NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Top Stories από το Διαδίκτυο
ανάγνωση

Οι συμπεριφορές που κανείς δεν θέλει να έχει στο γραφείο του

Οι συμπεριφορές που κανείς δεν θέλει να έχει στο γραφείο του

Αν αναγνωρίζεις στο εργασιακό σου περιβάλλον κάποια από τις παρακάτω, τότε να είσαι σίγουρος ότι υπάρχει πρόβλημα!

Τρόποι. Παντού και πάντα.

Ειδικά στο γραφείο. Εκεί, ξέρεις ότι δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι όπως έχεις μάθει ή όπως θέλεις. Πρέπει να μάθεις να λειτουργείς σε ένα πλαίσιο και πάντα με ομαδικό πνεύμα είτε θες να πας μπροστά είτε όχι. Ακολουθούν τέσσερα πράγματα που αφορούν κυρίως στη συμπεριφορά που οφείλεις (στον εαυτό σου πρωτίστως) να έχεις και δεν έχουν να κάνουν με την απόδοσή σου και με το πόσο αποτελεσματικός είσαι για τον εργοδότη σου.

Τα ψέματα

Το να λες ψέματα είναι ένα από τα μεγαλύτερα φάουλ που πρέπει να αποφύγεις στη δουλειά. Και στη ζωή γενικότερα αλλά ας μείνουμε στο θέμα μας. Το να γράψεις στην αίτηση σου κάτι που δεν ισχύει (και που θα εύχεσαι να μην γίνει αργότερα αντιληπτό), είναι κάτι που μπορεί να σε οδηγήσει στο ταμείο ανεργίας. Να είσαι σίγουρος ότι προβλήματα φέρνουν ακόμα και τα πιο αθώα ψέματα. Και αυτό γιατί δεν έχει να κάνει απλά με τη σημασία του ψέματος αλλά με αυτό καθαυτό, αφού φανερώνει τον χαρακτήρα σου. Τα ψέματα άλλωστε συχνά παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας, αφού αναγκάζεσαι να πεις και δεύτερο για να καλύψεις το πρώτο. Την ώρα που θα σε πάρουν χαμπάρι, θα έχει χαθεί και όποια εμπιστοσύνη έχει αναπτυχθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή. Α ναι, επειδή ο κόσμος είναι σκληρός, σημείωσε ότι και η υπόληψή σου θα πάει περίπατο.

Η εικόνα στα social media

Είναι κανόνας. Απόφυγε να ασχολείσαι με τα δικά σου κοινωνικά δίκτυα τις ώρες που δουλεύεις και περιόρισε τις δημοσιεύσεις που κάνεις ακόμη και όταν έχεις διάλειμμα. Βασικός κανόνας είναι να προσέχεις να μην ποστάρεις κάτι που θα σε εκθέσει ή θα στραπατσάρει την εικόνα σου (σε γενικές γραμμές άσε τις selfies για τις διακοπές). Επίσης έχε στο νου σου, ότι ο κόσμος βλέπει τα πάντα. Ακόμη και ένα like σε ένα λάθος post μπορεί να σου στοιχίσει τη δουλειά. Έχει συμβεί.

Η κακή συμπεριφορά

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για απόλυση. Παίζει πολύ μεγάλη σημασία η ατμόσφαιρα που υπάρχει στον εργασιακό χώρο. Μια κακή συμπεριφορά είναι πρόβλημα γιατί επηρεάζει όχι μόνο τη δική σου απόδοση αλλά και των υπολοίπων. Δημιουργεί τοξική ατμόσφαιρα και διαλύει κάθε έννοια ομαδικού πνεύματος, ακόμη και αν δεν το συνειδητοποιείς. Να θυμάσαι πάντα ότι όσο ταλαντούχος η συμπεριφορά παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο με το ταλέντο. Πολλές φορές και μεγαλύτερο.

Το κουτσομπολιό

Μην το κάνεις. Όσο και να πιστεύεις ότι θα μείνει κρυφό στις περισσότερες περιπτώσεις φτάνει στ' αυτιά εκείνου που έπιασες στο στόμα σου και στόλισες με ένα σωρό «κοσμητικά» επίθετα. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος να «δηλητηριάσεις» ένα εργασιακό περιβάλλον και οι εργοδότες πάντα δίνουν σημασία σε κάτι τέτοια. Κανείς δεν θέλει τις ανακατώστρες. Ούτε ο μαλάκας του γραφείου.

Πηγή: askmen.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr