NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

15ο Globelics: Ένα άκρως ενδιαφέρον συνέδριο καινοτομίας στην Ελλάδα

15ο Globelics: Ένα άκρως ενδιαφέρον συνέδριο καινοτομίας στην Ελλάδα
05_10_2017 | 13:55 06_10_2017 | 10:22
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Το 15ο συνέδριο Globelics επιστρέφει και η οργανωτική επιτροπή σε συνεργασία με πολυάριθμους εθελοντές εργάζονται εντατικά με μοναδικό σκοπό να φέρουν κοντά φοιτητές, καθηγητές και ερευνητές από ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίοι ενδιαφέρονται για τον τομέα της καινοτομίας και τον τρόπο με τον οποίο αυτή μπορεί να επηρεάσει την οικονομία σε παγκόσμια κλίμακα. Το συνέδριο αυτό είναι παγκόσμιο και γίνεται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη του κόσμου.

Εντούτοις, το 15ο συνέδριο είναι ξεχωριστό, καθώς είναι η πρώτη φορά που το Globelics φιλοξενείται σε μία ευρωπαϊκή χώρα   και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, την Αθήνα. Το γεγονός ότι το συνέδριο θα διαδραματιστεί στην Αθήνα καθιστά το θέμα του εξαιρετικά ενδιαφέρον, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει τη χώρα μας τα τελευταία επτά χρόνια. Παρόλα αυτά, αληθεύει ότι η οικονομική ύφεση κινητοποιεί τους ανθρώπους να σκέφτονται με νέους τρόπους, ώστε να γίνουν περισσότερο δημιουργικοί και να επιβιώσουν από τη δυσχερή αυτή κατάσταση. Επομένως, το 15ο Globelics αποσκοπεί στο να μας δείξει πως η έρευνα και η καινοτομία είναι ικανές να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που προκύπτουν κατά καιρούς ή τουλάχιστον, να βοηθήσουν τους ανθρώπους και τις βιομηχανίες να τα καταφέρουν και να ξεπεράσουν αυτή τη δύσκολη κατάσταση, παρά το γεγονός ότι οικονομικές παροχές για έρευνα και ανάπτυξη (R&D) είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

Τη διοργάνωση του 15ου συνεδρίου Globelics έχει αναλάβει το Εργαστήριο Βιομηχανικής & Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) σε συνεργασία με πολλούς εθελοντές. Μοναδικός στόχος όλων αυτών είναι να μετατρέψουν το συνέδριο μία πραγματικά μοναδική εμπειρία για κάθε συμμετέχοντα. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, κάθε σύνεδρος θα έχει την ευκαιρία να παρευρεθεί σε πολυάριθμες ομιλίες και παρουσιάσεις ερευνητικών εργασιών αλλά και ερευνητικών posters, των οποίων η θεματολογία αφορά την καινοτομία καθώς και το ερώτημα γιατί η επένδυση στην καινοτομία θα μπορούσε να μετατρέψει τις επιχειρήσεις σε περισσότερο παραγωγικές και κερδοφόρες. Συνάμα, το φετινό Globelics συνέδριο είναι σχεδιασμένο για να παρέχει στον σύνεδρο παράλληλες ομιλίες με διαφορετική θεματολογία, που στοχεύουν να απαντήσουν ξεκάθαρα ερωτήματα τα οποία ταλανίζουν το σύγχρονο κόσμο.

Αναλογιζόμενοι όλα τα παραπάνω, αν είσαι φοιτητής ή ακαδημαϊκός που ενδιαφέρεται για το πως μία καινοτόμα ιδέα και οι start-up επιχειρήσεις διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην επίλυση προβλημάτων που δημιουργούνται από την οικονομική ύφεση, τότε δεν έχεις παρά να επισκεφθείς το 15ο (και 1ο για την Ευρώπη) διεθνές συνέδριο Globelics, το οποίο θα γίνει από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr