NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Παιδεία - Νεολαία
ανάγνωση

Από τα θρανία του Pierce στο ΜΙΤ

Από τα θρανία του Pierce στο ΜΙΤ

Ο Γιάννης Χατζηβέρογλου, τελειόφοιτος μαθητής του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και παίκτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, ξεκινά την κολεγιακή του πορεία στο κορυφαίο ΜΙΤ!

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι υπερήφανο για τον μαθητή του Pierce, Γιάννη Χατζηβέρογλου, ο οποίος έγινε δεκτός στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT), ένα από τα μεγαλύτερα, σπουδαιότερα και πιο φημισμένα πανεπιστήμια του κόσμου.

Γεννημένος το 2000, ο μαθητής του Pierce και guard-forward του Παναθηναϊκού, Γιάννης Χατζηβέρογλου, πέρασε με επιτυχία τα τεστ του κορυφαίου αμερικανικού πανεπιστημίου, το οποίο τον ενημέρωσε προ ημερών πως τον περιμένει στη Βοστόνη για να σπουδάσει Computer Science and Mathematics, παίζοντας παράλληλα μπάσκετ στην ομάδα του ΜΙΤ!

Ο Χατζηβέρογλου ήταν πάντα άριστος μαθητής. Από την Α' Γυμνασίου και για όλα τα χρόνια της φοίτησής του στο σχολείο, η βαθμολογία του δεν έπεσε ποτέ κάτω από 19!

Στον Παναθηναϊκό μπήκε το καλοκαίρι του 2016 μόλις τελείωσε το Πανευρωπαϊκό με την Εθνική Παίδων. Πάντα, όμως, προτεραιότητα είχαν οι σπουδές του. «Η προσπάθεια για τα αμερικανικά πανεπιστήμια γίνεται τα τελευταία τρία χρόνια. Όταν ξεκίνησα να ενδιαφέρομαι, μπήκα στο διαδίκτυο και έψαξα τι υπάρχει, είδα τα rankings».

Το ΜΙΤ εκδήλωσε ενδιαφέρον για τον Χατζηβέρογλου προσκαλώντας τον στα camp του, όπου ο μαθητής άφησε τους προπονητές εντυπωσιασμένους με τις επιδόσεις και τις ικανότητές του. Η θετική ανταπόκριση του ΜΙΤ στην αίτησή του υπήρξε το επιστέγασμα μιας μεγάλης και σημαντικής προσπάθειας, στην οποία το Pierce στήριξε τον Χατζηβέρογλου από την πρώτη στιγμή.

Στη σπουδαία αυτή επιτυχία αντανακλάται η κεντρική φιλοσοφία του Pierce να προσφέρει ολιστική εκπαίδευση στους μαθητές του, ώστε να αναπτύσσουν δεξιότητες που οδηγούν στη διαμόρφωση πολύπλευρων και ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.

Θερμά συγχαρητήρια στον νεαρό μαθητή και αθλητή. Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή σταδιοδρομία και κάθε επιτυχία στα ακαδημαϊκά και αθλητικά του βήματα!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr