NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Σεμινάρια & Επιμόρφωση Στελεχών
ανάγνωση

«Πολιτισμός και κοινότητα» στον 3ο Κύκλο Σεμιναρίων Πολιτιστικής Διαχείρισης και Πολιτικής» στην Αθήνα

«Πολιτισμός και κοινότητα» στον 3ο Κύκλο Σεμιναρίων Πολιτιστικής Διαχείρισης και Πολιτικής» στην Αθήνα

Συνεχίζεται ο 3ος κύκλος σεμιναρίων Πολιτιστικής διαχείρισης και πολιτικής το Σάββατο 17 Μαρτίου στην Αθήνα (Θέατρο 104, Ευμολπίδων 41, Γκάζι) με την άκρως ενδιαφέρουσα ενότητα «Πολιτισμός και κοινότητα».

Πώς εμπλέκουμε την κοινότητα στον σχεδιασμό πολιτιστικών δράσεων; Ποιες εναλλακτικές προσεγγίσεις της πολιτιστικής πολιτικής στην Ευρώπη; Πώς αποδεικνύουν την κοινωνική τους υπευθυνότητα οι πολιτιστικοί οργανισμοί; Πώς αλληλεπιδρούμε με τους άλλους μέσω του πολιτισμού; Αυτά είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν στο πλαίσιο του σεμιναρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εισηγήσεων έχει ως εξής:

10.00 - 10.30: Προσέλευση

10:30 – 11:00:Τeam building activities-Κωνσταντίνα Αγγελέτου

11:00-12:30: Ενότητα πρώτη: alternative cultural policies and multiplier approaches in Europe – Gernot Wolfram

12:30-12:50: Coffee Break

12:50-14:00: Ενότητα δεύτερη: Συμμετοχικός σχεδιασμός – Στεφανία Ξυδιά

14:00-14:30: Ελαφρύ Γεύμα

14:30-16:00: Ενότητα τρίτη: Ο Άλλος ως πεδίο πολιτιστικών δράσεων. Η εμπειρία του φεστιβάλ "mind the fact" -Ελένη Πετρίτση

16:00 – 16:20: Διάλειμμα

16:20-17:30: Ενότητα τέταρτη: Κοινωνική ευθύνη στον πολιτισμό – Nίκος Μέλιος

Ο 3ος Κύκλος Πολιτιστικής διαχείρισης και πολιτικής έχει ως σκοπό την ανάδειξη των τάσεων και προκλήσεων στη διαχείριση των πολιτιστικών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στο δημόσιο, ιδιωτικό και εθελοντικό τομέα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, συνολικής διάρκειας 40 ωρών, δίνουν το «παρών» διακεκριμένοι εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με πλούσια ερευνητική και επαγγελματική εμπειρία σε αντικείμενα όπως η ανάπτυξη κοινού, η ψηφιακή πολιτιστική διαχείριση, η στρατηγική επικοινωνίας και τα social media, ευρωπαϊκή πολιτιστική πολιτική, η βιώσιμη ανάπτυξη και η αξιοποίηση του πολιτισμού, ο πολιτιστικός τουρισμός, οι εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης κ.ά.

Ο κύκλος σεμιναρίων που διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πλέγμα», απευθύνεται σε εργαζόμενους σε πολιτικούς οργανισμούς του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα, σε όσους επιθυμούν να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα στον πολιτισμό, σε εκπροσώπους εθελοντικών, μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ, σε ανέργους ή φοιτητές που επιθυμούν να απασχοληθούν στον πολιτισμό και σε ενεργούς πολίτες που αγαπούν τον πολιτισμό.

Αναλυτικό πρόγραμμα: https://www.plegma.org/athenseminars

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr