NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας – Βοσνίας-Ερζεγοβίνης

Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας – Βοσνίας-Ερζεγοβίνης
22_05_2018 | 14:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Τα μέλη του ΣΕΒ αναζητούν δυναμικά ευκαιρίες εξωστρέφειας στην ενέργεια, στα δομικά υλικά, στις κατασκευές στις υπηρεσίες και στην επεξεργασία νερού.

Ενίσχυση της επιχειρηματικής συνεργασίας με έμφαση στους τομείς της ενέργειας, των δομικών υλικών, των κατασκευών και των υπηρεσιών, αναζήτησαν 60 επιχειρήσεις από την Ελλάδα και την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής συνάντησης που διοργάνωσε ο ΣΕΒ, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στην Ελλάδα, την Τρίτη 22 Μαΐου 2018, στα γραφεία του Συνδέσμου.  

Στο επιχειρηματικό φόρουμ απηύθυναν χαιρετισμούς ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ. Eκ μέρους της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Αντιπρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου και Υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Οικονομικών Σχέσεων, κ. Mirko Šarović, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Igor Crnadak και η Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Εξωτερικού Εμπορίου, κα. Nemanja Vasić.

Κατά τη διάρκεια του φόρουμ, παρουσιάστηκαν οι εμπορικές και επενδυτικές ευκαιρίες των δύο χωρών, καθώς και οι τομείς, για τους οποίους μπορεί να υπάρξει συνέργεια. Επίσης, ο ΣΕΒ και το Επιμελητήριο Εξωτερικού Εμπορίου, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας, με το οποίο ενισχύουν περαιτέρω την οικονομική και εμπορική συνεργασία των δυο επιχειρηματικών κοινοτήτων.

Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος τόνισε ότι «υπάρχει σημαντικό περιθώριο για αύξηση του διμερούς εμπορίου. Στη σημερινή συνάντηση μπορούμε να αξιοποιήσουμε και να επεκτείνουμε αυτές τις ευκαιρίες. Μπορούν να δημιουργηθούν συμπράξεις σε τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η επεξεργασία νερού, οι κατασκευές και τα δομικά υλικά. Προσβλέπω στην ανάπτυξη της αμοιβαία επωφελούς εμπορικής μας σχέσης κατά την προσεχή περίοδο». 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr