NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις κινητών και wearables στην Ελλάδα το 1ο τρίμηνο

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις κινητών και wearables στην Ελλάδα το 1ο τρίμηνο

Μία εξαιρετικά εύρωστη εικόνα εμφάνισε η ελληνική αγορά των τηλεπικοινωνιακών, αλλά και συνολικά των τεχνολογικών καταναλωτικών, προϊόντων στη χώρα μας το 1ο τρίμηνο του 2018. Η αξία των πωλήσεων στον τομέα των τηλεπικοινωνιακών προϊόντων - το μεγαλύτερο στην αγορά των τεχνολογικών αγαθών - αυξήθηκε κατά 20,8% τους τρεις πρώτους μήνες του έτους σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, για να διαμορφωθεί στα €156 εκατ.

Παράθεση - epixeiro.gr

Άνοδος κατά 20,8% στην αγορά τηλεπικοινωνιακών ειδών. Ενισχυμένη, συνολικά, η αγορά τεχνολογικών καταναλωτικών προϊόντων!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας GfK TEMAX, οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων σημείωσαν σημαντική άνοδο, επωφελούμενες από το λανσάρισμα νέων μοντέλων, αλλά και από την εκπτωτική περίοδο του 1ου τριμήνου. Οι αναλυτές της GfK διαπιστώνουν ότι, εκτός από τις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων, έντονα ανοδικά συνέχιζαν να κινούνται και οι πωλήσεις Core Wearables στη χώρα μας.

Στο μεταξύ, συνολικά, οι πωλήσεις ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών στην Ελλάδα εμφάνισαν, το 1ο τρίμηνο του 2018, ανοδικό πρόσημο, καθώς αυξήθηκαν κατά 7,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, ενώ η αξία τους ενισχύθηκε στα €497 εκατ. έναντι €460 εκατ. την ίδια περίοδο του 2017. Είναι σαφές ότι η αγορά των Τηλεπικοινωνιών, που αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα πέμπτο της συνολικής αξίας των τεχνολογικών καταναλωτικών αγαθών στην Ελλάδα, παρείχε ισχυρή στήριξη στη συνολική εγχώρια αγορά. Εκτός από τις ισχυρές επιδόσεις στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών, υπήρξε και μια σειρά από άλλες κατηγορίες, που πέτυχαν να ενισχύσουν τη δυναμική και την αξία τους κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2018.

Πληροφορική 

Για παράδειγμα, στη δεύτερη - μεγαλύτερη σε πωλήσεις - προϊοντική κατηγορία του κλάδου, αυτήν των Προϊόντων Πληροφορικής (ΙΤ), η τάση ήταν και πάλι ανοδική. Οι πωλήσεις τους τρεις πρώτους μήνες του 2018 κατέγραψαν αύξηση κατά 2,8%, διαμορφούμενες σε €109 εκατ. Στα πολύ θετικά στοιχεία του τριμήνου περιλαμβάνεται η αύξηση, μετά από αρκετό καιρό, στις πωλήσεις σταθερών ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ και οι πωλήσεις περιφερειακών για υπολογιστές (ποντίκια, πληκτρολόγια) κινήθηκαν ανοδικά το 1ο τρίμηνο του 2018. Στα αρνητικά του τριμήνου, πάντως, θα πρέπει να αναφερθεί η οριακή πτώση, μετά από τρία συνεχόμενα τρίμηνα, στην κατηγορία των φορητών υπολογιστών.

Στο μεταξύ, η κατηγορία των οθονών συνέχισε, για άλλο ένα τρίμηνο, να έχει επίσης αυξητική πορεία, εκμεταλλευόμενη την άνοδο του gaming και του 4Κ. Αλλά και τα Gaming & Leisure Devices συνέχισαν να αυξάνουν τις πωλήσεις τους και μάλιστα ραγδαία, με τις κάρτες δικτύου να αποτελούν τον κύριο άξονα της ανάπτυξης.

Ηλεκτρονικά 

Ανοδική ήταν η τάση και στην τρίτη μεγαλύτερη προϊοντική κατηγορία, αυτήν των Μεγάλων Οικιακών Συσκευών, η οποία διαμορφώθηκε στα €107 εκατ. με τις πωλήσεις να καταγράφουν αύξηση κατά 4% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Στο μεταξύ, στα Ηλεκτρονικά Καταναλωτικά Προϊόντα, την τέταρτη σε μέγεθος κατηγορία του κλάδου, το πρόσημο ήταν επίσης θετικό, με την αξία της αγοράς να αυξάνεται κατά 3,1%, στα €74 εκατ. ευρώ. Η κατηγορία των ηχείων κατέγραψε σημαντική βελτίωση, βοηθούμενη τόσο από τις έντονες προσφορές, όσο και από την αύξηση πωλήσεων της τηλεόρασης. Η τηλεόραση συνέχισε την ανοδική της πορεία, κυρίως, λόγω των χειμερινών εκπτώσεων, αλλά και τα Audio Home Systems ενισχύθηκαν, κυρίως λόγο της ζήτησης για ηχοσυστήματα με δυνατότητες συνδεσιμότητας μέσω bluetoοth με άλλες συσκευές.

Επιπλέον, οι συσκευές αποθήκευσης, όπως οι κάρτες μνήμης και τα USB, συνέχισαν να καταγράφουν θετικό πρόσημο. Ωστόσο, οι συσκευές πλοήγησης αυτοκινήτου και τα DVD-players βρέθηκαν σε πτωτική πορεία, εξαιτίας της αποκαλούμενης “σύγκλισης τεχνολογιών”, ενώ και τα ακουστικά σημείωσαν αρνητικό πρόσημο. Τέλος, στα Είδη Εξοπλισμού Γραφείου & Αναλωσίμων, η εικόνα ήταν ελαφρώς πτωτική, κυρίως επηρεασμένη από το κομμάτι των Πολυμηχανημάτων και όχι τόσο των απλών εκτυπωτών.

Με πληροφορίες από sepe.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr