NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Top Stories από το Διαδίκτυο
ανάγνωση

Μήπως η δουλειά επηρεάζει αρνητικά την αυτοεκτίμησή σου;

Μήπως η δουλειά επηρεάζει αρνητικά την αυτοεκτίμησή σου;

Μια νέα έρευνα στη Βρετανία ρίχνει φως στο πώς επηρεάζει η δουλειά τον τρόπο που νιώθουμε για τον εαυτό μας!

Μπορεί η γνωστή φράση να λέει "βρες αυτό που αγαπάς να κάνεις και δε θα χρειαστεί να ξαναδουλέψεις ποτέ" αλλά, η συγκεκριμένη παραδοχή αφήνει εκτός τον, πολύ σημαντικό, παράγοντα της επιτυχίας. 

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στη Βρετανία, ανακάλυψε ότι το 70% των Βρετανών εργαζομένων αισθάνεται ότι το επάγγελμά του επηρεάζει αρνητικά την αυτοεκτίμησή του. 

Περισσότεροι από 1.200 εργαζόμενοι συμμετείχαν στην έρευνα του CV-Library και οι λόγοι για τους οποίους οι περισσότεροι από αυτούς δήλωσαν ότι η δουλειά τους τούς επηρεάζει αρνητικά, κυμαίνονταν από την αίσθηση περιορισμένων ικανοτήτων, τα λάθη, τον κίνδυνο απόλυσης ή την απόρριψη μιας αίτησης προαγωγής. 

"Ως επαγγελματίες θέλουμε να έχουμε την καλύτερη απόδοση στη δουλειά μας, αλλά πολλά πράγματα μας κάνουν να αμφισβητούμε τις ικανότητες και τους στόχους μας", δηλώνει η ιδρύτρια του CV-Library, Lee Biggins. "Ωστόσο, πρέπει πάντα να έχουμε στο νου μας ότι είμαστε άνθρωποι και δεν μπορούμε να προβλέψουμε τα πάντα"

Συμπληρωματικά, η έρευνα ανακάλυψε ότι η αναζήτηση επαγγέλματος μπορεί επίσης να "ρίξει" την αυτοπεποίθηση κάποιου, με το 52% των συμμετεχόντων να δηλώνει ότι ένιωσε ανασφάλεια σχετικά με τις ικανότητές του όταν απορρίφθηκε από μια θέση εργασίας, ή δεν πήρε ποτέ απάντηση στο βιογραφικό του. 

Όσο κι αν η επαγγελματική σταθερότητα και επιτυχία είναι αδιαμφισβήτητα μια πηγή χαράς, οι αποτυχίες και οι προκλήσεις είναι αναπόσταστο κομμάτι της εργασιακής πραγματικότητας. Το να έχεις ως μόνο στόχο να μάθεις από αυτές και να βελτιωθείς (και όχι να τις αφήσεις να σε "μπλοκάρουν") θα σε βοηθήσει να εξελιχθείς σαν επαγγελματίας αλλά και σαν άνθρωπος. 

Πηγή: madamefigaro.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr