NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Top Stories από το Διαδίκτυο
ανάγνωση

6 ερωτήσεις που ξεχνάμε να κάνουμε σε μία συνέντευξη εργασίας!

6 ερωτήσεις που ξεχνάμε να κάνουμε σε μία συνέντευξη εργασίας!

Είναι σημαντικό να κάνετε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων εργασίας.

Άμα στο τέλος της συνέντευξης δεν κάνετε κάποιες ερωτήσεις, είναι πιθανό το άτομο απέναντί σας να σκεφτεί πως δεν σας ενδιαφέρει τόσο πολύ η θέση.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να κάνετε και οποιεσδήποτε τυχαίες ερωτήσεις.

Είναι σημαντικό οι ερωτήσεις σας να είναι στοχευμένες, που θα δείχνουν πως είστε ο κατάλληλος υποψήφιος.

Παρακάτω ακολουθούν 6 έξυπνες ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε σε μία συνέντευξη εργασίας.

#1 Γιατί είναι διαθέσιμη αυτή η θέση;

Σε μία συνέντευξη εργασίας δεν πρέπει να σκέφτεστε μόνο το πως θα εντυπωσιάσετε τον εργοδότη. Έχετε επίσης την ευκαιρία να μάθετε λίγα πράγματα για τον οργανισμό που θέλετε να σας προσλάβει. Αυτή η ερώτηση θα σας βοηθήσει να καταλάβετε εάν τα πράγματα πηγαίνουν πραγματικά καλά στην εταιρία.

#2 Τι κρατάει τους ανθρώπους στην εταιρία;

Η April Boykin-Huchko, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Affect, δηλώνει στο Business Insider ότι είναι πάντα μια καλή ιδέα να αποκτήσετε μια αίσθηση της κουλτούρας της εταιρείας. Πλέον οι περισσότερες εταιρίες διαφημίζουν τις αξίες και την κουλτούρα τους στο διαδίκτυο. Επομένως, αντί να ρωτήσετε απευθείας για αυτά, προσπαθήστε να μάθετε έμεσα πς επηρεάζει το εταιρικό περιβάλλον τους υπαλλήλους του.

#3 Εάν προσληφθώ, ποια είναι τα 3 πιο σημαντικά πράγματα που θα θέλατε να πετύχω στους πρώτους 6-12 μήνες;

«Σκεφτείτε πως κάθε ανοιχτή θέση εργασίας είναι ένα πρόβλημα που θέλει να διορθώσει η εταιρία με την πρόσληψη του σωστού ατόμου» δηλώνει η Amanda Augustine, σύμβουλος καριέρας του TopResume στο Business Insider. «Όσα περισσότερα γνωρίζετε για τις προσδοκίες που υπάρχουν για εσάς, τόσο πιο εύκολο θα είναι για εσάς να κατευθύνετε την συζήτηση και να δείξετε ότι είστε ο κατάλληλος για την θέση».

#4 Τι είναι αυτό που κάνει κάποιον πετυχημένο σε αυτόν τον ρόλο;

Η Angela Copeland, career coach στο Copeland Coaching, συνιστά να κάνετε αυτήν την ερώτηση για να γνωρίζετε αργότερα αν έχετε πετύχει αυτό που αναμενόταν από εσάς.

#5 Υπάρχει κάτι που να σας έχω πει που να σας κάνει να αμφιβάλλετε αν είμαι το κατάλληλο άτομο για την θέση;

Με αυτήν την ερώτηση, θα αντιληφθείτε τις προθέσεις του εργοδότη, θα λάβετε χρήσιμη ανατροφοδότηση ενώ θα έχετε μία ακόμη ευκαιρία να ισχυροποιήσετε την θέση σας απαντώντας σε οποιεσδήποτε αντιρήσεις/απορίες/αμφιβολίες που μπορεί να έχει ο εργοδότης.

#6 Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμά σας για την λήψη της απόφασής σας; Θα μπορούσα να επανέλθω με ένα τηλέφωνο ή ένα mail για σχετική ενημέρωση;

Αυτή είναι μία ερώτηση που πρέπει να ρωτάμε οπωσδήποτε, ωστόσο πολλοί την ξεχνούν. Μην φύγετε από την εταιρία χωρίς να μάθετε για το χρονοδιάγραμμα της λήψης απόφασης και το πως μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με την υποψηφιότητά σας.

Πηγή: fortune.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr