NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Ποια είναι η καθημερινότητα 10 πετυχημένων Ελλήνων startupper;

Ποια είναι η καθημερινότητα 10 πετυχημένων Ελλήνων startupper;

10 Πετυχημένοι Έλληνες startuppers αποκαλύπτουν τις 3 καθημερινές τους ασχολίες!

Το να είσαι startupper, και τολμώ να πω ειδικά στο δύσκολο ελληνικό οικονομικό περιβάλλον, είναι μια πρόκληση που σίγουρα απαιτεί εντατική ενασχόληση η οποία θα ξεπερνάει το τυπικό οχτάωρο. Startupper σημαίνει πολλοί καφέδες, αϋπνία, άγχος, σκληρή δουλειά, συνεχής μελέτη και ελάχιστος προσωπικός χρόνος.

Ήρθαμε λοιπόν σε επικοινωνία με 10 πετυχημένους Έλληνες startuppers και τους ζητήσαμε κάτι «φαινομενικά» απλό, και γράφω «φαινομενικά» σε εισαγωγικά, γιατί η καθημερινότητα ενός startupper κρύβει συνεχώς εκπλήξεις. Τους ζητήσαμε λοιπόν να μας αναφέρουν 3 πράγματα που κάνουν καθημερινά, είτε σε επαγγελματικό είτε σε προσωπικό επίπεδο. Ακολουθούν λοιπόν οι απαντήσεις τους:

E-table - Κώστας Σαριδάκης, συνιδρυτής

Κάθε ημέρα είναι πολύ διαφορετική. Ωστόσο, κάθε ημέρα περιλαμβάνει σχεδόν πάντα μία συνάντηση εβδομαδιαίου follow-up με μία ομάδα εργασίας της εταιρίας. Για παράδειγμα Δευτέρες είναι η ομάδα του web product, οι Τρίτες αφορούν το Marketing κοκ. Η τήρηση του εβδομαδιαίου προγράμματος μας αναγκάζει να βγάζουμε δουλειά πιο  γρήγορα και να συντονιζόμαστε καλύτερα.

Επίσης, κάθε ημέρα ευλαβικά το πρωί διαβάζουμε τις απολογιστικές αναφορές από ένα πλήθος λειτουργιών της επιχείρησης και συζητάμε τυχόν επείγουσες διορθωτικές ενέργειες που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν σε τακτικό επίπεδο. Κρατάει λίγα λεπτά η διαδικασία, αλλά μας έχει βοηθήσει να αντιδράμε έγκαιρα σε διάφορες καταστάσεις.

Τέλος, σε προσωπικό επίπεδο, κάθε ημέρα περιλαμβάνει σωματική άσκηση έστω και για 15 λεπτά. Σε όποια μορφή κι αν είναι εφικτό αυτό. Σε οποιαδήποτε ώρα επιτρέψουν οι άλλες υποχρεώσεις. Έχει οφέλη και για την οξύτητα της σκέψης και για την ψυχολογία.

Blueground - Θάνος Γεραμάνης, Partner & Country Manager Ελλάδος

Κάθε πρωί, ξεκινάω την ημέρα μου διαβάζοντας ειδήσεις και τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των επιχειρήσεων διεθνώς. Επίσης, μέσα στην ημέρα, προσπαθώ να βρίσκω χρόνο για τον εαυτό μου, τουλάχιστον 15-30 λεπτά. Αυτό το διάστημα, σκέφτομαι ήρεμα και καθαρά θέματα επαγγελματικά αλλά και προσωπικά που με απασχολούν και πως μπορώ να τα βελτιώσω. Τέλος, η πιο σημαντική και αγαπημένη μου συνήθεια είναι ο χρόνος που αφιερώνω κάθε βράδυ στην οικογένειά μου και στις δύο μου κόρες, οι οποίες μου εξιστορούν την ημέρα τους και ό,τι τους έκανε εντύπωση. Η συνήθεια αυτή αποτελεί βαλβίδα εκτόνωσης και προσγείωσης στην πραγματικότητα που μας περικλείει.

Mentor - Γκιόκας Παναγιώτης, Founder & CEO.

Αν εξαιρέσουμε το τελευταίο διάστημα… προσπαθώ να κοιμάμαι τουλάχιστον 7 ώρες ημερησίως, η υπερβολική κόπωση και αϋπνία συνήθως έχουν αρνητικές επιπτώσεις τόσο σε πνευματικό όσο και σε σωματικό επίπεδο. Επίσης γυμνάζομαι μια ώρα καθημερινά το πρωί. Είναι λίγο βάρβαρη συνήθεια μέχρι να το συνηθίσεις αλλά η ευεξία, η εκτόνωση και οι ενδορφίνες που σου προσφέρει η πρωινή γυμναστική αυξάνουν κατακόρυφα τόσο την παραγωγικότητα σου όσο και την πνευματική σου διαύγεια. Τέλος, προσπαθώ να τηλεφωνώ σε τουλάχιστον 2-3 πρόσωπα από το οικογενειακό ή φιλικό μου περιβάλλον. Η υπερβολική εργασία και η αφοσίωση στην επιχείρηση συνήθως σε αποκόπτουν από τον κοινωνικό σου περίγυρο. Οι επαφές που προσπαθείς να κρατάς σε βοηθούν να αντιληφθείς τους συναισθηματικούς δεσμούς και τις κοινωνικές σου υποχρεώσεις. Η επιτυχία τόσο στην επιχείρηση όσο και στις διαπροσωπικές σου σχέσεις δεν είναι δεδομένη.

JoinCargo - Ρωξάνη Κουτσολουκά, CEO & Founder

Πάντα τρώω χωριάτικη για μεσημεριανό, δεν έχω ποτέ χρόνο να πάω στο supermarket, και πάντα αργώ ή ξεχνάω να παραγγείλω φαγητό την ώρα που πρέπει για το lunch με την ομάδα. Βλέπετε, θεωρώ πολύ σημαντικό να τρώμε όλοι μαζί.

Επίσης, κάνουμε καθημερινά stand-up, όπου όλα τα μέλη ενημερώνουμε την υπόλοιπη ομάδα για τα project που τρέχουμε και τα προβλήματα που έχουμε αντιμετωπίσει. Εκεί ανακοινώνουμε και τα milestones.

Αλλά start-up σημαίνει ότι κάθε μέρα είναι διαφορετική -  από την υποστήριξη της ομάδας μέχρι τη λήψη αποφάσεων για τα επόμενα βήματα και την εφαρμογή τoυ go-to-market strategy μας, πάντα συναντάω κάτι καινούριο.

Isostevia - Αντώνιος Παναγώτας, συνιδρυτής

Αν και η καθημερινότητα μου είναι πολύ μεταβλητή λόγω της φύσης της δουλειάς μου, τρία πράγματα που προσπαθώ να κάνω καθημερινά είναι:

  • Το πρωί όταν ξυπνήσω θέλω μισή ώρα για μένα πριν φύγω από το σπίτι, χωρίς να σηκώσω τηλέφωνα, απλά για να συγκεντρωθώ, να σχεδιάσω τη μέρα μου, να βάλω σε τάξη τις σκέψεις μου.
  • Προσπαθώ κάθε μέρα να περνάω τουλάχιστον μια ώρα στην παραγωγή της μονάδας μας, να συνομιλώ με το προσωπικό και να βρίσκουμε λύσεις στα θέματα τους. Όσο και αν ακούγεται περίεργο, είναι κάτι που με χαλαρώνει.
  • Τέλος, όσο κι αν είναι δύσκολο, προσπαθώ να βρω λίγο χρόνο για τα παιδιά μου. Το παιχνίδι μαζί τους και η συζήτηση με τα δύο αγόρια, τριών και έξι ετών, σε κάνει να ξεχνάς τα πάντα και σε παρασύρουν στον αθώο μαγικό τους κόσμο.

Mentionlytics - Μάνος Περακάκης, βασικός συνιδρυτής

Κυρίως δουλεύω. Πέρα από αυτό όμως σε μικρά διαλείμματα μ’ αρέσει να διαβάζω κάποιο βιβλίο, κατά προτίμηση άσχετο με δουλειά ώστε να ξεφεύγει λίγο το μυαλό μου όπως και να ακούω μουσική χωρίς να κάνω τίποτε άλλο ή να παίζω κιθάρα. Επίσης προσπαθώ να χρησιμοποιώ συχνά μια εφαρμογή για mindfulness.

FEAC Engineering – Σωτήρης Κόκκινος, Διευθύνων  Σύμβουλος & υπεύθυνος της επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Σε καθημερινή βάση:

  • Μιλάω  και συζητάω με τους συνεργάτες μου
  • Επικοινωνώ με υποψήφιους ή υπάρχοντες πελάτες
  • Παρακολουθώ τις τεχνολογικές και πολιτικές εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο

Moosend - Γιάννης Ψαρράς, CEO & Head of Technology

Αυτό που επιδιώκω καθημερινά είναι να βρίσκω έστω και λίγο προσωπικό χρόνο για άσκηση. Μου αρέσει πολύ να παίζω squash. Όχι μόνο γυμνάζει το σώμα μου αλλά με βοηθάει να εκτονώνω το στρες. Στις καθημερινές συνήθειες θα βάλω και τον καφέ! Μου δίνει την απαραίτητη τόνωση το πρωί, και τον απολαμβάνω χωρίς εξαίρεση. Τέλος, προσπαθώ -αν και δεν τα καταφέρνω καθημερινά- να καταναλώνω ελαφριά γεύματα.

Elektronio - Άννα Χλιούρα, συνιδρύτρια & Marketing Manager

Καταρχάς, κάνουμε βόλτες με τα ποδήλατα μας, είτε για λόγους δουλειάς, είτε για να μετακινηθούμε στην πόλη, είτε για να “ξεφύγουμε”.  Δεύτερον,  σίγουρα θα εντοπίσουμε μία νέα γωνιά στη Θεσσαλονίκη που δραστηριοποιούμαστε και θα την επισκεφτούμε πχ. ένα νέο καφέ, εστιατόριο, ιδιαίτερο μαγαζί κτλ. Τρίτον,  θα τσεκάρουμε πλατφόρμες όπως το Kickstarter για συνεχή έμπνευση και ενημέρωση.

QBRIQ - Γιώργος Αβέρης (CTO) και Νικόλαος Μυλωνάς (CMO)

  • Θέτουμε τους στόχους της ημέρας: Κάθε μεγάλο πρόβλημα μπορεί να κατατμηθεί σε επιμέρους. Θέτοντας μικρούς, εφικτούς στόχους για την κάθε μέρα κάνει πιο εύκολο για την ομάδα να συνεχίσει την πορεία της.
  • Σχεδιασμός των απαραίτητων ενεργειών: Σύμφωνα με το παραπάνω, η ομάδα σχεδιάζει τις απαραίτητες δράσεις για την επίτευξη των ημερήσιων στόχων.
  • Υλοποίηση και αξιολόγηση: Εφόσον έχουν ακολουθηθεί τα παραπάνω, στο  τέλος κάθε μέρας υπάρχει κάποιας μορφής πρόοδος. Ακόμα περισσότερο, είναι σημαντικό αυτή να αξιολογείται ώστε να εντοπίζονται πιθανά λάθη ή περιθώρια βελτίωσης.
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr