NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Περισσότερες από 60 startups στο Athens Innovation Festival

Περισσότερες από 60 startups στο Athens Innovation Festival
15_11_2017 | 11:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Επιχειρήσεις, πανεπιστήμια, θεσμικοί και επενδυτές δίνουν το παρόν στο μεγαλύτερο φεστιβάλ καινοτομίας.

Στο Athens Innovation Festival, τη μεγάλη γιορτή καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, θα συμμετάσχουν περισσότερες από 60 startups!

Στην έκθεση, που θα λειτουργεί καθημερινά 10:00 – 20:00, οι εκπρόσωποι της νεοφυούς επιχειρηματικότητας θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους, να έρθουν σε επαφή με έμπειρα στελέχη της αγοράς και με επενδυτές και να ενισχύσουν τη δικτύωση τους.

Στα εκπαιδευτικά workshops που θα τρέξουν παράλληλα, θα δώσουν το παρόν μεταξύ άλλων το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενώ στο Athens Innovation Festival θα παρουσιαστεί μεγάλη έρευνα για την καινοτομία στην Ελλάδα από την εταιρεία MRB.

Από την πλευρά της πολιτείας, θα παρευρεθούν υψηλόβαθμα στελέχη από την κεντρική διοίκηση όπως ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, ενώ κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα λάβουν χώρα πάνελ συζήτησης με τη συμμετοχή στελεχών από τον επιχειρηματικό κόσμο.

Τέλος, δυναμική θα είναι και η παρουσία εκπροσώπων των  επενδυτικών κεφαλαίων που θα συμμετάσχουν στο Ταμείο Συμμετοχών (EquiFund), της επενδυτικής πλατφόρμας που έχει συστήσει το υπουργείο Οικονομίας σε συνεργασία με το EIF.

Το τριήμερο φεστιβάλ για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα που στοχεύει να αποτελέσει θεσμό, διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος, μεταξύ 20 και 22 Νοεμβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο, υπό την αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) , τη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΘΕΑ- ΕΒΕΑ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής και τους Industry Disuptors - Game Changers.

Στο Athens Innovation Festival συμμετέχουν επίσης φορείς της επιχειρηματικότητας, όπως το Impact Hub Athens, το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, η Μetavallon, το Πρόγραμμα Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας eggentergrowgo, το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη, το Πρόγραμμα INVENT ICT του ΕΜΠ κ.α.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr