεξιότητες του 21ου αιώνα, να ενισχύουν τη χρήση της τεχνολογίας εντός της σχολικής αίθουσας, όσο και στη διδακτέα ύλη,  και να ανταλλάσσουν ιδέες και εμπειρίες με συναδέλφους τους από όλο τον κόσμο. Επιπλέον, τους δίνεται η δυνατότητα, σε συνεργασία με τη Microsoft, να προτείνουν νέους τρόπους ενσωμάτωσης και αξιοποίησης τεχνολογικών εργαλείων στη σχολική τάξη, καθώς και να έχουν ενεργή συμμετοχή σε συνέδρια, εκδηλώσεις, και σεμινάρια με θέμα την εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 

Η Στέηβη Λιναρδάτου, εκπαιδευτικός στα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου και μια από τις εκπαιδευτικούς που διακρίθηκαν ως MIE Expert και Skype Master Teacher, δήλωσε: «Οι μαθητές μου παίζουν Minecraft καθώς και με smartphones και tablets, από τότε που ξεκίνησαν να περπατάνε. Είναι λοιπόν σαφές ότι τα κοινά, παραδοσιακά μοντέλα παθητικής μάθησης δεν είναι σε καμία περίπτωση αποτελεσματικά στις μέρες μας. Τα εργαλεία της Microsoft μου δίνουν τη δυνατότητα να επικοινωνώ με όλους τους μαθητές μου, ανεξάρτητα από το μαθησιακό τους προφίλ, ενώ παράλληλα η διαδικασία διδασκαλίας και μάθησης γίνεται πιο ουσιαστική και ευχάριστη. Στα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου επενδύουμε στην εκπαίδευση κάθε μέλους του προσωπικού μας με σκοπό τη δημιουργική ένταξη νέων τεχνολογιών στις αίθουσες διδασκαλίας.»

Η Αγγελική Παππά, πρωτοπόρος εκπαιδευτικός, ιδρύτρια & CEO  του “I love dyslexia” και νικήτρια του Global teacher Prize ”50 Top Educators in the world 2016-2017” δήλωσε: «Είναι τιμή μου που ανήκω στην μοναδική κοινότητα των MIE Experts, η οποία μου δίνει τη δυνατότητα να συνεργάζομαι με οραματιστές εκπαιδευτικούς. Με όχημα τεχνολογίες αιχμής, ταξιδεύουν στο χώρο-χρόνο, συμβάλλοντας στην κατάκτηση νέων στόχων, που μέχρι πρότινος ήταν απρόσιτοι για την ανθρωπότητα. Είμαι ευγνώμων στη Microsoft για την πολύτιμη υποστήριξή της, και σε εμάς τους εκπαιδευτικούς, αλλά και στους μαθητές, προκειμένου να κάνουμε, όλοι μαζί, το αδύνατο δυνατό. Ευχαριστούμε για όλα!»

Ο Χρήστος Μαλλιαράκης, Επιστημονικός Σύμβουλος Νέων Τεχνολογιών των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, Δρ. Πληροφορικής και MIE Expert ανέφερε «Η ένταξη μου στην κοινότητα των πρωτοπόρων εκπαιδευτικών Microsoft Innovative Educator Experts αποτελεί τιμή και αυξάνει την ευθύνη μου για το αύριο των μαθητών μας. Μου δίνει τη δυνατότητα να ανταλλάξω ιδέες και εμπειρίες με άλλους πρωτοπόρους εκπαιδευτικούς που έχουν κοινό στόχο και προβληματισμό, αλλά και να συμβάλω στο διάλογο για την εκπαίδευση των ικανοτήτων του 21ου αιώνα. Επίσης, μου δίνεται η ευκαιρία να διδαχτώ, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχουν τα προγράμματα της Microsoft. Στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη επενδύουμε διαχρονικά στην εκπαιδευτική καινοτομία ενσωματώνοντας νέα προγράμματα, όπως το Onenote Class Notebook, το Sway και το Skype in the Classroom, αλλά και χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες της Microsoft για την δημιουργία νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων».

Όλοι οι MIEE Experts  βρίσκονται στην παγκόσμια λίστα της Microsoft στην ιστοσελίδα mieexpertlist, ενώ μπορείτε να ενημερωθείτε για το έργο τους, αλλά και να επικοινωνήσετε μαζί τους, μέσα από την παγκόσμια κοινότητα εκπαιδευτικών, στην ιστοσελίδα education.microsoft.com.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το MIE Expert πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ. Εάν ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλος της κοινότητας MIE Experts, επισκεφθείτε την παρακάτω ιστοσελίδα εδώ

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr