NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

The Beloved Republic: Αγάπη χωρίς διακρίσεις

The Beloved Republic: Αγάπη χωρίς διακρίσεις

Ο Σάββας Σταφυλίδης, Co-Founder του The Beloved Republic, μίλησε στο epixeiro.gr.

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς, από ποιους και γιατί δημιουργήθηκε το The Beloved Republic και ποιος ο σκοπός της;

Στα ελληνικά θα μπορούσαμε να το μεταφράσουμε: «Δημοκρατία των ερωτευμένων». Γιατί στην αγάπη μεταξύ δύο ενήλικων ανθρώπων δεν χωρούν διακρίσεις και όλοι έχουν δικαίωμα να γιορτάσουν τον έρωτά τους και να δημοσιοποιήσουν την μεταξύ τους δέσμευση σε φίλους κι συγγενείς που επιλέγουν. Αυτή την ιδέα υποστηρίζει η ομάδα της The Beloved Republic και δημιούργησαν μια εξειδικευμένη υπηρεσία οργάνωσης συμβολικών γάμων για ζευγάρια του ίδιου φύλου αλλά και γενικότερα μέλη της LGBTQ κοινότητας.

Με πολύχρονη εμπειρία σε εταιρείες διαφήμισης, δημοσίων σχέσεων και οργάνωσης εκδηλώσεων δημιουργήσαμε την The Beloved Republic γιατί μας ενθουσιάζει η ιδέα της υποστήριξης της διαφορετικότητας και της οργάνωσης τελετών, πάρτυ και εκδηλώσεων, στις οποίες ζευγάρια ανεξαρτήτως φύλου και διακρίσεων θέλουν να γιορτάσουν την μεταξύ τους αληθινή αγάπη και δέσμευση ενώπιων συγγενών και φίλων τους.

BelovedRepublicStyledShootinng_148.JPG?mtime=20180417155114#asset:83749

Ποιο κενό στην αγορά καλύπτει το The Beloved Republic, σε ποιους απευθύνεται και ποια τα οφέλη;

Η οργάνωση γάμων είναι ήδη ένας ανεπτυγμένος τομέας στην ελληνική τουριστική βιομηχανία. Ζευγάρια από όλο τον κόσμο επιλέγουν τα μαγευτικά μέρη και υποδομές της Ελλάδας για να συνδυάσουν την τέλεση επίσημων ή συμβολικών γάμων τους με μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Μετά την αναγνώριση του δικαιώματος γάμου ή συμφώνου συμβίωσης σε ομόφυλα ζευγάρια σε περισσότερες από 37 χώρες σε όλο τον κόσμο, ένα δυναμικό και συνεχώς αυξανόμενο κοινό αναζητεί υπηρεσίες οργάνωσης γάμων προσαρμοσμένες στις δικές του ανάγκες και επιθυμίες. Σε όλες τις ανταγωνίστριες τουριστικά χώρες έχουν ήδη αναπτυχθεί ειδικευμένα γραφεία οργάνωσης γάμων. Στην Ελλάδα μέχρι στιγμής όμως κανένας επαγγελματίας ή προμηθευτής δεν έχει διαμορφώσει εξειδικευμένες υπηρεσίες και αυτό είναι το κενό που διακρίναμε στην αγορά και ήρθαμε να καλύψουμε.

Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε περιλαμβάνουν όλο το φάσμα των εκδηλώσεων δέσμευσης ενός ζευγαριού. Βασικές εκδηλώσεις είναι οι τελετές γάμου μεταξύ νέων ζευγαριών με ή χωρίς τους προσκεκλημένους τους και οι τελετές ανανέωσης όρκων για ήδη παντρεμένα ζευγάρια που αναζωπυρώνουν τη σχέση τους. Επιπλέον οργανώνουμε και πιο εξειδικευμένες εκδηλώσεις όπως η πρόταση σε γάμο, τα πάρτυ αρραβώνων και εργένηδων (bachelor parties), οι δεξιώσεις πολλών προσκεκλημένων αλλά και τα ρομαντικά δείπνα για δύο που εντάσσονται σε πακέτα ταξιδιών στον μήνα του μέλιτος (honeymoons) αλλά και στα πιο αυθόρμητα και τελευταίας στιγμής «κλεψίματα».

Με ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών προσαρμόζουμε στις επιθυμίες και τις δυνατότητες των ζευγαριών επιλεγμένα μέρη και χώρους τέλεσης γάμων και δεξιώσεων καθώς και όλους τους επαγγελματίες που χρειάζονται για αυτές τις εκδηλώσεις, όπως φωτογράφοι, ανθοπώλες, διακοσμητές, DJs, συγκροτήματα και χορευτές αλλά και κομμωτές, μακιγιέρ, κοσμηματοπώλες, στυλίστες κ.ά

Η πρωτοτυπία, η δημιουργικότητα και η φαντασία χαρακτηρίζουν τον σχεδιασμό και την εκτέλεση όλων των υπηρεσιών μας, ώστε να προσφέρουμε μια αξέχαστη εμπειρία στα ζευγάρια που θεωρούν ότι αυτές οι στιγμές είναι οι σημαντικότερες στη ζωή τους και θέλουν να δημιουργήσουν τις καλύτερες αναμνήσεις για το ξεκίνημα της νέας τους ζωής με τον/την σύντροφο της καρδιάς τους.

the-beloved-republic-logo.png?mtime=20180423120129#asset:84319

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;

Θέλουμε να αναδείξουμε την διαφορετικότητα και να ενισχύσουμε την βασική αξία ότι η αγάπη μεταξύ δύο ανθρώπων αξίζει να γιορτάζεται και να δημοσιοποιείται. Επιχειρηματικά μας εμπνέει η δυνατότητα δημιουργίας καινοτόμων εκδηλώσεων και παροχής υπηρεσιών προσαρμοσμένες σε ένα κοινό που -σε πολλές περιπτώσεις – επιλέγει αντισυμβατικές, πρωτοποριακές και δημιουργικές μορφές έκφρασης.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζετε; (πχ κάποιο νομοθετικό πλαίσιο; Χρηματοδότηση; Κάποια προκατάληψη ίσως;)

Αν και πριν 2 χρόνια νομοθετήθηκε και στην Ελλάδα το Σύμφωνο Συμβίωσης μεταξύ ζευγαριών του ίδιου φύλλου, παραμένει μεγάλο πρόβλημα η μη νομιμοποίηση του Γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, ως θεσμός από την πολιτεία. Πολλά ζευγάρια από το εξωτερικό -ακόμα και αν τελικά τελέσουν συμβολικό γάμο – η πρώτη ερώτηση που μας κάνουν είναι αν είναι νόμιμο να παντρευτούν στην χώρα μας. Σε αυτό το κομμάτι οι αντίστοιχες ανταγωνιστικές χώρες της Μεσογείου όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Γαλλία που τους έχουν νομιμοποιήσει, κερδίζουν τη μερίδα του λέοντος.

Το κομμάτι της χρηματοδότησης είναι δύσκολο και δυσεύρετο στην χώρα μας ανεξάρτητα από το είδος και τον τομέα στον θέλει να δραστηριοποιηθεί μια start up.

Το ευτυχές είναι ότι μέχρι στιγμής στους επαγγελματίες του χώρου (ξενοδοχεία, χώροι εκδηλώσεων, φωτογράφοι, ανθοπώλες κλπ.) δεν έχουμε συναντήσει καμία προκατάληψη και όσοι έχουμε συνεργαστεί ήταν απολύτως υποστηρικτικοί και πρόθυμοι να δουλέψουν μαζί μας για την εξυπηρέτηση των ζευγαριών μας.

Τι κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας όταν δεν ασχολείστε με την εταιρία σας;

Ως μέλος του Orange Grove, παρακολουθούμε και συμμετέχουμε σε πολλά ενημερωτικά αλλά και ψυχαγωγικά προγράμματα που διοργανώνει αυτός ο πολύ επιτυχημένος θεσμός της Ολλανδικής Πρεσβείας, που στόχο έχει την ενίσχυση των start ups όχι μόνο στο κομμάτι που δραστηριοποιούνται αλλά σε ένα μεγάλο εύρος ενδιαφερόντων και δραστηριοτήτων.

Τι θέλετε να δείτε το The Beloved Republic να κατορθώνει σε μερικά χρόνια από τώρα;

Έχουμε ένα πιο βραχυπρόθεσμο τριετές πλάνο, στο οποίο στόχος μας είναι η εδραίωση ενός εκτεταμένου δικτύου συνεργατών και προμηθευτών σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στα δημοφιλή τουριστικά κέντρα που να συνεργάζεται μαζί μας και να εξυπηρετεί τις ανάγκες και επιθυμίες των ζευγαριών που μας επιλέγει. Ενώ μεσο-μακροπρόθεσμα θέλουμε να εδραιωθούμε στη διεθνή LGBTQ κοινότητα ως το σημείο αναφοράς για τα ζευγάρια που επιλέγουν την Ελλάδα ως γαμήλιο προορισμό. Η πρωτοτυπία, η δημιουργικότητα και η φαντασία να χαρακτηρίζουν όλες τις υπηρεσίες που προσφέρουμε ώστε να ενισχύσουμε τον γαμήλιο τουρισμό και στους γάμους ζευγαριών του ίδιου φύλλου.

Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;

Βεβαίως και χρειάζεται η οικονομική υποστήριξη, αλλά είναι το δεύτερο που πρέπει να σκεφτεί μια start up. Tο πρώτο που χρειάζεται είναι η ιδέα! Και τα βασικά συστατικά που την απαρτίζουν όπως η καινοτομία, η διαμόρφωση προϊόντος ή υπηρεσίας που να εξυπηρετεί ανάγκες, ο προσδιορισμός του κοινού στο οποίο απευθύνεται και βεβαίως η πίστη και το πάθος για αυτή την ιδέα! Όταν υπάρχουν αυτά σε μια start up τουλάχιστον ξέρει τι ενίσχυση πρέπει να ζητήσει και από που.

Ευτυχώς υπάρχουν θεσμοί σαν το Orange Grove που βοηθούν νεοφυής επιχειρήσεις να διαμορφώσουν τα παραπάνω και να προετοιμάσουν τις προτάσεις τους σε επενδυτές που μπορούν να τις ενισχύσουν.

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα;

Δεν νομίζω πως είμαστε οι κατάλληλοι να δώσουμε συμβουλές, γιατί αν και έμπειροι επαγγελματίες, σαν επιχειρηματίες είμαστε και εμείς νέοι. Αυτό που μας οδηγεί είναι πάντα η αναζήτηση νέων εμπειριών κι προκλήσεων. Μας συναρπάζει η ενασχόληση με νέες τάσεις, με καινούργιες μεθόδους, με αυτό που λέμε …the next big thing! Νομίζουμε δηλαδή ότι οι επιχειρηματίες στο ξεκίνημά τους πρέπει να βρίσκουν αυτό που αγαπούν και ιδανικά να το κάνουν και επαγγελματική δραστηριότητα. 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr