NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Syncbnb: Η υπηρεσία που θα αυξήσει τα έσοδα των ιδιοκτητών Airbnb

Syncbnb: Η υπηρεσία που θα αυξήσει τα έσοδα των ιδιοκτητών Airbnb

Το Syncbnb δημιουργήθηκε από τον Αλέξανδρο Καραβίτη, ο οποίος και μίλησε στο epixeiro.gr και τον Πέτρο Ζιώγα με σκοπό την δημιουργία μιας υπηρεσίας που θα αυξήσει τα έσοδα των ιδιοκτητών Airbnb και θα κάνει εύκολη την διαχείριση πολλαπλών καναλιών (Airbnb, Booking.com, Homeaway, Tripadvisor κλπ). Οι δυο τους είναι στελέχη πληροφορικής και ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης και είδαν από νωρίς την ανάγκη για μια τέτοια υπηρεσία.

Τι το ξεχωριστό προσφέρει η Syncbnb, σε ποιους απευθύνεται και ποια τα οφέλη;

Το Syncbnb απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης. Δίνουμε την δυνατότητα στους πελάτες μας να νοικιάζουν τα ακίνητά τους σε πολλές πλατφόρμες ταυτόχρονα πολλαπλασιάζοντας έτσι τα έσοδά τους – μια πρόσφατη έρευνα που τρέξαμε σε 1200 ιδιοκτήτες ακινήτων παγκοσμίως έδειξε ότι δημοσιεύοντας ένα ακίνητο σε πολλές πλατφόρμες οι ιδιοκτήτες αυξάνουν τα ετήσια έσοδά τους κατά 2,2 φορές (μ.ο.)

Παράθεση - epixeiro.gr

Πάρτε τον πολιορκητικό κριό και κοπανάτε την πόρτα μέχρι να ανοίξει ή μέχρι να ματώσουν τα χέρια σας από την προσπάθεια-Αλέξανδρος Καραβίτης-

Ποιο είναι τα ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα;

Οι υπηρεσίες που υπάρχουν σήμερα στην αγορά είναι είτε πολύ ακριβές και δύσκολες στην χρήση γιατί απευθύνονται σε μεγάλες εταιρείες διαχείρισης, είτε πολύ περιορισμένες σε δυνατότητες και λειτουργίες. Είδαμε το κενό και δημιουργήσαμε την Syncbnb για να καλύψει τις ανάγκες ιδιοκτητών και διαχειριστών με λίγα (μέχρι 50) ακίνητα με κόστος υποπολλαπλάσιο του ανταγωνισμού.

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία; 

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2016 που αποφάσισα να βάλω το εξοχικό μου στο Booking.com (το είχα ήδη στο Airbnb) και είδα ότι διπλασιάστηκαν οι κρατήσεις μου. Μετά το έβαλα και στο Homeaway και ήρθαν ακόμα περισσότερες, μετά Tripadvisor, 9flats, Wimdu και πάει λέγοντας. Το πρόβλημα ήταν ότι κάθε φορά που είχα μια κράτηση από ένα κανάλι έπρεπε να μπω σε όλα τα υπόλοιπα να κλείσω τις ημερομηνίες για να μην μου κάνει κανείς διπλοκράτηση. Αυτή η διαδικασία ήταν πολύ επίπονη και κοπιαστική. Δοκίμασα όλες τις διαθέσιμες λύσεις της αγοράς (δεν ήταν και τόσες πολλές) αλλά οι φτηνές δεν δούλευαν σωστά, και οι καλές ήταν πολύ ακριβές. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα για το Syncbnb.

syncbnb_m1.jpg?mtime=20171031163856#asset:67160

Τι εμπόδια συναντήσατε στις αρχές και πώς τα ξεπεράσατε;

Το βασικό μας εμπόδιο ήταν ότι κάθε κανάλι (πλατφόρμα ενοικίασης) έχει διαφορετικό τρόπο λειτουργίας και επικοινωνίας μαζί του για τον συγχρονισμό, και πολλά από αυτά δεν ανοίγουν την επικοινωνία μαζί τους εύκολα, ή χρειάζεται να έχεις πολλά χιλιάδες ακίνητα για να συνεργαστούν μαζί σου. Το λύσαμε υλοποιώντας custom software που ενημερώνει τα κανάλια με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, παρακάμπτοντας τους περιορισμούς των καναλιών.

Τι σημαίνει για εσάς επιτυχία;

Ο στόχος μας είναι να γίνουμε η νο1 λύση παγκοσμίως στον χώρο του Vacation Rental Channel Management. Έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην τα καταφέρουμε. Ότι εφόδια έχουν οι ανταγωνιστές μας έχουμε και εμείς. Αν δεν τα καταφέρουμε, θα είναι γιατί δεν το θέλαμε αρκετά, ή δεν προσπαθήσαμε αρκετά.

syncbnb_m2.jpg?mtime=20171031163925#asset:67161

Τι θέλετε να δείτε η Syncbnb να κατορθώνει σε 5 χρόνια από τώρα 

World domination. Νομίζω ότι μια πενταετία είναι αρκετή για να πιάσουμε τον στόχο μας. Ευτυχώς έχουμε πολλούς στόχους να βάλουμε ενδιάμεσα για να διατηρούμαστε “ζεστοί”.

Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;

Είναι πιο εύκολο αν είσαι νέος χωρίς οικογένεια και υποχρεώσεις. Μια παρέα νέων που έχουν ακόμα στέγη και υποστήριξη από τους γονείς τους, και έχουν μια ιδέα και όρεξη να την υλοποιήσουν, μπορούν πολύ εύκολα να μπουν σε ένα από τα πολλά incubators / accelerators που υπάρχουν στην χώρα μας και να βγάλουν ένα προϊόν στην αγορά με ελάχιστο κόστος. Στην δική μου περίπτωση που έχω οικογένεια και υποχρεώσεις δεν θα ήταν εφικτό χωρίς υποστήριξη από επενδυτές, και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα για την εμπιστοσύνη.

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα;

Μια συμβουλή μόνο: Επιμονή αλλά όχι υπομονή. Πάρτε τον πολιορκητικό κριό και κοπανάτε την πόρτα μέχρι να ανοίξει ή μέχρι να ματώσουν τα χέρια σας από την προσπάθεια. Και μην κάνετε ποτέ υπομονή. Το αύριο είναι ήδη χθες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr