NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Σεμινάρια & Επιμόρφωση Στελεχών
ανάγνωση

"Ναυτιλιακή Χρηματοοικονομική" από το Πανεπιστήμιο Πειραιά

"Ναυτιλιακή Χρηματοοικονομική" από το Πανεπιστήμιο Πειραιά

Το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Τμήματος Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς διοργανώνει το σεμινάριο-μάθημα "Ναυτιλιακή Χρηματοοικονομική - Shipping Finance".

Σκοπός 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ανάλυση και η σε βάθος κατανόηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της ναυτιλιακής χρηματοοικονομικής. Αυτά τα χαρακτηριστικά απορρέουν κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά, από τη μεταβλητότητα, την κυκλικότητα και την εποχικότητα των ναύλων και των τιμών των πλοίων, και άρα των ταμειακών ροών των ναυτιλιακών επενδύσεων. Ταυτόχρονα οι ναυτιλιακές επενδύσεις είναι κατά παράδοση μεγαλύτερες σε απαιτούμενα κεφάλαια και ενέχουν υψηλότερη αβεβαιότητα σε σχέση με τις γενικές επιχειρηματικές επενδύσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί ο ναυτιλιακός κλάδος είναι εντάσεως κεφαλαίου και χαρακτηρίζεται από υψηλό λειτουργικό και χρηματοοικονομικό κίνδυνο. Οι τίτλοι εργασιακών θέσεων που σχετίζονται με τις γνώσεις που παρέχει αυτό το σεμινάριο είναι: Credit Officer in Shipping, Shipping Finance Analyst, Μaritime Economist, Risk Manager, Ship Broker, Financial Services Consultant κ.α.

Αντικείμενο – Παραδοτέο Υλικό

Το περιεχόμενο του σεμιναρίου θα εστιάσει στην ανάλυση των διαφορετικών τρόπων ναυτιλιακής χρηματοδότησης. Επιπρόσθετα, το σεμινάριο περιλαμβάνει μία σειρά από μελέτες περίπτωσης (case studies) των παραδοσιακών αλλά και των μοντέρνων τρόπων χρηματοδότησης ναυτιλιακών επενδύσεων. Για παράδειγμα, την εισαγωγή μίας ναυτιλιακής εταιρείας σε ένα χρηματιστήριο, την έκδοση ενός εταιρικού ναυτιλιακού ομολόγου και την αξιολόγηση ενός ναυτιλιακού τραπεζικού δανείου. Τέλος, η κατάρτιση ταμειακών ροών στη ναυτιλία και οι τρόποι αξιολόγησης του πιστωτικού κινδύνου των ναυτιλιακών τραπεζικών δανείων θα αναλυθούν με τη χρήση παραδειγμάτων στο Εxcel. Τέλος, το σεμινάριο θα εξετάσει την τυπική κεφαλαιακή διάρθρωση μίας εισηγμένης ναυτιλιακής εταιρείας και το κόστος κεφαλαίου που αντιμετωπίζει ανάλογα με τους τρόπους χρηματοδότησης που επιλέγει.

Αναλυτικές ηλεκτρονικές σημειώσεις, case studies και ερωτήσεις αυτοαξιολόγησης προσβάσιμα διαμέσου της διαδικτυακής πλατφόρμας εκμάθησης. Για την τελική εξέταση του σεμιναρίου θα αναρτηθούν στην πλατφόρμα οι αντίστοιχες ερωτήσεις και οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν τον απαιτούμενο χρόνο να δώσουν τις απαντήσεις τους διαμέσου της πλατφόρμας.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου χορηγείται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Δείτε εδώ όλα τα σεμινάρια της 10ης Θεματικής Ενότητας: Διεθνής Ναυτιλία και Χρηματοοικονομική.

Διάρκεια - Αιτήσεις

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 4 μήνες. Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως 18 Οκτωβρίου, μέσω της ιστοσελίδας του Προγράμματος elearning.xrh.unipi.gr, ενώ τα μαθήματα ξεκινούν 23 Οκτωβρίου.

Το Πρόγραμμα

Το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς:

  • λειτουργεί από το 2008 προσφέροντας εξειδικευμένα σεμινάρια με τρεις περιόδους έναρξης ετησίως: Οκτώβριο, Μάρτιο και Μάιο,
  • έχει εκπαιδεύσει 7.000 συμμετέχοντες και έχει επιλεγεί από 200 εταιρίες και φορείς για την εκπαίδευση εργαζομένων τους,
  • ανταποκρίνεται με επιτυχία στις προσδοκίες των εκπαιδευομένων όπως καταδεικνύουν οι υψηλοί δείκτες ικανοποίησης που προκύπτουν από τα στοιχεία που συλλέγονται κατά τη διαδικασία αξιολόγησης του Προγράμματος από τους αποφοίτους,
  • παρέχει πρόσβαση σε πλούσιο, διαδραστικό, πολυμεσικό υλικό, ενώ το περιβάλλον εργασίας στην πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης είναι πολύ φιλικό και εύχρηστο, ώστε να διευκολύνει τη μελέτη,
  • καταργεί χωροχρονικά όρια και παρέχει ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης σε όλους, ανεξαρτήτως περιοχής κατοικίας και καθημερινών υποχρεώσεων, αφού δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να το παρακολουθούν από οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή έχουν ελεύθερο χρόνο, αρκεί να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο,
  • παρέχει άμεση και αποτελεσματική εκπαιδευτική υποστήριξη, κοινοποιώντας στους συμμετέχοντες από την έναρξη του Προγράμματος τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τα τηλέφωνα επικοινωνίας των υπεύθυνων διδασκόντων, ώστε να επικοινωνούν μαζί τους για την επίλυση των αποριών τους.
  • έχει πιστοποιηθεί για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας που εφαρμόζει,
  • προσφέρει 130 σεμινάρια καλύπτοντας μεγάλο εύρος 15 επίκαιρων και σύγχρονων εκπαιδευτικών αντικειμένων-θεματικών ενοτήτων.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση χορηγείται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Οι διδάσκοντες του Προγράμματος είναι:

  • μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς ή άλλων συνεργαζόμενων Τμημάτων/Ιδρυμάτων,
  • καταξιωμένοι επιστήμονες και επαγγελματίες με πολύχρονη εμπειρία και εξειδίκευση στο αντικείμενο. Οι διδάσκοντες διασφαλίζουν με την πλούσια διδακτική, ερευνητική και συμβουλευτική τους εμπειρία την ποιότητα της προσφερόμενης εκπαίδευσης που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς και ενημερώνουν τους εκπαιδευόμενους για όλες τις νεότερες εξελίξεις και καινοτόμες μεθόδους που εφαρμόζονται στο χώρο.

Περισσότερες πληροφορίες: 2104142186/6949476064, learnxrh@unipi.gr, elearning.xrh.unipi.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr