NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Κορυφαία Βράβευση των GREEN ANGELS για την συνεργασία τους με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Κορυφαία Βράβευση των GREEN ANGELS  για την συνεργασία τους με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Η Πρότυπη Ελληνική Κοινότητα Περιβαλλοντικά Υπεύθυνων Επιχειρήσεων, GREEN ANGELS, απέσπασε για δεύτερη χρονιά το BRONZE βραβείο στην κατηγορία «Συνεργασία Επιχείρησης – Ακαδημαϊκών Φορέων» στα Hellenic Responsible Business Awards 2018 που διοργάνωσε η Boussias Communications.  Πρόκειται για μία ακόμη σημαντική διάκριση που σηματοδοτεί την κεφαλαιοποίηση της τριετούς προσπάθειας της Κοινότητας να παραδώσει στον επιχειρηματικό ιστό της χώρας μια πρότυπη μεθοδολογία μέτρησης του Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος και συνεπώς, να συμβάλλει αποφασιστικά στον εκσυγχρονισμό και την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων σε κάθε κλάδο οικονομικής δραστηριότητας.

Στρατηγική Κατεύθυνση της Κοινότητας άλλωστε, είναι η δημιουργία πολλαπλασιαστικών πράσινων ωφελειών  προς τις επιχειρήσεις - Μέλη της, μέσα από την διάθεση τεχνικών και οικονομοτεχνικών υπηρεσιών για τη μείωση του λειτουργικού κόστους, τη συγκέντρωση χρηματοδοτήσεων από Ευρωπαϊκά Προγράμματα, και την ευαισθητοποίηση της ευρύτερης Κοινωνίας των Πολιτών.

Η Τελετή Απονομής των Hellenic Responsible Business Awards 2018, η οποία έλαβε χώρα την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, αποτελεί την κορύφωση ενός σημαντικού θεσμού για την Εταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα που απαντά στην ανάγκη της ελληνικής επιχειρηματικότητας να αναδείξει πρότυπα μοντέλα συνεργασίας τα οποία σήμερα περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη η χώρα μας. Η εκδήλωση συγκέντρωσε και φέτος πληθώρα Θεσμικών Εκπροσώπων καθώς και υψηλόβαθμων στελεχών από κορυφαίες εγχώριες επιχειρήσεις και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Τον θεσμό χαιρέτισε ο Λόης Λαμπριανίδης, Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο οποίος δήλωσε πως «η αναγνώριση και επιβράβευση της αξίας της εταιρικής υπευθυνότητας είναι αδιαμφισβήτητη για την αύξηση του κοινωνικού κεφαλαίου της χώρας μας, δηλαδή για την αύξηση της εμπιστοσύνης μεταξύ μας».

Ο General Community Manager της Κοινότητας GREEN ANGELS, Θεοφάνης Ξουλεής, δήλωσε:  «Η σημερινή βράβευση για εμάς έρχεται να επισφραγίσει με τον καλύτερο τρόπο την πολύ επιτυχημένη συνεργασία που έχει η κοινότητα των Green Angels τα τελευταία 2,5 χρόνια με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ειδικά στην Ελλάδα της κρίσης φιλοδοξούμε να γίνουμε παράδειγμα προς μίμηση ενθαρρύνοντας έτσι τέτοιου είδους συνεργασίες της Ακαδημαϊκής Κοινότητας με τον ιδιωτικό τομέα. Είμαστε απολύτως σίγουροι ότι μέσα από την ανταλλαγή ιδεών και απόψεων και τη μετάβαση από τη θεωρία στην πράξη, θα προκύψουν νέες καινοτομίες και τεχνολογίες οι οποίες θα βοηθήσουν να δημιουργηθεί ένας μοχλός ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία».

Η βράβευση έρχεται σε συνέχεια δύο ασημένιων βραβείων, το 2016 στα “Hellenic Responsible Business Awards” της Boussias  Communications και στα «Ελληνικά Βραβεία για το Περιβάλλον» στην κατηγορία «Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση» που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ), καθώς και της επίσημης αναγνώρισης του πολύτιμου έργου της Κοινότητας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr