NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Το Reload Greece ανακοινώνει τους φιναλίστ του Young Entrepreneurs Programme και την πρώτη εκδήλωση στη Γερμανία

Το Reload Greece ανακοινώνει τους φιναλίστ του Young Entrepreneurs Programme και την πρώτη εκδήλωση στη Γερμανία
16_01_2018 | 12:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Ένας συναρπαστικός μήνας έχει ξεκινήσει για τον οργανισμό, καθώς μαζί με την ανακοίνωση των φιναλιστ του Young Entrepreneurs Programme (RG YEP) στο Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποιείται και η πρώτη εκδήλωση στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Μόναχο, ως μέρος της επέκτασης της δραστηριότητας του Reload Greece  εκτός Η.Β και Ελλάδας.

Το RG YEP είναι ένα pre accelerator πρόγραμμα 3 σταδίων σχεδιασμένο να εμπνεύσει, εκπαιδεύσει και καλλιεργήσει νέους επιχειρηματίες. Από το Σεπτέμβριο του 2017, πάνω από 300 νέοι έχουν πάρει μέρος στα κατά τόπους workshops του RG YEP, σε 14 κορυφαία πανεπιστήμια σε 7 διαφορετικές πόλεις στο Η.Β. Κατά τη διάρκεια του (πρώτου) Ignite σταδίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εμπνευστούν από τις ιστορίες διαφορετικών επιχειρηματιών και να συμμετέχουν σε workshops με στόχο τη δημιουργία και ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους ιδεών.

12 ιδέες από νέους επιχειρηματίες με όραμα έχουν επιλεγεί για το (δεύτερο) Accelerate στάδιο (όπου θα έχουν πρόσβαση σε 1:1 mentoring και εξειδικευμένα masterclasses στη δημιουργικότητα & καινοτομία, στα οικονομικά, στο marketing και το pitching. Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, το Accelerate matching event θα λάβει χώρα στο London Business School. Σε αυτή την εκδήλωση, πετυχημένοι επιχειρηματίες θα μοιραστούν την εμπειρία τους με το κοινό και οι 12 finalists θα γνωρίσουν τους μέντορές τους. Η εκδήλωση σηματοδοτεί την αρχή του mentoring προγράμματος που θα διαρκέσει 6 βδομάδες και στη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν με τους μέντορές τους εντατικά για να μετατρέψουν την ιδέα τους σε startup. Μια ομάδα από 17 έμπειρους μέντορες, από εταιρείες όπως οι: AstraZeneca, Deloitte, Salesforce, O2, Santander, Citi και J.P. Morgan συμμετάσχουν στο πρόγραμμα για να καθοδηγήσουν τις ομάδες  στο ταξίδι τους.

Το 3ο και τελευταίο στάδιο του RG YEP, Pitch θα λάβει χώρα στις 17 Μαρτίου 2018. Οι ομάδες θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους μπροστά από ένα panel κριτών, τους μεντορές τους και ένα ζωντανό κοινό για να διεκδικήσουν τέσσερα βραβεία. Τα βραβεία περιλαμβάνουν ένα χρηματικό έπαθλο 1,000 λίρων, δωρεάν πρόσβαση σε co-working space και πρακτική άσκηση με το βραβείο Καινοτομίας που υποστηρίζεται από το Corallia, το βραβείο Young Leader, το βραβείο Social Impact που υποστηρίζεται από την εταιρία ΤΙΤΑΝ και το βραβείο Rising Star, το οποίο εξασφαλίζει άμεση πρόσβαση στο accelerator programme RG Challenge που διαρκεί 9 μέρες.

Οι δώδεκα RG YEP φιναλίστ είναι:

  • Clinical Service: Η ιδέα είναι η διάγνωση ουρολοιμώξεων να μπορεί να γίνει από τους ίδιους τους ασθενείς στα σπίτια τους χωρίς να χρειάζονται ραντεβού με γιατρό ή χωρίς να καταφύγουν στα επείγοντα. 
  • Cloud Service: Στόχος του Cloud Service είναι να χρησιμοποιήσει πληροφορική και ρομποτική για να βελτιώσει την αναπαραγωγικότητα και επαναληπτικότητα πειραμάτων, αλλάζοντας έτσι ριζικά τους τρόπους που γίνεται η έρευνα στη βιοτεχνολογία.
  • Film Production: Στόχος είναι η δημιουργία ενός χώρου συνεργασίας στην Αθήνα για την παραγωγή ταινιών. Ο χώρος θα δώσει την δυνατότητα σε νέους κινηματογραφιστές να παρακολουθήσουν σεμινάρια, καθώς επίσης και πρόσβαση σε χρηματοδότηση, σαν προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η έλλειψη νέων ελληνικών ταινιών.
  • FundEdu: Το FundEdu στοχεύει να συνδέσει φοιτητές που θέλουν να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές τους μέσα από crowdfunding και P2P δανεισμό μαζί με άλλους φοιτητές, καθώς και με εταιρίες που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν ταλέντα και να επενδύσουν σε ανθρώπους.
  • Interjobs: Στόχος είναι η δημιουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας αναζήτησης εργασίας για διεθνείς φοιτητές και επαγγελματίες που αναζητούν δουλειά στο ΗΒ.
  • Online Platform: Μια πλατφόρμα όπου καταρτισμένοι εργαζόμενοι μπορούν να βρουν και να συνδεθούν με ταλαντούχους ανθρώπους στη γειτονιά τους που ενδιαφέρονται να προσφέρουν της υπηρεσίες τους, πχ. για μαθήματα μουσικής, μαγείρεμα, διακόσμηση.
  • Pinboard: Μια πλατφόρμα όπου φοιτητές μπορούν να διδάξουν και να μάθουν διάφορες νέες δεξιότητες (προγραμματισμό, μαθηματικά, ξένες γλώσσες) άμεσα ή διαδικτυακά από 5 με 15 λίρες την ώρα.
  • Πλατφόρμα για επαγγελματίες στον κλάδο των πωλήσεων: Η πλατφόρμα θα βοηθήσει tech start-ups με την εύρεση και αξιολόγηση πιθανών πωλητών από χώρους ανά την Ευρώπη, περιλαμβανομένου του Ελληνικού οικοσυστήματος, αναλαμβάνοντας το 80% της διαδικασίας πρόσληψης για εταιρείες που δεν έχουν τήμα human resources.
  • Racecheck: Μια παγκόσμια πλατφόρμα για εκδηλώσεις endurance sports, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κλείσουν εισιτηρία, να προωθήσουν εκδηλώσεις.
  • Statathlon: Οι αθλητές μπορούν να βελτιώσουν την απόδωση τους κατά 40% κάθε χρόνο χρησιμοποιώντας Data Science και τεχνικές Machine Learning. Το Statathlon προσφέρει τη σχετική του εμπειρία σαν μια υπηρεσία για να βοηθήσει τους αθλητές να βελτιώσουν την απόδοση τους.
  • Student Lease: Στόχος είναι να βελτιωθεί η αγορά ενοικίασης διαμερισμάτων με μία πλατφόρμα που θα χρησιμοποιεί AI και VR για να κάνει την διαδικασία εύρεσης και ενοικίασης κατοικιών πιο εύκολη για φοιτητές και ιδιοκτήτες, ρίχνοντας παράλληλα το κόστος.
  • Universal Lift Kit: Ιδέα είναι η ανάπτυξη ενός βοηθητικού αναβατικού εργαλείου σε οχήματα για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Εγγραφείτε εδώ για να γνωρίσετε τους finalists από κοντά και να συμμετάσχετε στο RG YEP Matching Event το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr