NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Πώς διαμορφώθηκε η αγορά ακινήτων στην Κύπρο το 2017

Πώς διαμορφώθηκε η αγορά ακινήτων στην Κύπρο το 2017

Σύμφωνα με το Γραφείο ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας στη Λευκωσία, κατά το 2017, οι πωλήσεις ακινήτων άγγιξαν τις 9 χιλιάδες, σημειώνοντας αύξηση περί το 24% έναντι του 2016. 

Ο μεγαλύτερος αριθμός πωλήσεων αφορούσε ακίνητα στη Λεμεσό και την Πάφο, ενώ στη Λάρνακα παρατηρήθηκε μικρή υποχώρηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία του αρμοδίου τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας του Υπουργείου Εσωτερικών το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε οικιστικά ακίνητα, ενώ η ζήτηση εμπορικών ακινήτων υπήρξε χαμηλότερη.

Σύμφωνα με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Ιδιοκτητών, οι τιμές πώλησης των ακινήτων κινήθηκαν ανοδικά σε όλες τις πόλεις και τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, με τις σημαντικότερες αυξήσεις να καταγράφονται στη Λεμεσό, τη Λευκωσία και τη Λάρνακα και χαμηλότερες στην Πάφο και το Παραλίμνι.

Για το τρέχον έτος αναμένεται περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς και αύξηση των τιμών σε συνάρτηση με τη δανειοδοτική πολιτική των πιστωτικών ιδρυμάτων αλλά και τις εκποιήσεις ακινήτων που έχουν αποδοθεί στις τράπεζες έναντι διαγραφής δανείων. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Κύπρου κατά το διάστημα Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2017, η συνολική αξία των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν αυξήθηκε κατά 37,8% και το συνολικό εμβαδόν κατά 35,5%. Ο αριθμός των οικιστικών μονάδων παρουσίασε αύξηση της τάξης του 35,9%.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr