NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Τα Rails Girls ήρθαν για να μείνουν και επιστρέφουν το Μάιο για 3η χρονιά στην Αθήνα!

Τα Rails Girls ήρθαν για να μείνουν και επιστρέφουν το Μάιο για 3η χρονιά στην Αθήνα!
20_03_2018 | 15:30 20_03_2018 | 17:56
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Γυναίκες και προγραμματισμός σε ένα διήμερο ενάντια στα στερεότυπα!

Το Rails Girls είναι ένα μη κερδοσκοπικό event με σκοπό την εξοικείωση γυναικών κάθε ηλικίας με τον προγραμματισμό. Δημιουργήθηκε το 2010 στη Φινλανδία και αναπτύχθηκε γρήγορα σε πάνω από 90 πόλεις παγκοσμίως.

Στην Αθήνα ξεκίνησε το 2015 και διοργανώνεται και φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Το 3ο Rails Girls Athens θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 στο χώρο του The Hub Events, στην Αθήνα.

Στόχος είναι και φέτος να προσελκύσει γυναίκες με δημιουργικότητα και ενδιαφέρον για την τεχνολογία, ανεξάρτητα από την εμπειρία τους στον προγραμματισμό.

Βασικός σκοπός της διοργάνωσης είναι να βοηθήσει να ξεπεραστεί η στερεότυπη άποψη ότι οι γυναίκες υστερούν με οποιοδήποτε τρόπο απέναντι στους άντρες στη βιομηχανία της πληροφορικής και της τεχνολογίας. Το Rails Girls παρέχει ένα περιβάλλον, όπου οι γυναίκες μπορούν να νιώσουν πρωταγωνίστριες και όχι μειονότητα, όπως συνηθίζεται σε αρκετά tech events.

Κατά τη διάρκεια του διήμερου workshop οι συμμετέχουσες αναπτύσσουν ένα web application με τη βοήθεια του Ruby-on-Rails framework και την καθοδήγηση των coaches, ενώ παράλληλα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες σχετικές με τον προγραμματισμό και τις εμπειρίες άλλων γυναικών από το χώρο της Πληροφορικής.

Το Ruby-on-Rails είναι ένα framework για την εύκολη και γρήγορη ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών. Το βασικό συστατικό της φιλοσοφίας του είναι το developer happiness, δηλαδή η «χαρά του προγραμματιστή» και γι’ αυτό είναι αποτελεί ένα ιδανικό εργαλείο, ώστε να αρχίσει κανείς την εξερεύνηση του στον υπέροχο κόσμο του web development.

Το 3ο Rails Girls Athens διοργανώνεται από μία ενθουσιώδη ομάδα εθελοντών, ενώ έχει την υποστήριξη των εταιρειών Visa, Skroutz.gr, PwC Greece και Accenture, ως platinum χορηγών, καθώς και των Workable, eproductions, SlashData, Agile Actors, e-food.gr και Funkmartini, ως gold χορηγών.

Οι συμμετοχές είναι δωρεάν και όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το Rails Girls Athens μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr