NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Το 2018 παίρνει την θέση του 2017...Τι Εύχονται και τι Κρατάνε οι Έλληνες startupers;

Το 2018 παίρνει την θέση του 2017...Τι Εύχονται και τι Κρατάνε οι Έλληνες startupers;

Το 2017 πλησιάζει στο τέλος του. Και ήταν μια έντονη χρονιά, με πολλά σκαμπανεβάσματα, ειδικά για το ελληνικό startup οικοσύστημα! Οι Έλληνες startupers όμως έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να προσαρμόζονται στις δυσκολίες, τα όποια εμπόδια τα βλέπουν ως προκλήσεις και το ταξίδι τους έχει πολύ μέλλον ακόμα...και ευχόμαστε λαμπρό μέλλον. Με αφορμή λοιπόν και την Πρωτοχρονιά που κοντοζυγώνει, μιλήσαμε με πετυχημένους Έλληνες startupers και τους κάναμε μία απλή ερώτηση: «Τι κρατάτε από το 2017 και τι στόχο θέλετε να πετύχετε μέσα στο 2018;». Ακολουθούν οι απαντήσεις τους:

Γιώργος Ανθόπουλος – Founder e-venzinadika.gr

Κρατάω Ότι : "Το δεν έχω χρόνο" είναι μια δικαιολογία που ανήκει σε αυτούς που δεν έχουν κίνητρο να οραματίζονται την επιτυχία κάθε μέρα μέσα από την σκληρή δουλειά.

Θα ήθελα να πετύχω : Να αποδείξω σε όλους τους  ανθρώπους που ποντάρουν στην αποτυχία μου για διάφορους λόγους ότι τελικά αυτοί απέτυχαν.

Κορκάρης Μιχάλης – Co-Founder WorkIt

Το 2017 ήταν μια χρονιά με αρκετές προκλήσεις και δυσκολίες. Αυτό που κρατάμε είναι η άψογη συνεργασία μεταξύ της ομάδας μας και ο στόχος μας για το 2018 να μεγαλώσουμε και άλλο την ομάδα μας και να βρούμε ανθρώπους με κοινό όραμα και φιλοδοξίες!

Σωτήρης Κόκκινος - Διευθύνων Σύμβουλος FEAC Engineering

Σε επιχειρηματικό επίπεδο κρατάμε την πολύ σημαντική συμφωνία που συνάψαμε με την Siemens PLM Software, όντας πλέον επίσημος τεχνικός και εμπορικός αντιπρόσωπος για τα εργαλεία υπολογιστικής προσομοίωσης. Σε επίπεδο τεχνολογικό, την επίσημη πλέον δραστηριοποίηση της FEAC στον τομέα της Διαστημικής, όπου συμμετέχουμε σε project της ESA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος) και της Airbus, που αφορά την διαστημική αποστολή JUICE (Jupiter ICy moons Explorer). Κλείνοντας, θωρούμε ότι το 2017 ήταν μια χρονιά με πολυδιάστατη δικτύωση, συμφωνίες και συνεργασίες, αποτελέσματα των οποίων έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται. Αναμένουμε λοιπόν το 2018 με πολύ μεράκι και όρεξη για δουλειά, ευελπιστώντας ότι θα αποτελέσει ένα έτος-ορόσημο για  την FEAC Engineering.

Μιχάλης Παπαγαθαγγέλου, Κατερίνα Ματαράγκα και Αλέξανδρος Παναγιώτου- Founders Traptics

Το 2017 ήταν μια χρονιά φρέσκων εμπειριών για εμάς καθώς ήρθαμε σε επαφή τόσο με νέους και ικανούς συνεργάτες όσο και με δημιουργικά και πρωτότυπα projects. Ελπίζουμε το 2018 να έχουμε μια ακόμα μεγαλύτερη ομάδα με δημιουργίες ακόμα μεγαλύτερου βεληνεκούς.

Ζωή Κουρνιά – Co-Founder ingred.io

To 2017 λανσαραμε το Ingredio, το οποίο ενημερώνει τον καταναλωτή για την επικινδυνότητα των συστατικών σε καλλυντικά και τρόφιμα, και μέσα σε 6 μήνες είχαμε 10,000 downloads σε όλο τον κόσμο χωρίς ουσιαστική διαφήμιση. Αυτό δεν ήταν μόνο επιτυχία αλλά κυρίως ευθύνη για να συνεχίσουμε την ανάπτυξη της εφαρμογής για την προστασία του καταναλωτή.

Παναγιώτης Καρακίτσιος – Founder Geomiso

Το 2017 απεδείχθη ορόσημο για την εταιρεία μας, καθώς δημιουργήσαμε τέσσερις νέες θέσεις εργασίας για Έλληνες πολιτικούς μηχανικούς και εξασφαλίσαμε υψηλή χρηματοδότηση με την έγκριση ερευνητικού μας έργου προϋπολογισμού 200.000 ευρώ στο πλαίσιο της δράσης "Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ" του ΕΣΠΑ. Ο κύριος στόχος της εταιρείας για το 2018 είναι η διείσδυση του λογισμικού μας Geomiso, του πρώτου παγκοσμίως πλήρως ενοποιημένου λογισμικού σχεδιασμού και ισογεωμετρικής ανάλυσης, στη διεθνή αγορά CAD/ CAE.

Αντώνης Αργυρός – Founder liateR

Το 2017 ήταν για εμάς η χρονιά της μετάβασης από την ελληνική στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Μετά από επίμονο αγώνα καταφέραμε να βγούμε με μεγάλη επιτυχία στις αγορές της Βορειο-Κεντρικής Ευρώπης και κατά συνέπεια αυτό που κρατάω είναι η επιμονή. Η επιμονή που εκδηλώνεται μέσω της καθημερινής προσπάθειας να μείνεις πιστός στο αρχικό όραμα, στην ομάδα και στους πελάτες. Για το 2018 ο βασικός στόχος είναι πολύ απλός, να μην αλλάξει τίποτα. Να συνεχίσει αυτή η ανοδική πορεία με τον ίδιο ρυθμό που είχαμε το 2017 και με ανάλογες επιτυχίες.

Αλέξανδρος Καραβίτης – Co-Founder Syncbnb

To 2017 για μένα ήταν χρονιά νέου ξεκινήματος και αναγέννησης, καθώς πήρε σάρκα και οστά το Syncbnb, μια ιδέα που είχα στο μυαλό μου από καιρό. Φτιάχτηκε μια καταπληκτική ομάδα, δημιουργήσαμε προϊόν, αποκτήσαμε πελάτες, ζήσαμε μοναδικές στιγμές και εμπειρίες. Το 2018 θα ήθελα να μεγαλώσει το «μωρό» μας ακόμα περισσότερο και να βοηθήσει χιλιάδες ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης σε όλο τον κόσμο να διαχειριστούν τις κρατήσεις τους και να αυξήσουν τα έσοδά τους. Το 2018 το Syncbnb γίνεται έφηβος και ξεκινάει να κατακτήσει τον κόσμο!

Μαρία Τσιάνα – Co-Founder 3asyR

Το 2017 ήταν μια πολύ παραγωγική και απαιτητική χρονιά για εμάς με αρκετές διακρίσεις, κάναμε την πρώτη μας μεγάλη συνεργασία με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων (Δεκέμβριο), βρεθήκαμε ανάμεσα στις 10 πιο υποσχόμενες startups στην Ευρώπη από τον διαγωνισμό GESA Awards (Δεκέμβριο) καθώς και η καλύτερη social economy business στον διαγωνισμό start Tel Aviv (Ιούλιο) και φυσικά η επίσκεψη στο Tel Aviv και στο DLD innovtion festival τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε. Ήμασταν στις 24 καλύτερες startups και παρακολουθήσαμε το 3 μηνο accelarator program του ΜΙΤF Greece (Φεβρουάριο-Απρίλιο) και επίσης στους finalist του The digital gate του αερολιμένα Αθηνών (Δεκέμβριο).

Για το 2018 θα θέλαμε να αναπτυχθούμε περαιτέρω :)

Γενικότερα εύχομαι για το 2018 υγεία, δημιουργικότητα και παραγωγικότητα σε όλους!

Κωνσταντίνος Τσουκαλάς – Co-Founder Naido

Την ολοκλήρωση των πρώτων events που έγιναν booked μέσω της NAIDO και την προσαρμογή του product proposition μας βάσει της συμπεριφοράς πια των χρηστών/πελατών μας, καθώς και το σχεδόν τριπλασιασμό των bookings για το 2018. Ο στόχος για το 2018 είναι να προσθέσουμε επιπλέον τεχνολογικά features στην πλατφόρμα μας και να αυτοματοποιήσουμε περαιτέρω την επικοινωνία και τις διαδικασίες μας, πάντα συνεχίζοντας την αύξηση των πωλήσεων για το 2019.

10 Ρωξάνη Κουτσολουκά – Founder JoinCargo

Το ομαδικό πνεύμα είναι η κινητήριος δύναμη της startup σου και μπορείς να το διατηρήσεις ζωντανό κάνοντας μικρά βήματα, αφιερώνοντας χρόνο σε κοινές δραστηριότητες με την ομάδα και επιλέγοντας να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που σε στηρίζουν. Ο στόχος μου για το 2018 είναι να προωθήσω ένα κλίμα θετικής ενέργειας και δημιουργικότητας, όπου όλα τα μέλη της ομάδας θα «προκαλούμε» ο ένας τον άλλο για να γίνουμε καλύτεροι, θα γιορτάζουμε την επιτυχία και θα μοιραζόμαστε την αποτυχία όλοι μαζί.

 Γιώργος Παχούλης & Λοϊζος Λοϊζου – Founders Phileas Guides

Κρατάμε την επέκταση των οδηγών μας σε νέες περιοχές και φυσικά την ολοκλήρωση του συστήματος πληρωμών που έχουμε υλοποιήσει μαζί με την Mastercard. Μέσα στο 2018 θέλουμε να επεκτείνουμε τον Phileas σε ακόμα περισσότερες περιοχές και την σύνδεση όσο το δυνατόν περισσότερων υπηρεσιών και προϊόντων με τις Phileas Mastercard.

Μαρία-ΖωήΠαπαϊωάννου, Θοδωρής Σωτηρίου – Founders Parky

Μαρία-Ζωή: Το 2017 το Parky βγήκε στην ελληνική αγορά και έβαλε το λιθαράκι για να δημιουργήσουμε μια πολύ καινοτόμα υπηρεσία που λύνει ένα πολύ αληθινό πρόβλημα: Το parking. Δουλέψαμε με ενθουσιασμό και μεράκι, δεχτήκαμε μεγάλη υποστήριξη με ποικίλους τρόπους: από το ΑCEin, από την Google και το Launchpad πρόγραμμα, από το Web Summit και τις μοναδικές διασυνδέσεις και φυσικά το London School of Economics που ξεκίνησε να μας στηρίζει οικονομικά. Κρατάμε αυτά, και πιο πολύ από όλα τα 3500+ άτομα που εμπιστεύτηκαν την υπηρεσία μας.

Θοδωρής: το 2018 η ομάδα μας θα μεγαλώσει και θα βάλουμε τα θεμέλια για την ανάπτυξη του Parky σε περισσότερες αγορές.

Κώστας Σαριδάκης – Co-Founder e-table

Κρατάω την συνεργασία που πετύχαμε με το Tripadvisor η οποία μας επιτρέπει να μπούμε δυναμικά στην αγορά των 30 εκατομμυρίων τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα και την Κύπρο. Το 2018 θα ήθελα να διπλασιάσουμε τα νούμερα μας!

Αντώνης Παναγώτας – Co-Founder Isostevia

Από το 2017 θα ήθελα να κρατήσω το γεγονός ότι η οικογένειά μου και εγώ ήμασταν υγιείς και δυνατοί, αξία ανεκτίμητη για μένα. Το 2017 ήταν μια χρονιά γεμάτη δυσκολίες αλλά και με πολλές στιγμές ευτυχίας. Στο σύνολο της ήταν μια χρονιά επιτυχίας για την isostevia καθώς αυξήσαμε το μερίδιο αγοράς και κλείσαμε σημαντικές συμφωνίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2018 πιστεύω θα είναι χρονιά ορόσημο για την isostevia, θέτοντας ως στόχο τη δημιουργία νέων, καινοτόμων ,γευστικών και ποιοτικών προϊόντων με στέβια, έχοντας πάντα γνώμονα το moto της εταιρείας μας SWEET…AS IT SHOULD BE!

Άννα Χλιούρα - Co-Founder & Marketing Manager Elektronio

Αυτό που κρατάμε από το 2017 είναι ότι “επιβιώσαμε” καθότι hardware startup στην Ελλάδα δεν είναι μία εύκολη υπόθεση και σε αυτό βοήθησε η θέληση μας να εξελίξουμε περαιτέρω την επιχειρηματική μας σκέψη. Για το 2018 στόχος  μας είναι να λανσάρουμε την upgraded έκδοση του ποδηλάτου μας και να υλοποιήσουμε μία πετυχημένη crowdfunding καμπάνια που θα μας επιτρέψει να διαδώσουμε το όραμά μας για βιώσιμη μετακίνηση σε ένα παγκόσμιο κοινό.

Βασίλειος Λαχανάς, Παναγιώτης Σαράφης, Χρήστος Σπαθαράκης, Aiden Short – Founders Ferryhopper

Πριν το 2017 το Ferryhopper ήταν απλά μια ιδέα στο μυαλό μας. Μέσα στη χρονιά που πέρασε όμως, την είδαμε με πολλή χαρά και ενθουσιασμό να γίνεται πραγματικότητα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ένας στόχος που θα θέλαμε να πετύχουμε το 2018 είναι να δούμε τα πλοία του Αιγαίου και του Ιονίου να πλημμυρίζουν από ferryhoppers που θα τριγυρνάνε από νησί σε νησί και θα χαίρονται το ελληνικό καλοκαίρι!

Νικήτας Γεωργόπουλος – Founder E-MAILiT

Αυτό που κρατώ από το 2017 είναι η προσέγγιση του E-MAILiT σε περισσότερους από 1.2 billion internet users. Το νούμερο αυτό θέτει αυτομάτως ως στόχο, για το 2018, την στελέχωση της ομάδος μας με επιπλέον team members, έτσι ώστε να οδηγηθεί το E-MAILiT σε μεγαλύτερες επιτυχίες, σε παγκόσμια κλίμακα.

Άννα Χατζηϊωάννου – Γενική Διευθύντρια Longevity Diet Foods

Για το 2017 : Κάθε αρχή πρέπει να χτίζεται πάνω σε γερά θεμέλια για να έχει «μακροζωία» Για το 2018: Στόχος η διαρκής καινοτομία συνδυασμένη με την εξωστρέφεια.

Αναστασία Μπερμπέρογλου- Co-Founder Vemagnet

Το 2017 αποτέλεσε μια χρονιά εξερεύνησης, με πολλά νέα ερεθίσματα και εμπειρίες που μετατράπηκαν σε δημιουργικότητα. Σίγουρα κρατάω τη δύναμη της ομαδικότητας και πόσο μπορεί κάποιος να εξελιχθεί αποτελώντας μέρος μιας ικανής ομάδας με κοινό όραμα. Όσο για τη νέα χρόνια, ευελπιστώ να συνεχίσει να προσφέρει πηγές έμπνευσης για περαιτέρω εξέλιξη και στόχος μου είναι να αποτελέσουμε έναν πυλώνα υποστήριξης και βιωσιμότητας για την νεανική επιχειρηματικότητα. Καλή χρονιά με υγεία και καινοτόμες ιδέες.

Μιχάλης Ίκουτας – Co-Founder Totos.gr

Το 2017 η ομάδα του totos.gr κατάφερε να πετύχει πολλά μικρά milestones και σίγουρα αυτό είναι κάτι το οποίο όταν κοιτάμε πίσω μας κάνει υπερήφανους. Το 2018 ως πρωταρχικό μας στόχο έχουμε θέσει την εδραίωση του totos.gr στην Ελληνική αγορά, για να μπορέσουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα της επέκτασης σε άλλες αγορές.

Κατερίνα Βήχου – Co-Founder Social Active

To 2017 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά αλλά ταυτόχρονα και πολύ δημιουργική χρονιά! Κρατάω την αισιοδοξία που μου χάρισε, τη πίστη στο αποτέλεσμα και τις μικρές χαρές που έπαιρνα κάθε φορά που ένας μικρός ή μεγάλος στόχος μας γινόταν πραγματικότητα. Το 2017 λανσάραμε τη Social Active, μια startup με αντικείμενο τη δημιουργία περιεχομένου για τα social media. Βασικός μας στόχος ήταν το εγχείρημα να πετύχει. Τα πρώτα δείγματα είναι πολύ θετικά και αυτό μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε! Η νέα χρονιά ξεκινάει με πολλούς και διαφορετικούς στόχους. Βασικός μου στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της Social Active και η καθιέρωσή της στην ελληνική αλλά και διεθνή αγορά. Έχουμε, πλέον, την εμπειρία και τη γνώση να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο την αρχική μας ιδέα, την οποία μάλιστα σχεδιάζουμε να ενισχύσουμε με νέες καινοτόμες υπηρεσίες που πραγματικά έχουν ανάγκη οι πελάτες μας και οι οποίες θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν σημαντικά την επιχείρησή τους.

Μαριάνθη Νίκα, Σοφία Καραγιάννη – Founders 50/50 Project

Αυτά που κρατάμε από το 2017 είναι το feedback που λάβαμε από τους συμμετέχοντες των δράσεων μας ώστε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας καθώς και την υποστήριξη που μας έδωσαν οι συνεργάτες και ο κόσμος που συναντήσαμε στο επιχειρηματικό μας ταξίδι μέχρι τώρα. Μέσα στο 2018, θα θέλαμε να πετύχουμε περισσότερες συνέργειες με άλλους οργανισμούς με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Διονύσης & Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος – Founders FixGuard

Το 2017 ήταν μια πολύ καλή και παραγωγική χρονιά για το FixGuard, στην οποία θέσαμε ισχυρές βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της υπηρεσίας, μετρώντας ήδη πάνω από 50 εταιρείες σε 20 χώρες. O βασικός μας στόχος για το 2018 είναι να ενισχύσουμε το brand name μας στη ναυτιλιακή αγορά αυξάνοντας τα μέλη μας κ εισάγοντας νέες λειτουργίες στη πλατφόρμα μας.

Βάσω Καλαϊτζίδου - Growth Master, Growthrocks

Το 2017 για μένα σηματοδότησε μια μεγάλη αλλαγή. Η μία επαγγελματική επιλογή μου ωρίμασε, ολοκληρώθηκε και έδωσε τη σκυτάλη στην επόμενη, σε μία κίνηση που αρκετοί φίλοι βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν γενναία. Γενναίος είναι αυτός που έχει κάτι να χάσει και παρ’ όλα αυτά τολμάει. Δεν είναι γενναία μια αλλαγή στην ώρα της. Αντίθετα, η αδράνεια είναι σύμπτωμα ηττοπάθειας. Θέλει δουλειά για να βγεις από μια στρωμένη πορεία, την ίδια στιγμή όμως ο φόβος της αλλαγής είναι που σε οδηγεί να χάσεις περισσότερα. Για το 2018 στοχεύω να ανέβω ένα σκαλί ακόμη. Να γεμίζω το χρόνο μου με ποιοτικές στιγμές και να κρατήσω κοντά μου τους ανθρώπους που με κάνουν να θέλω να γίνομαι καλύτερη. Να συσσωρεύσω αρκετή γνώση για να είμαι ακόμα πιο παραγωγική για τους συνεργάτες μου που με εμπιστεύονται. Να βοηθήσω αυτούς που κάνουν κάτι καλά να το κάνουν ακόμα καλύτερα και αυτούς που δυσκολεύονται να βρουν λύσεις σε αυτά που τους κρατάνε πίσω. Να δώσω 51 και να πάρω 49.

Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου - CEO & co-founder, blueground

Το 2017 ήταν μια πολύ όμορφη και δυνατή χρονιά για εμάς στην blueground! H νέα χρηματοδότηση ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ που λάβαμε τον Απρίλιο, μας επέτρεψε να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά το ταξίδι μας στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε αλλά και να προσθέσουμε άλλη μία πόλη, τη Νέα Υόρκη. Για το 2018, ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία και να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας διαμονή σε ακόμη περισσότερους εταιρικούς ταξιδιώτες σε όλον τον κόσμο.

Γιάννης Ψαράς – Co-Founder Moosend

Από το 2017 κρατάμε τα περιπου 300 εκατομμύρια ανθρώπους που αγγίξαμε ως τεχνολογική εταιρεία! Και όλα τα λάθη και τα road bumps τα οποία μας έφεραν μέχρι σήμερα τις επιτυχίες. Ο στόχος του 2018... είναι να δώσουμε στους πελάτες μας τα εργαλεία των trends του 2019! Αν αυτό ακούγεται πολύ φιλόδοξο, τότε κρατήστε το. Οι προκλήσεις είναι οι καινούριοι μας στόχοι.

Αθανασία Παναγιωτοπούλου & Κωνσταντίνος Κωμοδρόμος - Founders Vesselbot

Το 2107 ήταν μια χρόνια πολύ σημαντική για το VesselBot και για το λόγο αυτό θα θέλαμε να κρατήσουμε όλα όσα, τόσο θετικά όσο και αρνητικά, μας έφερε. Κατά τη διάρκεια της η ομάδα μας μεγάλωσε σε αριθμό ενώ παράλληλα εμπλούτισε τις εμπειρίες και τις γνώσεις της, η πλατφόρμα μας αναπτύχθηκε περαιτέρω τεχνολογικά και προχωρήσαμε σε πολύ σημαντικές συμφωνίες με εταιρείες της παγκόσμιας αγοράς. Το 2018 αναμένουμε πως θα είναι η χρονιά κατά την οποία τόσο το VesselBot όσο και η αγορά της ναυτιλίας γενικότερα θα περάσουν σε μια άλλη εποχή.

Γιάννης Κωστόπουλος - CEO SaMMY

Το έτος που φεύγει για εμάς στη SaMMY ήταν καθοριστικό για την εδραίωσή μας στην αγορά της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, αφού καταφέραμε να παρέχουμε υπηρεσίες σε 18 μαρίνες σε Ελλάδα και Κύπρο, να δημιουργήσουμε συνεργασίες με τις σημαντικότερες εταιρίες και ομίλους στο χώρο του yachting, όπως ο όμιλος D-Marin, o ταξιδιωτικός οδηγός Azimuthio και να επιλεγούμε ως ο βασικός ΙοΤ solution provider για Smart Marinas της Ισπανικής εταιρίας Libelium.

To 2018 φέρνει νέες προκλήσεις για την εταιρία μας, αφού στοχεύουμε πλέον στην επέκτασή μας στην αγορά της Ιταλίας και Νότιας Γαλλίας με απώτερο στόχο να αποτελέσουμε τον σημαντικότερο πάροχο ψηφιακών υπηρεσιών για Next Generation Marinas στην Ευρώπη.

Βασίλης Δήμτσας - Founder Intrideo

Το 2017 χτίσαμε μια ομάδα από τρομερά ταλαντούχους ανθρώπους σε Ελλάδα και Καναδά και το 2018 έχουμε σαν στόχο να βγάλουμε όλοι μας τον καλύτερό μας εαυτό για να αναπτύξουμε την Intrideo!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr