NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Top Stories από το Διαδίκτυο
ανάγνωση

Βρείτε νέα δουλειά σε 10 βήματα!

Βρείτε νέα δουλειά σε 10 βήματα!

Ψάχνετε να βρείτε δουλειά. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος όμως για να ξεκινήσετε την αναζήτηση εργασίας, για να βρείτε τις εταιρίες που θα θελήσουν να σας προσλάβουν;

Παρακάτω θα βρείτε λοιπόν 10 βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να οργανώσετε καλύτερα την αναζήτησή σας.

Πού ψάχνετε;

Συγκεντρώστε τα καλύτερα sites με τις αγγελίες θέσεων εργασίας. Βρείτε τα sites εκείνα που ανεβάζουν θέσεις εργασίας στο στυλ που σας ενδιαφέρει. Από εταιρικά sites έως τραπεζικά και networking. Σκεφτείτε επίσης το ενδεχόμενο να συνεργαστείτε με έναν recruiter που θα σας προσφέρει πολύτιμη βοήθεια.

Μείνετε συγκεντρωμένοι στην αναζήτηση εργασίας σας

Χρησιμοποιήστε τις μηχανές αναζήτησης εργασίας για να βρείτε θέσεις εργασίας χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά που ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντά σας και τη θέση που θέλετε να εργαστείτε. Η συγκεκρινοποίηση των κριτηρίων αναζήτησης θα σας βοηθήσει να εστιάσετε την αναζήτηση σε εκείνες τις εργασίες που σας ενδιαφέρουν πραγματικά και θα σας δώσει πιο σχετικές λίστες εργασίας προς εξέταση και λιγότερες μη σχετικές λίστες.

Φτιάξτε το Personal Branding

Δημιουργήστε προφίλ στο LinkedIn και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα. Ενισχύστε την εικόνα σας σε επαγγελματικό επίπεδο. Με αυτό το τρόπο, οι υπεύθυνοι προσλήψεων θα σχηματίσουν μια θετική εντύπωση για εσάς ως υποψήφιο.

Επικοινωνήστε με τις επαφές σας

Τώρα λοιπόν που έχετε δημιουργήσει προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα, αρχίστε να τα χρησιμοποιείτε. Συνδεθείτε με όλους όσους γνωρίζετε, γιατί ποτέ δεν ξέρετε ποια επαφή μπορεί να σας βοηθήσει στην αναζήτηση εργασίας σας ή να σας φέρει σε επαφή με κάποιον άλλον που θα μπορεί να σας βοηθήσει.

Χρησιμοποιήστε εφαρμογές και εργαλεία αναζήτησης εργασίας

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές και εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να επισπεύσετε την αναζήτηση εργασίας σας και να διαχειριστείτε την καριέρα σας. Βρείτε ποια σας ταιριάζουν και χρησιμοποιήστε τα για να οργανώσετε την αναζήτηση εργασίας σας και να εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο.

Δημιουργήστε λίστα με τις εταιρίες στις οποίες θέλετε να εργαστείτε

Έχετε μια λίστα με τις εταιρείες στις οποίες θα θέλατε να εργαστείτε; Αν όχι, είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε έναν κατάλογο εταιρειών που θα στοχεύσετε στην αναζήτηση εργασίας σας. Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο και είναι εύκολο να βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τους πιθανούς εργοδότες. Μπορείτε ακόμη να εγγραφείτε στα sites των εταιριών αυτών για να λαμβάνετε άμεσα ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για νέες θέσεις εργασίας.

Πάρτε τον χρόνο σας για το βιογραφικό σας

Πώς γνωρίζουν οι εργοδότες ότι έχετε τις δεξιότητες που αναζητούν; Θα πρέπει να τους το δείξετε. Είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να φτιάξετε στοχευμένα βιογραφικά που θα συνδέονται με τα κριτήρια πρόσληψης για τις εργασίες για τις οποίες υποβάλλετε αίτηση.

Προετοιμαστείτε για την συνέντευξη

Όταν κληθείτε στην συνέντευξη, σιγουρευτείτε ότι έχετε προετοιμαστε όπως πρέπει. Μελετήστε καλά την εταιρία που σας κάλεσε. Όσο πιο προετοιμασμένοι είστε, τόσο λιγότερο άγχος θα έχετε. Είναι επίσης σημαντικό να έχετε το κατάλληλο ντύσιμο ενώ μπορείτε και να εξασκηθείτε από πριν σε πιθανές ερωτήσεις.

Μην ξεχνάτε να κάνετε follow up

Είναι σημαντικό να στείλετε ένα ευχαριστήριο mail στους εργοδότες που σας κάλεσαν για συνέντευξη, ύστερα από την πραγματοποίηση αυτής. Με αυτόν τρόπο δείχνετε το ενδιαφέρον σας, το οποίο σίγουρα θα εκτιμηθεί.

Αποδεχτείτε (ή απορρίψτε) την δουλειά

Όταν σαε έρθει η πρόταση για δουλειά, πρέπει να την εξετάσετε πρώτα προσεκτικά και να σκεφτείτε αν θα την δεχτείτε ή θα την απορρίψετε. Δεν είστε υποχρεωμένος να δεχτείτε μια εργασία και μόνο επειδή σας προσφέρθηκε. Και να θυμάστε πως δεν είναι ανάγκη να απαντήσετε με ένα ''ναι'' ή ''όχι''. Μπορείτε να διαπραγματευτείτε τους όρους εργασίας.

Πηγή: thebalance.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr