NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Βρες τη δουλειά που επιθυμείς στο neuvoo.gr

Βρες τη δουλειά που επιθυμείς στο neuvoo.gr

O Γρηγόρης Βάρναβας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη το 1990. Ακολούθησε τις σπουδές του πάνω στο Σχεδιασμό ιστοσελίδων και Γραφικών στο University of Lancashire. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως Partners Manager στη διαδικτυακή πλατφόρμα εύρεσης εργασίας neuvoo.gr, για την οποία και μίλησε στο epixeiro.gr.

Το neuvoo είναι μια καναδέζικη start-up εταιρία που άνοιξε το 2011 στο Μόντρεαλ. Είναι μια μηχανή αναζήτησης θέσεων εργασίας. Ο σκοπούς της είναι να διευκολύνει όσο μπορεί την διαδικασία αναζήτησης εργασίας.

Σε ποιους απευθύνεται η neuvoo και ποια τα οφέλη για τους χρήστες; Ποιο είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα;

Μιας και είμαστε μια μηχανή αναζήτησης για θέσεις εργασίας, το κοινό μας είναι αυτό που ψάχνει δουλειά ή μια αλλαγή στην επαγγελματική του καριέρα. Το διαφορετικό που υπάρχει στο neuvoo είναι ότι είμαστε ένας συλλέκτης θέσεων εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι στη πλατφόρμα μας κάποιος μπορεί να βρει όλες τις θέσεις εργασίας από τις μεγαλύτερες εταιρίες στην Ελλάδα, άλλα και από άλλες ιστοσελίδες που δημοσιεύουν θέσεις εργασίας στις δικές τους πλατφόρμες. Είμαστε στην ουσία ένας συλλέκτης αγγελιών, κάτι σαν το Google για θέσεις εργασίας.

Παράθεση - epixeiro.gr

Κανείς δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας τα πάντα στη ζωή. Μέσα από λάθη ο άνθρωπος εξελίσσεται. -Γρηγόρης Βάρναβας-

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;

Όλοι μας έχουμε υπάρξει άνεργοι. Είτε μόλις αποφοιτήσαμε από κάποια σχολή είτε επειδή για κάποιο λόγο σταματήσαμε από την προηγουμένη εταιρία που εργαζόμασταν και ξεκινήσαμε να αναζητούμε ένα νέο δρόμο στην επαγγελματική μας καριέρα. Στις μέρες μας, με όλη την οικονομική αλλά και κοινωνική κρίση, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Η διαδικασία αυτή δεν είναι καθόλου χαρούμενη, κάθε άλλο, είναι ιδιαίτερα αγχωτική. Έτσι λοιπόν είχαμε την ιδέα να δημιουργήσουμε κάτι που θα βοηθήσει τη κατάσταση αυτή, και τουλάχιστον το κομμάτι της αναζήτησης να γίνει πιο εύκολο.

Τι εμπόδια συναντήσατε στις αρχές και πώς τα ξεπεράσατε;

Κακά τα ψέματα, κάθε start-up εταιρία έχει συναντήσει εμπόδια. Το δικό μας εμπόδιο ήταν το να γίνουμε αποδεκτοί στους κρατικούς φορείς (Πανεπιστήμια, Κρατικούς οργανισμούς κλπ) ώστε να μας δώσουν το ΟΚ και να μας υποστηρίξουν. Πήρε ένα διάστημα να γίνει όλο αυτό, άλλα πλέον ο κόσμος μπορεί να δει και από μόνος του ότι τα Ελληνικά πανεπιστήμια υποστηρίζουν τη κίνηση μας και μας συγκαταλέγουν στις προτεινόμενες μηχανές αναζήτησης.

Γιατί ένας εργοδότης να θέλει να προβάλει τη θέση εργασίας του στο neuvoo;

Καταρχάς γιατί η δημοσίευση θέσεων εργασίας στο neuvoo είναι εντελώς δωρεάν. Ο κόσμος μπορεί να δημοσιεύσει όσες θέσεις εργασίας θέλει χωρίς κάποιο κόστος και αυτές καταχωρούνται ανάμεσα σε παραπάνω από 12.000 θέσεις εργασίας που υπάρχουν στη πλατφόρμα μας αυτή τη στιγμή. Καταλαβαίνει κάνεις ότι αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τον κόσμο που θέλει να δημοσιεύσει τις αγγελίες του. Κατά δεύτερον, εφόσον θέλει περισσότερη προβολή από εμάς, δεν χρειάζεται να χρεώνεται με κάποιο ποσό το οποίο στην τελική μπορεί να μην του αποφέρει τα ανάλογα αποτελέσματα, αλλά να χρεώνεται μόνο με βάση το αποτέλεσμα = πόσος κόσμος είδε την αγγελία του. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζει ότι δεν ξοδεύει περισσότερα από ότι δίνει.

neuvoo-mm.jpg?mtime=20180213144755#asset:77458

Πως κάποιος μπορεί να συνεργαστεί με το neuvoo;

To neuvoo συνεργάζεται με γραφεία εύρεσης εργασίας που θέλουν να βρουν άμεσα το κατάλληλο προσωπικό. Πέρα από όμως αυτό, συνεργάζεται και με ιστοσελίδες που θέλουν να προβάλουν το περιεχόμενο (αγγελίες) της πλατφόρμας και να προσθέσουν περισσότερο περιεχόμενο στην ιστοσελίδα τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα ενδιαφέροντος που βρίσκουν στο κάτω μέρος της σελίδας μας και συγκεκριμένα εδώ.

Αν κάποιος δεν  βρίσκει δουλειά στην Ελλάδα, υπάρχουν λύσεις και για το εξωτερικό;

To neuvoo είναι διαθέσιμο σε 66 χώρες αυτή τη στιγμή. Χώρες όπως: Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία, Ιταλία άλλα και από άλλες ηπείρους όπως Αυστραλία, Κίνα, Καναδάς, Βραζιλία. Ο κόσμος μπορεί να βρει αγγελίες από όλο τον πλανήτη χωρίς να χρειάζεται να ανοίγει παραπάνω από μια ιστοσελίδα.

Τι θέλετε να δείτε η neuvoo να κατορθώνει σε 5 χρόνια από τώρα;

Θέλουμε να ακούσουμε ότι περισσότερος κόσμος βρίσκει δουλειά μέσα από τη πλατφόρμα μας. Αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε, γνωρίζοντας ότι αυτό που δημιουργήσαμε έχει αποτέλεσμα. Πέρα από αυτό, έχουμε ξεκινήσει να παρουσιάζουμε το neuvoo σε πανεπιστήμια ώστε να μάθουν περισσότερα για εμάς και για το τι ακριβώς κάνουμε. Αν μέσα σε αυτά τα 5 χρόνια έχουμε παραβρεθεί σε όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια, σίγουρα θα σημαίνει ότι έχουμε πετύχει κάτι πολύ μεγάλο σαν εταιρία. Τέλος, σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε ημέρες καριέρας όπου οι δικοί μας πελάτες θα μπορούν να έρχονται σε επαφή με περισσότερο κόσμο, ώστε περισσότερος κόσμος να βρίσκει άμεσα δουλειά.

Τι συμβουλές θα δίνατε σε νέους επιχειρηματίες;

Να μην φοβάται να τολμήσει να κάνει την ιδέα του πράξη. Να μην φοβάται το λάθος. Κάνεις δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας τα πάντα στη ζωή. Μέσα από λάθη ο άνθρωπος εξελίσσεται. Και τέλος, να μην φοβάται να πιάνει τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται. Στην τελική, μετανιώνεις περισσότερο που δεν πήρες μια ευκαιρία παρά που το έκανες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr