NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Top Stories από το Διαδίκτυο
ανάγνωση

Ποια πράγματα πρέπει να σταματήσεις αν θέλεις να είσαι καθημερινά πιο παραγωγικός

Ποια πράγματα πρέπει να σταματήσεις αν θέλεις να είσαι καθημερινά πιο παραγωγικός

Οι κακές συνήθειες που σε κρατάνε πίσω κι οφείλεις να εγκαταλείψεις!

Κανείς δεν μπορεί να σαμποτάρει τον εαυτό σου περισσότερο από εσένα τον ίδιο. Η τεχνολογία, οι πολλές οθόνες, η digital εποχή έχει κάνει το attention span μας να μπαίνει σε μια μαύρη τρύπα και να θέλει κλαρκ για να το σηκώσει και να το βάλει σε γραμμή παραγωγής.

Είναι μερικές κακές συνήθειες, λοιπόν, που όχι μόνο ρίχνουν την παραγωγικότητα και την ακρίβεια στα τάρταρα αλλά σε βάζουν σε ένα comfort zone, με αποτέλεσμα να γίνεσαι λιγότερο δημιουργικός.

Κάτσαμε και μαζέψαμε εννιά πράγματα που αν τα μειώσεις, σε βάθος χρόνου, θα δεις πόσο πιο συγκεντρωμένα και παραγωγικά θα κυλά η μέρα σου. Είτε έχει να κάνει με τη δουλειά στο γραφείο είτε με τη ζωή την ίδια.

Έχουμε και λέμε.

To ξεκίνημα

Πολλοί συγγραφείς περνούν ατελείωτες ώρες κάνοντας brainstorming για το τι θα γράψουν. Η ουσία είναι όμως ότι πώς θα καταφέρεις να δημιουργήσεις κάτι σπουδαίο αν δεν ξεκινήσεις από κάπου; Όπως πολύ σωστά το θέτει η συγγραφέας Jodi Picoult «μπορείς να διορθώσεις μια κακή σελίδα, αλλά όχι μια άδεια». Επομένως, πάρε βαθιά ανάσα και ξεκίνα. Ό,τι κι αν έχεις να κάνεις, είτε πρόκειται για μια επίσκεψη στο γυμναστήριο είτε μία δουλειά που έχεις αφήσει καιρό να σε περιμένει.

Τα notifications

Χρειάζεσαι 15 λεπτά συνεχόμενα για να συγκεντρωθείς σε κάτι που έχεις να κάνεις. Αν το καταφέρεις, μπήκες στην παραγωγική φάση. Τη λεγόμενη ροή. Επομένως, κλείσε τα notifications των κοινωνικών δικτύων, αυτά που σε βγάζουν εκτός ρυθμού.

Οι συναντήσεις

Ένα αρχαίο ρητό λέει: "Bored at work? Call a meeting". Έτσι, οι άσκοπες εσωτερικές συναντήσεις πολύ εύκολα αποσπούν πολύτιμο χρόνο.Δεν είναι τυχαίο ότι οι παραγωγικοί άνθρωποι προσπαθούν να τα αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι. Γι' αυτό όταν καλούν σε κάποιο meeting ενημερώνουν εξαρχής ότι θα τηρηθεί με αυστηρότητα το χρονοδιάγραμμα, ώστε να μην πλατιάσει κανένας.

Η άμεση απάντηση στα emails

Οι παραγωγικοί άνθρωποι δεν αφήνουν το e-mail τους να αποτελεί μόνιμη παρεμβολή. Εκτός του ότι έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα στο κάθε πότε τα ελέγχουν κι απαντούν, έχουν λίστα με προτεραιότητες τις οποίες τσεκάρουν καθημερινά. Μπορείς επίσης να βάλεις ρύθμιση αυτόματης απάντησης, που ενημερώνει τον παραλήπτη πότε θα είναι σε θέση να τσεκάρει το μήνυμα.

To snooze

Ο τελευταίος κύκλος του ύπνου είναι αυτός που σε προετοιμάζει για να ξυπνήσεις στην ώρα σου. Γι' αυτό κάποιες φορές σηκώνεσαι προτού χτυπήσει το ξυπνητήρι. Αν, όμως, το παρατείνεις με τα επαναλαμβανόμενα snooze, πέφτοντας και πάλι στην αγκαλιά του ζεστού σου μαξιλαριού το πιο πιθανό είναι να ξυπνήσεις βαρύς, κουρασμένος και κακόκεφος. Ίσως χρειαστεί και αρκετή ώρα για να έρθεις στα ίσα σου και να μπορέσεις να λειτουργήσεις κανονικά. Οπότε, όσο κουρασμένος κι αν νιώθεις πίεσε τον εαυτό σου να σηκωθείς απ' το κρεβάτι την ώρα που πρέπει.

To multitasking

Multitasking. Αυτό που ρίχνει την παραγωγικότητά σου στα Τάρταρα. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάθε φορά τα πάντα την ίδια στιγμή. Υπάρχει χρόνος. Ερευνητές, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι όσοι βομβαρδίζονται συνεχώς με πληροφορίες από κάθε πράγμα που καταπιάνονται την ίδια στιγμή, τους είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθούν ή να ανακαλέσουν πράγματα στη μνήμη τους.

Η αναβολή κάθε δύσκολης δουλειάς

Εκτός από τη σωματική ο οργανισμός, όσο κι αν δεν το παίρνεις χαμπάρι καθημερινά, κουβαλά και την ψυχική κούραση. Φαντάσου το μυαλό σαν έναν διακόπτη, που άπαξ και τον κατεβάσει τόσο πιο εύκολα μεταθέτει τις δύσκολες αποφάσεις και tasks που έχουν να γίνουν για πολύ αργότερα. Έτσι, αν δώσεις προτεραιότητα στα απαιτητικά που έχεις να κάνεις στην αρχή της ημέρας σου, τότε δηλαδή που το μυαλό είναι πιο καθαρό, θα πετύχεις ευκολότερα τους στόχους σου. Για να στο κάνουμε πιο λιανά, θυμήσου τις εποχές που διάβαζες νωρίς το πρωί και αυτές που το έκανες αργά το βράδυ.

Το κινητό στο κρεβάτι

Ποιος δεν το κάνει θα μου πεις. Γι' αυτό το θέμα οφείλεις να γνωρίζεις, λοιπόν, ότι το φως της οθόνης κουράζει τα μάτια και επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου σου. Όχι άδικα, οι ερευνητές το θεωρούν ως ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος πριν κοιμηθεί.

Η πολλή ζάχαρη

Η γλυκόζη λειτουργεί σαν καύσιμο για τον εγκέφαλο. Βοηθά στη συγκέντρωση, σε τονώνει. Σύμφωνα με την ιατρική επιστήμη η ιδανική ποσότητα είναι περίπου 25 γρ. και έχει μεγάλη σημασία το πως θα γίνει η πρόσληψή της απ' τον οργανισμό. Ένα αναψυκτικό ή ένα γλυκό θα σου δώσουν πρόσκαιρη ενέργεια, που δεν θα διαρκέσει πάνω από 20 λεπτά, ενώ τροφές όπως το καστανό ρύζι που την απελευθερώνουν σταδιακά, σου δίνουν ενέργεια για περισσότερες ώρες.

Πηγή: askmen.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr