NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Η Young BPW Athens και το Innovathens powered by Samsung δείχνουν το δρόμο για το επιχειρηματικό ταξίδι…

Η Young BPW Athens και το Innovathens powered by Samsung δείχνουν το δρόμο για το επιχειρηματικό ταξίδι…

«Let’sStartup» από την Young BPW Athens και το INNOVATHENS powered by Samsung - Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.

Το workshop, που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων την Πέμπτη 17 Μαΐου, επικεντρώθηκε όχι μόνο στην προετοιμασία και την μετουσίωση μιας ιδέας σε βιώσιμη επιχείρηση αλλά και στον τρόπο αντιμετώπισης των δυσκολιών που μπορεί να παρουσιαστούν.

Η προσεκτικά επιλεγμένη ομάδα των ομιλητών προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κοινού, αφού, εκτός από τους πρακτικούς οδηγούς και τις συμβουλές για την επιχειρηματικότητα, η ομάδα παρείχε υψηλής ποιότητας γνώση αναφορικά με τα απαραίτητα βήματα, που αποτελούν τα εχέγγυα για το successstoryτων νεοφυών επιχειρήσεων. 

Την εκδήλωση προλόγισε ο κος Αντώνης Οικονόμου, Διευθυντής του Innovathens powered by Samsung του Κόμβου Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης, ο οποίος εστίασε στην προσπάθεια της Τεχνόπολης να δημιουργήσει μια κυψέλη με βασικό άξονα την παρουσίαση της καινοτομικής δραστηριότητας διαφόρων επιχειρήσεων.

Στη συνέχεια, η κα Κωνσταντίνα Σοφικίτη, εκπρόσωπος των νέων γυναικών του Οργανισμού Γυναικών Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών στην Αθήνα (Young BPW Athens) αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, ανέφερε ότι "Το συγκεκριμένο workshop θα αποτελέσει έναν πρακτικό οδηγό, που οδηγεί νέους και δημιουργικούς ανθρώπους με επιχειρηματικές ιδέες στην αφετηρία της υλοποίησης”.

Η Young BPW Athens και το Innovathens powered by Samsung δείχνουν το δρόμο για το επιχειρηματικό ταξίδι…
Η Κωνσταντίνα Σοφικίτη, εκπρόσωπος των νέων γυναικών του Οργανισμού Γυναικών Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών στην Αθήνα

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Γυναικών Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών στην Αθήνα (ΒPW Athens), κα Ιωάννα Λαγουμίδου, χαιρέτισε τις δράσεις του Innovathens ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα νεαρότερα μέλη της οργάνωσης καθώς και το κοινό που συμμετείχε.  

Στο πρώτο μέρος του workshop,οι ομιλητές μοιράστηκαν τα εργαλεία και τα μυστικά της καλής προετοιμασίας σε επίπεδο στρατηγικής, coaching αλλά και ανεύρεσης χρηματοδότησης ενώ στο δεύτερο μέρος, επιτυχημένοι επιχειρηματίες από διάφορους κλάδους παρουσίασαν το επιχειρηματικό τους ταξίδι, παρέχοντας χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές.

Η Young BPW Athens και το Innovathens powered by Samsung δείχνουν το δρόμο για το επιχειρηματικό ταξίδι…
Από δεξιά προς αριστερά: Ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαζάνης, ο Αντώνης Λιβιεράτος, ο Παναγιώτης Μαρκαντωνάτος, η Αναστασία Τσιλόγλου, Η Bee Vougani, η Ζωή Δρεμέτσικα

Το workshop ξεκίνησε με τον Δρ. Αντώνη Λιβιεράτο, CEO της Saint Startup να αναδεικνύει τη σημασία του στρατηγικά προδιαγεγραμμένου επιχειρηματικού σχεδίου, αναλύοντας πώς από την ιδέα καταλήγεις στην υλοποίηση και λειτουργία μιας επιχειρηματικής δράσης που βασίζεται στις αρχές της «Λιτής Επιχειρηματικής Εκκίνησης» (LeanStartup). Στη συνέχεια, ο Παναγιώτης Μαρκαντωνάτος, Business Development της Saint Startup, υπογράμμισε τη σημασία του pitching, παρουσιάζοντας τα βασικά μυστικά και δεξιότητες για την αποτελεσματική επικοινωνία της επιχειρηματικής ιδέας στους συνομιλητές, συνεργάτες και στο εκάστοτε κοινό. Η Μαρία Παπάζογλου, πιστοποιημένη Coach, corporate trainer και σύμβουλος επικοινωνίας, αναφέρθηκε στις λέξεις που συμβολίζουν το κεντρικό της μήνυμα ως Career Coach και Life Coach: την επιτυχία, την ισορροπία και την ικανοποίηση. H «αποστολή» της είναι να υποστηρίζει τους ανθρώπους να έχουν μια επιτυχημένη καριέρα σε συνδυασμό με την αρμονία στην προσωπική τους ζωή, έτσι ώστε να νοιώθουν βαθύτατα ευτυχισμένοι.

Στο δεύτερο μισό του workshop, επιτυχημένοι επιχειρηματίες μετέφεραν πολύτιμες εμπειρίες και βιώματα των ανθρώπων της αγοράς στους νέους και υποσχόμενους επιχειρηματίες. Η Αναστασία Τσιλόγλου, General Manager στην Action Finance Initiative, ανέφερε ότι η AFI παρέχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση με τη μορφή μικροπιστώσεων σε ανθρώπους,που έχουν μια επιχειρηματική ιδέα και δεν έχουν πρόσβαση στα αναγκαία κεφάλαια. Παράλληλα, βοηθάει και σταθεροποιεί τις νεοσύστατες ή και υφιστάμενες  επιχειρήσεις, παρέχοντας δωρεάν εκπαίδευση και υποστήριξη. Η Vee Bougani, μίλησε για τη δική της νεοφυή επιχείρηση στην Αθήνα, την Sustainable Food Movement in Greece. Αυτή η επιχείρηση στοχεύει στην προώθηση βιώσιμων πρακτικών στο χώρο της μαγειρικής βιομηχανίας μέσω της εκπαίδευσης, της συμβουλευτικής, των εκδηλώσεων και της digital disruption. Η Ζωή Δρεμέτσικα μέσα από το Lifeme, το portal που έχει στόχο να προσφέρει απλούς και εύκολους τρόπους ώστε να βελτιώσει κάποιος την ποιότητα ζωής του, τόνισε πως ο υγιεινός τρόπος διατροφής σε συνδυασμό με άσκηση και θετική σκέψη, μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια τον καλύτερό μας εαυτό.

Τέλος, ο διαδραστικός και επεξηγηματικός χαρακτήρας του workshop, ενισχύθηκε με το συντονισμό του δημοσιογράφου Χρήστου Μαζάνη, ο οποίος υπογράμμιζε με παρεμβάσεις και εύστοχα σχόλια τα κομβικά σημεία των παρουσιάσεων.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν startups, οι οποίες παρουσίασαν τις ιδέες και τα προϊόντα τους. Η Ευαγγελία Σωτηροπούλου και η εταιρεία της Oinosporos, εξηγεί πώς αξιοποίησε ένα υλικό που κατέληγε στα σκουπίδια, το κουκούτσι των σταφυλιού και πώς το γιγαρτέλαιο, το λάδι που παράγεται από αυτά αποτελεί το κύριο συστατικό προϊόντων περιποίησης: “Η ιδέα του σαπουνιού προέκυψε από την ερευνητική μου εργασία στο μεταπτυχιακό μου δίπλωμα στο τμήμα της Βιομηχανικής Χημείας του ΕΚΠΑ (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), όπου δούλεψα στην παραγωγή γιγαρτελαίου (λάδι από το κουκούτσι του σταφυλιού) από ελληνικές ποικιλίες. Ήθελα να βρω τρόπους αξιοποίησης του συγκεκριμένου προϊόντος, που έχει ιδιαίτερα ευεργετικές δράσεις για τον ανθρώπινο οργανισμό και σκέφτηκα την παραγωγή προϊόντων περιποίησης”.

Η Young BPW Athens και το Innovathens powered by Samsung δείχνουν το δρόμο για το επιχειρηματικό ταξίδι…
Η Ευαγγελία Σωτηροπούλου και η εταιρεία της Oinosporos

Στο workshop παραβρέθηκαν ο κος Ανδρέας Λεωτσάκος Αντιδημαρχος του Δήμου Αγίας Βαρβαρας, o κος Ανισσάς Ιωάννης δημοτικός σύμβουλος δήμου Αγίας Βαρβαρας καθώς και o κος Στέλιος Μαριδακης Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Μέλος ΔΣ του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας (Ε.ΣΥ.Ν).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr