NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Σεμινάρια & Επιμόρφωση Στελεχών
ανάγνωση

H SciFY και το INNOVATHENS σας προσκαλούν στην 22η SciFY Academy με θέμα, “eLearning: Εργαλεία & Μεθοδολογία”

H SciFY και το INNOVATHENS σας προσκαλούν στην 22η SciFY Academy με θέμα, “eLearning: Εργαλεία & Μεθοδολογία”

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, στις 19:00, η SciFY και το INNOVATHENS Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων (χώρος διεξαγωγής: INNOVATHENS - Αεριοφυλάκιο 2), σας προσκαλούν στην 22η SciFY Academy με θέμα, “eLearning: Εργαλεία & Μεθοδολογία”. Η SciFY Academy είναι μία ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο σειρά σεμιναρίων, από τo μη κερδοσκοπικό οργανισμό SciFY, για την ελεύθερη διάχυση της γνώσης.

Αυτόν τον μήνα η SciFY Academy αφιερώνεται στα Εργαλεία τηλε-Εκπαίδευσης eLearning Platforms

Εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι οργανισμών και εταιρειών που ασχολούνται ενεργά με το θέμα του eLearning θα μας ενημερώσουν για τις εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα αλλά και θα μας παρουσιάσουν πρακτικά εργαλεία ώστε να μπορέσουμε και εμείς να χρησιμοποιήσουμε τις πλατφόρμες eLearning ως εκπαιδευόμενοι και φυσικά ως εκπαιδευτικοί. Συγκεκριμένα:

  • Ο κ Ιωάννης Αράπογλου, eLearning Specialist, Moodle Expert και Γενικός Διευθυντής της WIDE Services, αποκλειστικό αντιπρόσωπο της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Moodle, θα αναφερθεί στις εξελίξεις σχετικά με το eLearning και θα μας παρουσιάσει την αξία και τον τρόπο χρήσης του open source εργαλείου Moodle.
  • Ο Δρ Σπύρος Δουκάκης, εκπαιδευτικός, σύμβουλος ακαδημαϊκής & επαγγελματικής ανάπτυξης στο Pierce-Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος και ειδικός σύμβουλος στο πεδίο της επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, αρχικά θα προσεγγίσει το e-tutoring, ακολούθως θα επιχειρήσει συσχετισμούς με το e-learning και στη συνέχεια θα αναφερθεί σε ευκαιρίες επιχειρηματικότητας στο χώρο της εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί σύνδεση με το Pierce e-tutoring online program, που αποτελεί το μοναδικό πρόγραμμα διαδικτυακής υποστήριξης μαθητών/-ριών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που λειτουργεί στην Ελλάδα, όπου θα συναντήσουμε e-tutors και μαθητές/-ήτριες εν ώρα συνεργασίας. Τέλος, θα προσεγγιστούν τα pros & cons των συγκεκριμένων δομών εκπαίδευσης, τόσο στη δευτεροβάθμια όσο και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, ο Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου  Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου Δρ Παναγιώτης Βλάμος, θα πραγματοποιήσει σύντομη παρέμβαση για να αναφερθεί στο εξ αποστάσεως Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιοπληροφορική και Νευροπληροφορική» που ίδρυσε και διευθύνει.

Στόχοι του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες:

  • Να ενημερωθούν για τα είδη του eLearning (σύγχρονη - ασύγχρονη)
  • Να κατανοήσουν τις διαφορές μεταξύ του e-learning και του e-tutoring καθώς και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της χρήσης των eLearning Platforms
  • Να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με ήδη υπάρχοντα και χρησιμοποιούμενα εργαλεία (eLearning Platforms)
  • Να μάθουν με ποιο τρόπο μπορούν οι ίδιοι να κάνουν χρήση τέτοιων εργαλείων είτε ως εκπαιδευτικοί ή εκπαιδευόμενοι
  • Να δουν στην πράξη την χρήση τέτοιων εργαλείων eLearning
  • Να ενημερωθούν σχετικά με τα μελλοντικά βήματα στον τομέα του eLearning

Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές συναφών σχολών, εκπαιδευτές, σε όσους ασχολούνται με την τυπική και άτυπη εκπαίδευση. Φυσικά, όπως πάντα η εκδήλωση είναι ανοιχτή και σε όλους όσους θέλουν να είναι ενήμεροι σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης.

Είσοδος ελεύθερη ‐ Δηλώσεις συμμετοχής: go.scify.gr

Χώρος διεξαγωγής: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, Κτίριο INNOVATHENS – Αεριοφυλάκιο 2.

Θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης (ηλεκτρονικά).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr