NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Mneia: Η εφαρμογή που αλλάζει τα δεδομένα στο scouting και recruiting καλλιτεχνών

Mneia: Η εφαρμογή που αλλάζει τα δεδομένα στο scouting και recruiting καλλιτεχνών

Ο Τίμος Καραβάς είναι απόφοιτος σχολής Κοινωνικών και πολιτικών επιστημών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής πολιτικής και διπλωματούχος μουσικός με ενασχόληση στο τομέα των νέων μέσων, της μουσικής τεχνολογίας και της πολιτιστικής διαχείρισης. Είναι επίσης ο άνθρωπος πίσω από το Mneia, ένα application το οποίο φέρνει πιο κοντά από ποτέ τον καλλιτέχνη με τον κόσμο των δημιουργικών βιομηχανιών. Ο Τίμος μίλησε στο epixeiro.gr για αυτό το πρότζεκτ του.

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς, από ποιους και γιατί δημιουργήθηκε το MNEIA και ποιος ο σκοπός του;

Η εφαρμογή Μneia ήταν μια ιδέα που είχα από τα μέσα του 2015. Ξεκίνησα αρκετά αργότερα προς το τέλος του 2016 να οργανώνω μια ομάδα με σκοπό την υλοποίηση της. Ο Θοδωρής Μαυροειδάκος και ο Αλέξανδρος Γιώτας έχουν αναλάβει το technical και business κομμάτι αντίστοιχα. Ουσιαστικά κύριος σκοπός της εφαρμογής είναι να καλύψει τις ανάγκες των καλλιτεχνών και των αντίστοιχων εταιρειών κυρίως στο κομμάτι του agency και της ουσιαστικής και άμεσης ανάδειξης ταλέντων, πάντα με φόντο την επαγγελματική αποκατάσταση. Αποτελούμε δηλαδή τον μεσάζοντα ανάμεσα σε ταλέντα και φορείς που μπορούν να τα αξιοποιήσουν.

Τι το ξεχωριστό προσφέρει το MNEIA , σε ποιους απευθύνεται και ποια τα οφέλη;

Η εφαρμογή απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ερασιτεχνικά ή ακόμα και επαγγελματικά με κάθε μορφή τέχνης. Στην ουσία προσφέρει ένα άκρως επαγγελματικό portfolio για τον καλλιτέχνη και λέω άκρως επαγγελματικό διότι το μόνο στοιχείο του σε δημόσια θέα είναι τα αρχεία της δουλειάς του. Με αυτό τον τρόπο διατηρούμε και την ανωνυμία των χρηστών και εξασφαλίζουμε πως ο μόνος τρόπος επικοινωνίας κάποιας εταιρείας μαζί τους είμαστε εμείς. Σκοπός μας είναι να εντάξουμε τις εταιρείες των δημιουργικών βιομηχανιών στην εφαρμογή μας με έναν ξεχωριστό συνεργατικό τρόπο, εξυπηρετώντας τους και ενισχύοντας τους σε πολύ μεγάλο βαθμό.

mneia_timos_m.jpg?mtime=20171106124932#asset:67690

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;

Η λέξη ΜΝΕΙΑ προέρχεται από τη φράση My NamE Is Art και ουσιαστικά δίνεται βάση στην τέχνη, στη δουλειά δηλαδή του χρήστη και όχι σε άλλους δευτερεύοντες παράγοντες. Είναι μια εφαρμογή όπου ο καθένας μπορεί να μπει και να παρακολουθήσει για παράδειγμα βίντεο καλλιτεχνών χωρίς να γνωρίζει τίποτα για αυτούς, κρίνοντας μόνο το έργο τους. Η ιδέα γεννήθηκε το καλοκαίρι του 2015 σε μια καφετέρια στην Ερμού. Το τονίζω γιατί ξεκινάς κάτι για πλάκα και καταλήγεις να το στηρίζεις και να το βλέπεις να εξελίσσεται και να υλοποιείται.

Τι εμπόδια συναντήσατε/συναντάτε και πώς τα ξεπερνάτε;

Έχουμε συναντήσει αρκετά εμπόδια σε γενικές γραμμές όπως οι περισσότεροι σε αυτό το χώρο. Παρόλα αυτά είμαι οπαδός του ρητού ‘’κάθε εμπόδιο για καλό’’ και αυτός είναι και ο τρόπος που τα ξεπερνάμε.

Συμμετείχατε στον προηγούμενο κύκλο του Επιχειρηματικού Επιταχυντή Creative Industries. Πείτε μας δυο λόγια για αυτό.

Η συμμετοχή μας στον προηγούμενο κύκλο του επιχειρηματικού επιταχυντή Creative Industries ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία η οποία μας βοήθησε να εξελιχτούμε και να θέσουμε ισχυρές βάσεις για το εγχείρημα μας. Το μεγάλο πλεονέκτημα σε τέτοιες προσπάθειες είναι η θεματικότητά τους, καθώς απευθύνονται σε ομάδες που δραστηριοποιούνται σε συγκεκριμένους κλάδους όπως είναι και αυτός των Creative Industries.

Σε τι σημείο βρίσκεται αυτή την στιγμή το πρότζεκτ σας;

Το project μας βρίσκεται ένα βήμα πριν ολοκληρωθεί το development και οδηγηθεί σε μια δοκιμαστική περίοδο για μια συγκεκριμένη ομάδα χρηστών. Επίσης αυτή τη περίοδο συμμετέχουμε στη τελική φάση του διαγωνισμού ennovation του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τι θέλετε να δείτε το MNEIA να κατορθώνει σε 5 χρόνια από τώρα;

Ελπίζουμε σε 5 χρόνια από τώρα να έχουμε αλλάξει τα δεδομένα τόσο στον τρόπο scouting και recruiting καλλιτεχνών όσο και στις δημιουργικές βιομηχανίες ευρύτερα. Είμαστε εδώ για να αντικαταστήσουμε παραδοσιακές μεθόδους και να ενισχύσουμε τόσο τον κόσμο που αγαπάει την τέχνη όσο και τις εταιρείες που την εκπροσωπούν.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr