NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Top Stories από το Διαδίκτυο
ανάγνωση

7 στρατηγικές για πετυχημένη καριέρα!

7 στρατηγικές για πετυχημένη καριέρα!

Όλοι μας επιθυμούμε να έχουμε μια πετυχημένη καριέρα. Ζώντας σε έναν κόσμο στον οποίο η κοινωνική θέση και τα χρήματα παίζουν σπουδαίο ρόλο, το κυνήγι της επιτυχίας σίγουρα έχει να προσφέρει πολλά θετικά στοιχεία για μια πιο ποιοτική ζωή. Οι λόγοι που ένα άτομο θέλει να φτάσει στην επιτυχία είναι πολλοί.

Μια επαγγελματική επιτυχία στη ζωή, μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα. Προσφέρει ένα αίσθημα ασφάλειας και ολοκλήρωσης. Πολλοί άνθρωποι που πήγαν από το μηδέν σε μια επιτυχημένη καριέρα ανέφεραν ότι η ζωή τους βελτιώθηκε σχεδόν σε όλες τις πτυχές της.

Επομένως, αν θέλετε να φτάσετε και εσείς στην επαγγελματική επιτυχία, δείτε παρακάτω 7 στρατηγικές συμβουλές για να βελτιώσετε άμεσα την καριέρα σας:

1. Προσδιορίστε με τους στόχους σας

Πριν αποφασίσετε τι καριέρα θέλετε να ακολουθήσετε, βρείτε πρώτα τον εαυτό σας. Μια μεγάλη πλειοψηφία ανθρώπων περνούν την ζωή τους ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο πρότυπο, με αποτέλεσμα να καταλήγουν να ασχολούνται με κάτι που δεν τους αρέσει πραγματικά και να χάνουν πολλά άλλα πράγματα που θα μπορούσαν να κάνουν.

Επομένως, για να αποφύγετε αυτό το δυσάρεστο συμβάν, αναλογιστείτε τις ορθολογικές επιθυμίες σας, μελετήστε βαθιά το πεδίο ενδιαφέροντός σας, και αναλογιστείτε πως μπορείτε να συνδυάσετε τις επιθυμίες σας με τους ορθολογικούς σας στόχους.

2. Δημιουργήστε ένα επαγγελματικό βιογραφικό σημείωμα

Το βιογραφικό σας είναι βασικά ο τρόπος σας να πείτε στον εργοδότη "Είμαι καλός σε αυτό και σε αυτό, και μπορώ να βοηθήσω κάνοντας αυτό και αυτό". Αυτός είναι λοιπόν ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα επαγγελματικό, τακτοποιημένο βιογραφικό σημείωμα. Θα ήταν καλή επιλογή να απευθυνθείτε ακόμη και σε ειδικούς για να φτιάξετε το τέλειο βιογραφικό.

3. Αναγνωρίστε τα πλεονεκτήματά σας

Η αναγνώριση αποτελεί ουσιαστικό κλειδί για την προσωπική βελτίωση. Γνωρίζοντας τις εσωτερικές σας σκέψεις, τις δυνάμεις σας, τις επιθυμίες σας και τα μειονεκτήματά σας, μπορείτε να προσαρμόσετε τη ζωή σας σε όποιες συνθήκες και αν βρεθείτε. Ανεξάρτητα από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά σας, θα πρέπει να επιλέξετε μια καριέρα που θα ωφελεί τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητές σας.

4. Αναλάβετε τις ευθύνες

Μια διαφορά μεταξύ μέτριων και επιτυχημένων επαγγελματιών αποτελεί η ευθύνη. Παρόλο που γνωρίζετε την ιδέα, ίσως να μην την εφαρμόζετε καθημερινά. Κάθε φορά που κάτι πηγαίνει στραβά, πρέπει να αναλογιστείτε αν ήταν δικιά σας ευθύνη. Ξεκινήστε να αναλαμβάνετε την ευθύνη για όλες τις ενέργειές σας και μην κατηγορείτε κανέναν για τα λάθη σας. Αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί κάποιος να κάνει. Μην παίρνετε τα πράγματα προσωπικά, και να είστε ήρεμοι.

5. Να ανεβάζετε πάντα τον πήχη ψηλά

Ένας ακόμη παράγοντας που διαχωρίζει τον πετυχημένο επαγγελματία παό τον αποτυχημένο. Να έχετε πάντα τον πήχη ψηλά, καθώς θα σας δίνει το κίνητρο να πετύχετε νέους στόχους και δεν θα σας αφήνει να επαναπαυθείτε με κάτι λιγότερο. Κάθε 2-3 μήνες πάρτε λίγο χρόνο να αναλογιστείτε τι έχετε πετύχει, και σκεφτείτε σιγά-σιγά πως μπορείτε να πετύχετε περισσότερα.

6. Κάντε personal branding

Όλες οι μεγάλες εταιρίες επενδύουν εκατομμύρια για να βελτιώσουν το brand τους, να το κάνουν γνωστό στον κόσμο. Επομένως γιατί να μην φροντίσετε και εσείς το δικό σας branding; Βελτιώστε την εικόνα σας στην αγορά εργασίας. Οι σωστοί επαγγελματίες πρέπει να προωθούν το όνομά τους και την δουλειά τους. Μπορείτε να το κάνετε αυτό δημιουργώντας ένα blog ή/και φτιάχνοντας ένα επαγγελματικό προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα.

7. Κάντε πολύ Networking

Το Networking κρύβει πολλές ευκαιρίες. Όταν γνωρίζετε νέα άτομα, αποκτάτε ουσιαστικά την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε τις δικές τους ικανότητες υπέρ σας. Βέβαια, πρέπει και εσείς να ανταποδώσετε με κάτι χρήσιμο, με τις υπηρεσίες σας, τις συμβουλές σας, τις γνώσεις σας κλπ. Μην περιμένετε άλο λοιπόν, και για αρχή μπορείτε να φτιάξετε προφίλ σε Facebook, Linkedin και Twitter, και με τον καιρό αθ βρείτε πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες σε αυτά τα κοινωνικά δίκτυα.

Πηγή: careercast.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr