NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Γιατί να κουβαλάς τη βαλίτσα σου όταν υπάρχει η Baggagement; [video]

Γιατί να κουβαλάς τη βαλίτσα σου όταν υπάρχει η Baggagement; [video]

Ο Γιώργος Καράλης, συνιδρυτής του Baggagement, μίλησε στο epixeiro.gr για την πλατφόρμα που σε απαλλάσσει από το κουβάλημα της βαλίτσας σου!

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς, από ποιους και γιατί δημιουργήθηκε το Baggagement και ποιος  ο σκοπός του;

Το Baggagement είναι η πρώτη εταιρία ολοκληρωμένης διαχείρισης   αποσκευών στην Ελλάδα. Παραλαμβάνουμε και παραδίδουμε τις αποσκευές ή τον αθλητικό εξοπλισμό των ταξιδιωτών σε όλη την Αττική ακόμα και μέσα στην ίδια ημέρα. Παρέχουμε επίσης τη δυνατότητα αποθήκευσης για λίγες ώρες ή πολλές ημέρες.

Ο σκοπός που δημιουργήθηκε η υπηρεσία αυτή είναι για να προσφέρει στον ταξιδιώτη της Αθήνας αρχικά, και ευελπιστούμε σύντομα όλης της Ελλάδας, τη δυνατότητα να μεγιστοποιεί τον ελεύθερο χρόνο του χωρίς το βάρος της αποσκευής του. Παράλληλα οι συνεργάτες που προτείνουν την υπηρεσία μας δηλαδή τα Ξενοδοχεία και τα καταλύματα Airbnb αποσυμφορίζουν τις ώρες του check in και του check out και αποδεσμεύονται από το διαχειριστικό κόστος της αποσκευής.

Η ιδρυτική ομάδα του baggagement αποτελείται από 3 άτομα. Την Ε. Μίληση που ασχολείται με την ανάπτυξη του concept και τα social media, τον Γ.Μαρκόπουλο που κάνει την ανάπτυξη των πωλήσεων και εμένα που ασχολούμαι με όλο το διοικητικό και operational κομμάτι καθώς και την ανάπτυξη της πλατφόρμας.

Πώς ακριβώς λειτουργεί η Baggagement; Οι βαλίτσες μεταφέρονται την ίδια κιόλας μέρα στο εκάστοτε μέρος; Πόσο νωρίτερα μπορεί κάποιος να κλείσει τις υπηρεσίες σας και πώς υπολογίζεται το κόστος;

Η κράτηση γίνεται online στη σελίδα μας www.baggagement.com, σε ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα η οποία και αποτέλεσε το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσης για τη δημιουργία της υπηρεσίας Baggagement.  Ο ταξιδιώτης επιλέγει το μέρος και την ώρα παραλαβής της αποσκευής καθώς και το χρόνο και τόπο παράδοσης. Οι αποσκευές μεταφέρονται την ίδια μέρα αλλά έχοντας ένα ελάχιστο χρόνο παράδοσης τις 4 ώρες. Ιδανικά η υπηρεσία θα πρέπει να κλείνεται τουλάχιστον την προηγούμενη μέρα, όπου ο υπεύθυνος logistics σχεδιάζει τα δρομολόγια, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη αλλά έχουμε ανταποκριθεί και σε δύο ώρες μέσα.  Το κόστος θέλαμε να είναι προσιτό και είναι σταθερό για όλη την Αττική, 15€ την πρώτη αποσκευή και 5€ κάθε επόμενη, ενώ υπάρχει επιπλέον νυχτερινή χρέωση για τις ώρες 22:00 – 06:00. Στον αθλητικό εξοπλισμό υπάρχει αναλυτικός τιμοκατάλογος στην ιστοσελίδα μας baggagement.com/pricing , η τιμή διαμορφώνεται ανάλογα με τον όγκο και το βάρος αλλά για παράδειγμα ένα ποδήλατο μεταφέρεται με 20€.

Σε ποιο μέρος φυλάσσονται οι βαλίτσες; Υπάρχει κάποια εφαρμογή η οποία μας δίνει την δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας της βαλίτσας μας;

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία λειτουργεί σε δύο σημεία. Στην έδρα μας στον Πειραιά  και σε φυλασσόμενο χώρο αποθήκευσης που βρίσκεται 6 λεπτά με αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.  Και οι δύο χώροι έχουν συναγερμό και κάμερες ασφαλείας. Σύντομα θα προστεθεί και τρίτο σημείο στο κέντρο της Αθήνας.

Υπάρχει εφαρμογή η οποία δίνει την δυνατότητα  παρακολούθησης της αποσκευής σε πραγματικό χρόνο αλλά προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο για το προσωπικό του baggagement. Για τους πελάτες η εφαρμογή αυτή θα ενσωματωθεί στο application που σχεδιάζουμε και θα είναι διαθέσιμο τους προσεχείς μήνες.   

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία της Baggagement; Από πόσα άτομα αποτελείται η ομάδα σας;

Η ιδέα προέκυψε σε ένα προσωπικό ταξίδι στο Άμστερνταμ με τη σύζυγό μου και την κόρη μας. Είχαμε κάνει check out από το ξενοδοχείο και είχαμε πτήση αργά το απόγευμα. Αρχίσαμε λοιπόν να σχεδιάζουμε τα logistics των αποσκευών, που θα τις αφήσουμε, πότε θα επιστρέψουμε να τις πάρουμε κτλ. Εκείνη ήταν η στιγμή που είπαμε «Δεν θα ταν ωραία να ερχόταν κάποιος να πάρει την αποσκευή σου και να στην παραδώσει στο αεροδρόμιο την ώρα της πτήσης σου αλλά να είναι και σε μια προσιτή τιμή;». Επιστρέφοντας, ψάξαμε να δούμε αν κάποιος παρέχει την υπηρεσία αυτή στην Ελλάδα και διαπιστώσαμε ότι κάτι αντίστοιχο υπάρχει μόνο σε κάποιες πόλεις του εξωτερικού, όπως η Βαρκελώνη η Ρώμη και το Λονδίνο. Κάναμε μία έρευνα σχετικά με τις συνήθειες των ταξιδιωτών στην Ελλάδα και εντοπίσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδιαιτερότητα της Αθήνας ότι αποτελεί πολύ συχνά ένα ολιγοήμερο stopover για τα νησιά. Σχεδιάσαμε λοιπόν την υπηρεσία Baggagement λαμβάνοντας υπόψη στοιχεία όπως αυτό.  Η ομάδα μας αποτελείται από 5 άτομα και διευρύνεται.

Η πρώτη σκέψη που θα έκανε μάλλον ένας πιθανός πελάτης θα ήταν «Πόσο ασφαλείς είναι οι βαλίτσες μου; Και αν χαθούν; Τι εγγυήσεις και δικλείδες ασφαλείας υπάρχουν;» Τι θα του απαντούσατε;

Το βασικότερο ζητούμενο είναι και για μας η ασφάλεια και η εγγύηση ότι δεν πρόκειται να χαθεί, ούτε να καθυστερήσει, κάποια αποσκευή. Για αυτό και επιλέξαμε να  δημιουργήσουμε τη δική μας πλατφόρμα διαχείρισης αποσκευών με real-time tracking ώστε να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται κάθε αποσκευή και οχι να επιλέξουμε κάποια έτοιμη λύση.  Στην κάθε αποσκευή μπαίνει ετικέτα με μοναδικό QR κωδικό που περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία της παραγγελίας. Η παραλαβή, η μεταφορά και η παράδοση γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό μέσω της εφαρμογής του διαχειριστικής πλατφόρμας. Επίσης υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη για κάθε αποσκευή. Όλες οι διαδικασίες μας αποτελούν αντικείμενο συνεχής έρευνας και βελτίωσης σε συνεργασία με επιστημονικούς και εκπαιδευτικούς φορείς.  

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζετε στην καθημερινότητά σας; Ποιο είναι το στρατηγικό πλάνο σε περίπτωση πολύ μεγάλης ζήτησης;

Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να ανταποκριθούμε στις δυνατότητες που έχει μια υπηρεσία σαν αυτή. Το μέλλον και η εξέλιξη της ταξιδιωτικής εμπειρίας είναι να παραλαμβάνεις την αποσκευή σου στον τελικό σου προορισμό, να υπάρχει δηλαδή ένα virtual drop off σημείο στην πόρτα σου. Το πλάνο μας είναι η υπηρεσία να αποτελεί στο άμεσο μέλλον δεδομένο για τον ταξιδιώτη και να την κλείνει μαζί με το αεροπορικό ή ακτοπλοϊκό του εισιτήριο, μαζί με το κατάλυμά του. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η πλειονότητα των παραγγελιών μας να είναι προγραμματισμένες οπότε και διαχειρίσιμες. Στην περίπτωση πολύ μεγάλης απρογραμμάτιστης ζήτησης έχουμε σχεδιάσει να υπάρχει συνεργασία με τρίτες επιχειρήσεις του κλάδου των logistics.

Αυτή τη στιγμή η Baggagement δραστηριοποιείται μόνο στην Αθήνα. Υπάρχουν σχέδια επέκτασης και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος και γιατί όχι και στο εξωτερικό;

Η δυνατότητα παραλαβής και αποστολής στην υπόλοιπη Ελλάδα θα υπάρχει άμεσα μέσω συνεργατών αλλά επιθυμούμε και την οργανική μας ανάπτυξη στην υπόλοιπη Ελλάδα. Για το εξωτερικό υπάρχουν σχέδια επέκτασης και ένα μέρος της ομάδας μας ερευνά τις προοπτικές που υπάρχουν σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. 

Αν είχατε 30 δευτερόλεπτα με έναν πιθανό μεγάλο πελάτη, τι θα του λέγατε για να τον πείσετε να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες σας;

Ο χρόνος είναι το πολυτιμότερο αγαθό όταν ταξιδεύει κανείς. Μην τον σπαταλάτε κουβαλώντας μια αποσκευή, μην τον σπαταλάτε επιστρέφοντας στο ίδιο μέρος για να πάρετε μια αποσκευή, θα σας τη μεταφέρουμε όπου και όποτε θέλετε σαν να ήταν δικιά μας. 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr