NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Top Stories από το Διαδίκτυο
ανάγνωση

Σημασία έχει το πού θέλεις να φτάσεις, όχι το πού σπουδάζεις!

Σημασία έχει το πού θέλεις να φτάσεις, όχι το πού σπουδάζεις!

Με ευχαρίστησε ξανά και ξανά που την έφερα στην εταιρεία για πρακτική άσκηση. Γιατί; Επειδή κάποιος φοιτητής πανεπιστήμιου την είχε κάνει να πιστεύει ότι «τα άτομα σαν και αυτήν» θα βρίσκονταν πάντα τελευταία στις επιλογές πρόσληψης από «άτομα σαν εμένα».

Ποιος είμαι εγώ; Το όνομά μου είναι Mathieu Lozar  και είμαι προϊστάμενος του τμήματος Outbound Marketing Νοτιοδυτικής Ευρώπης στην CupoNation και στην Black-Friday.sale, μια εταιρεία με έδρα στο Μόναχο της Γερμανίας. Κάθε μήνα λαμβάνω αιτήσεις για πρακτική άσκηση από φοιτητές από ολόκληρη την Ευρώπη. Αρκετοί από αυτούς έρχονται τελικά να κάνουν πρακτική άσκηση σε εμάς ώστε να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία σε ένα διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον.

Και ποια είναι αυτή; Μια γυναίκα με ταλέντο στον τομέα του μάρκετινγκ. Είχε ένα πραγματικά πολύ καλό βιογραφικό, αξιόλογη εμπειρία, καλούς βαθμούς και, το πιο σημαντικό, ιδέες για το πώς θα μπορούσε να συνεισφέρει στην «ομάδα της CupoNation». Ήταν έτοιμη να μάθει και να προσφέρει, είχε δηλαδή δύο χαρακτηριστικά τα οποία προσωπικά θεωρώ πολύ σημαντικά. Αυτό που δεν είχε ήταν πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Είχε σπουδάσει σε ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα το οποίο προσέφερε το ίδιο είδος εκπαίδευσης και για τον λόγο αυτό πίστευε ότι υστερούσε.

Για εμένα, σημασία δεν έχει πού σπουδάζει κανείς, αλλά το πού θέλει να φτάσει. Φυσικά, το «σχολείο της ζωής» δεν αρκεί σε όλες τις περιπτώσεις. Όμως εάν έχετε αποφασίσει να παρακολουθήσετε σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τότε έχετε θέσει έναν στόχο. Έχετε κάνει το πρώτο από πολλά βήματα που θα ακολουθήσουν και είπατε στον εαυτό σας: «Θα αφιερώσω χρόνο και χρήματα σε αυτό επειδή θέλω να φτάσω εκεί».

Το εκεί μπορεί να είναι πολλά πράγματα. Δάσκαλος, δημοσιογράφος, σχεδιαστής ή ψυχολόγος... το επάγγελμα εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχετε έναν στόχο και ότι είστε προσηλωμένοι στην επίτευξή του. Δεν μετακομίζετε στο Μόναχο από άλλη πόλη απλά επειδή είστε «κάπως πρόθυμοι» να δείτε περί τίνος πρόκειται.

Από τη στιγμή που κάποιος έχει σχετική και αξιόλογη εκπαίδευση, με ενδιαφέρει ως πιθανός υπάλληλος. Εάν εστίαζα αποκλειστικά στους φοιτητές πανεπιστημίου, θα απέκλεια πολλά προικισμένα άτομα. Προς αποφυγή παρανοήσεων: προσλαμβάνω και φοιτητές πανεπιστημίου (υπάρχουν πολλοί με εξαιρετικό ταλέντο), αλλά όχι περισσότερους από τους φοιτητές άλλων σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι βαθμοί είναι το λιγότερο. Αυτό που έχει σημασία είναι το ταλέντο, η επιθυμία για μάθηση, η επιθυμία για προσφορά και, το πιο σημαντικό, το πάθος. Αυτό που έχει σημασία είναι η θέληση για επιτυχία και η ολοκληρωτική αφοσίωση στους στόχους. Αυτό έχει σημασία για εμένα, όχι το κύρος της σχολής στην οποία σπουδάσατε.

Αν και δεν μιλάω εκ μέρους όλων των σύγχρονων επιχειρήσεων, έχω την αίσθηση ότι οι περισσότερες συμμερίζονται τις απόψεις μου. Εάν λοιπόν ο φόβος ότι «το πανεπιστήμιο είναι η μόνη επιλογή» σας κρατά μακριά από άλλες επιλογές εκπαίδευσης, απαλλαγείτε από αυτόν και επιδιώξτε αυτό που θέλετε.

Μπορεί να είστε ακριβώς το άτομο που ψάχνω να προσλάβω.

Πηγή: ec.europa.eu

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr